ΟΚ και ωραία, γούστα είναι αυτά, δεν λέμε. Αλλά και πάλι. Πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά; Δεν υπάρχουν δηλαδή άλλες ταινίες εκεί στο Netflix για να δει κανείς; Είναι δυνατόν να είναι αυτή η σύνθεση της πρώτης 5άδας; Αλγόριθμε, όλα καλά;

Σου ακουγόμαστε γκρινιάρηδες; Τα παραλέμε, νομίζεις; Αντί άλλων εισαγωγικών προτάσεων, πάμε ευθύς αμέσως στο θέμα μας. Στο τρέχον top 5 του Netflix. Θα μιλήσουμε με ντοκουμέντα και επιχειρήματα. Και θα καταλάβεις, θα το δεις πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας – τι να το κάνουμε, βέβαια.

Top 5 για πέταμα: Οι ταινίες του Netflix που βλέπουν όλοι αυτό το ΣΚ, δε...βλέπονται!
Sweet Bobby: My Catfish Nightmare / Netflix

Netflix: Αυτά βλέπουν όλοι από ταινίες αυτή τη στιγμή

#5 Sweet Bobby: My Catfish Nightmare

Πρώτη, απαραίτητη, διευκρίνηση περί του τι εστί «catfishing». Η κυριολεκτική έννοια της λέξης είναι «ψάρεμα γατόψαρου», αλλά στον κόσμο των social σημαίνει εξαπάτηση. Και είναι, δυστυχώς, πολύ πιο σύνηθες από όσο νομίζουμε. Διάφοροι επιτήδειοι προσποιούνται πως είναι άλλοι και ψάχνουν για αφελείς – εύπιστους για να εξυπηρετήσουν τους όποιους σκοπούς τους.

Στο Νο5 του Netflix βλέπουμε την απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας που έπεσε θύμα μιας τέτοια κατάστασης για μια ολόκληρη 10ετία. Ήταν podcast, πολύ πετυχημένο, πριν γίνει ντοκιμαντέρ. Θα έπρεπε και να ‘χε μείνει μόνο podcast, δεν είναι όλα για μεταφορά στην οθόνη. Οι φαν απογοητευτήκαν. Πολύ.

#4 Spies in Disguise (Μετά-Μορφωμένοι Πράκτορες)

Να και ένα animation στην 5άδα του Netflix, διόλου ασυνήθιστο. Τι υπόθεση έχει το συγκεκριμένο; Ένας υπερκατάσκοπος και ένας επιστήμονας αναγκάζονται να συνεργαστούν, αν και είναι σχεδόν αντίθετοι χαρακτήρες, με σκοπό να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Και τι πάει στραβά αν το δούμε συνολικά; Είναι εμφανές πως θέλει να σατιρίσει το «Τζέιμς Μποντ» σύμπαν με target group το ανήλικο κοινό, αλλά δεν λειτουργεί καλά στην πράξη, δεν είναι ούτε όσο αστείο ούτε όσο εμπνευσμένο θα έπρεπε.

#3 Lonely Planet

Έφτασε και στο Νο1 του Netflix κάποια στιγμή, έπεσε λίγο, αλλά βαστάει ακόμα στην 5άδα. Και το ερώτημα είναι ένα: Γιατί; Μιλάμε για κάτι πολύ κάτω του μετρίου. Χωρίς λόγο ύπαρξης.

Ανύπαρκτο σενάριο, παντελής απουσία σασπένς και ένα πράγμα που όσο περνάει η ώρα αναρωτιέσαι για ποιο λόγο το βλέπεις, γιατί πληρώνεις συνδρομή και διάφορα ακόμα υπαρξιακά…

#2 The Shadow Strays

Το concept που πρέπει να ξέρεις για το Νο2 του Netflix είναι το εξής: Ινδονησιακό John Wick, στο πιο βίαιο του, με πρωταγωνίστριες γυναίκες με όπλα και σπαθιά σαμουράι.

Ναι, δεν πρέπει να είναι για… λιγόψυχους. Αλλά ούτε και για όσους δίνουν σημασία στο χρόνο που καταναλώνουν για να δουν μια ταινία. Αν είσαι φοιτητής και βαριέσαι να βγεις, δοκίμασε το. Και αν.

#1 Justice

Netflix και crime story πάνε πακέτο, το συγκεκριμένο που έπιασε μάλιστα και κορυφή αυτήν την εβδομάδα, μας έρχεται από την Πολωνία. Εξ όσων εντοπίσαμε, έχει ενδιαφέρουσες περσόνες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά τσουλάει πολύ αργά. Βασανιστικά αργά, λένε πολλοί από όσους πάτησαν το play.

Να και το story: Σε έναν απολυμένο αστυνομικό δίνεται η ευκαιρία επιστροφής στη θέση του αρκεί να καταφέρει να συλλάβει μια συμμορία ληστών τράπεζας. Συνεργαζόμενος με μια νεαρή αστυνομικό, πρέπει να δράσει γρήγορα αν θέλει να επιστρέψει όντως «σε υπηρεσία».