Τούτο το ζεστό, καλοκαιριάτικο (τελευταίο) ΣΚ του Σεπτεμβρίου, τι βλέπει ο λαός του Netflix; Ποιες ταινίες απαρτίζουν την πρώτη 5άδα με τις πιο δημοφιλείς; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σου απαντήσουμε.

Εν αρχή, έχουμε απαράδεκτο Νο1 και Νο2. Δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος να το θέσουμε και σε κάθε περίπτωση, απλά την αλήθεια λέμε. Η κάτω τριάδα είναι στην ουσία αυτό που αξίζει κάποιος να κρατήσει. Σαν ανάποδα να ‘ναι τα πράγματα αυτήν την εβδομάδα στον κόσμο του Netflix…

Από το 3 και κάτω, κομπλέ: Το Netflix δεν μας τα λέει καλά στις θέσεις 1-2

Netflix: Η 5άδα ταινιών που βλέπουν όλοι

#5 Rebel Ridge

Την έχουμε πει τόσες φορές «ταινία – έκπληξη της χρονιάς» που δεν είναι πια… έκπληξη. Είναι σίγουρα ένα φιλμ που καθόλου το χρόνο δεν σου κλέβει. Σφιχτό, με ρυθμό και ωραίο σενάριο.

Θυμίζει κάπως The Wire κι αυτό από μόνο του αρκεί και με το παραπάνω για να καταδείξει πως το αξίζει το play μας.

#4 Abominable (Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων)

Είναι αστείο, έχει δράση. Είναι ό,τι πρέπει για το ανήλικο κοινό, αρέσει και στους γονείς – ιδιαιτέρως. Το Νο4 του Netflix αυτήν την εποχή είναι ένα τιμιότατο animation.

Μια ιστορία φιλίας που συνδυάζει παραμυθένια ατμόσφαιρα, τρυφερότητα, συγκίνηση και ωραία μηνύματα. Σαν πέσουν οι τίτλοι τέλους θα νιώθεις πολύ πιο όμορφα από όταν το ξεκίνησες….

#3 Gifted

Γιατί δεν είναι αυτό το τρέχον Νο1 του Netflix; Απορία το ‘χουμε. Ο Κρις Έβανς σε έναν από τους πιο ωραίους ρόλους της καριέρας του. Ενώ αναλαμβάνει αναγκαστικά κηδεμόνας της ανιψιάς του, καταλήγει να το απολαμβάνει, να το ζει σαν να ‘ταν πατέρας της.

Η μικρή είναι ιδιοφυΐα. Κι εκεί ακριβώς που όλα πάνε καλά, σκάει μύτη η γιαγιά. Που έχει κατά νου πολύ συγκεκριμένους και διαφορετικούς τρόπους αξιοποίησης του κοφτερού μυαλού της εγγονής της. Problem…

#2 A True Gentleman

Θα σας πούμε την αλήθεια, νέτα σκέτα. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα ξέρουμε για το Νο2 του Netflix. Πως είναι τουρκικό, πως ο πρωταγωνιστής υποδύεται έναν συνοδό ώριμων κυριών ή κάτι τέτοιο.

Αλλά βλέποντας το 4,6 στο ImdB και πολλές κριτικές με… φτυάρι δεν μπήκαμε στον κόπο να το κοιτάξουμε παραπάνω. Ποιος ο λόγος; Αν είναι ξανά μαζί μας και την ερχόμενη εβδομάδα στο τοπ 5, τότε θα επανεξετάσουμε τη στάση μας. Αν….

#1 Hitman: Εκτελεστής 47

Τι είναι χειρότερο από το Νο2 του Netflix; Το Νο1. Μην το συγχέουμε με το εξαιρετικό Hit Man του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ που βγήκε στις αίθουσες πριν από λίγους μήνες. Μόνο τον τίτλο έχουν κοινό. Κατά τα άλλα, τους χωρίζει άβυσσος,.

Εν προκειμένω μιλάμε για ταινία του 2007. Για έναν επαγγελματία δολοφόνο που αναλαμβάνει να σκοτώσει έναν Ρώσο πρόεδρο. Μόνο που παγιδεύεται σε μια πολιτικη πλεκτάνη. Δεν λέμε παραπάνω. Αρκεί τούτο: Άκρως αποτυχημένη μεταφορά ενός πολύ δημοφιλούς video game. Ίσως αν είχε πρωταγωνιστήσει ο Βιν Ντίζελ όπως αρχικώς είχε συμφωνηθεί, αλλά μπα…