Ένα franchise που κάνει comeback μετά από 30 χρόνια – και για φαντάσου, καλώς έπραξε. Ένα rom-com απ’ αυτά που θαρρείς βγάζει πια κάποιο εργοστάσιο. Ένα action που καταλήγει… horror τόσο κακό που είναι και 2 «παιδικά». Ιδού η 5άδα ταινιών που προπορεύεται στο Netflix τούτο τον καιρό.

Είναι μία σύνθεση αρκετά διαφορετική σε σχέση με το τι ίσχυε μια εβδομάδα πριν, καταπώς επιζητά η εποχή του καταναλωτισμού – άτσα, και φιλοσοφικό μήνυμα, ε; Τέρμα τα «αστειάκια», από εδώ και πέρα έχει καταγραφή. Φώτα, κάμερα, πάμε.

Netflix; Αυτή είναι η 5άδα με τις πιο δημοφιλείς ταινίες αυτό το ΣΚ  

#1 Beverly Hills Cop Axel F (Ο Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς: Άξελ Φόλι)

Κάθε φορά που έχουμε μια αναβίωση γνωστού και πετυχημένου franchise, οι βασικές ερωτήσεις δεν αλλάζουν: Εξυπηρετεί όντως κάτι αυτή η εξέλιξη; Προσφέρει στην ιστορία, σέβεται την κληρονομιά; Ή είναι απλά και μόνο μια αρπαχτή στη χειρότερη, μια νοσταλγική κίνηση στην καλύτερη;

Το νέο Νο1 του Netflix μας φέρνει αντιμέτωπους ξανά με αυτά τα ερωτήματα. Ενώ ο Έντι Μέρφι φοράει ξανά τη στολή του «Μπάτσου του Μπέβερλι Χιλς». Για 4η φορά (1984, 1987, 1994 οι 3 προηγούμενες – η τελευταία εικόνα, παρεμπιπτόντως, ήταν… άστα να πάνε).

Τριάντα χρόνια μετά, πώς πήγε το comeback; Αρκετά συμπαθητικά, τολμούμε να πούμε. Να ‘ναι πως είχαμε βάλει χαμηλά τον πήχη; Ουσία είναι πως η ταινία βλέπεται ευχάριστα. Είναι εμφανές πως οι δημιουργοί έστυψαν το μυαλό τους για να βρουν νέες ιδέες, ενώ ο παράγοντας «νοσταλγία» κρατιέται στο «τόσο όσο» χωρίς να γίνεται μήτε μελό μήτε βαρετό. ΟΚ, η ιστορία δεν είναι κάτι το σούπερ ουάου, αλλά γενικά έχει δράση, έχει πλάκα, έχει ενδιαφέρον. Από εμάς είναι «ναι».

#2 A Family Affair (Οικογενειακό Ζήτημα)

Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά το review μας γι’ αυτό το χάλι, συγνώμη γι’ αυτήν την ταινία που ελάχιστα έκατσε στο Νο1 του Netflix. Παρά την παρουσία των Νικόλ Κίντμαν και Ζακ Έφρον, έχουμε τον ορισμό του «πάμε να γεμίσουμε λίγο τον τραπεζικό μας λογαριασμό».

Η κλασική συνταγή των rom-com, που τόσο αγαπά ο αλγόριθμος της Νο1 πλατφόρμας εκεί έξω, όμως εδώ δεν έχουμε τίποτα το αξιοσημείωτο. Ξέρεις ακριβώς τι θα δεις. Κι αυτό ακριβώς βλέπεις.

#3 S.W.A.T. 3: Κατάσταση Πολιορκίας

Δεν έχουμε να πούμε πολλά για το τρέχον Νο3 της πεντάδας του Netflix, δεν θέλουμε να πούμε πολλά. Δεν είναι B Movie. Είναι C, μπορεί και D, μπορεί και E. Αν δεν είσαι φαντάρος που βαριέται ή τύπος με άπειρο ελεύθερο χρόνο, skip.

#4 Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου

Αντιγράφουμε από ό,τι λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ως και στην ίδια θέση (4η) παραμένει: Είναι θαυμαστή η αντοχή του σύμπαντος του «Εγώ, ο Απαισιότατος» στα ψηλά της λίστας με τα δημοφιλή του Netflix.

Το 2ο part των ταινιών που τα Minions βγαίνουν μπροστά ως οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, συνοψίζει αυτή τη διάρκεια. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και δεν κουνιέται από την πρώτη 5άδα.

#5 Miraculous World: Σανγκάη, ο Θρύλος της Λέιντι Ντράγκον

Κλειστά σχολεία και τα «παιδικά» έχουν πάρει φωτιά στην πλατφόρμα του Netflix. Κάπως πρέπει να γεμίσει ο αίφνης «άπειρος» ελεύθερος χρόνος όλων αυτών των «μειράκιων» εκεί έξω – να δουν και αυτά κάτι που τους αρέσει, να πάρουν και μία… ανάσα οι γονείς, win/win.

Ιδού συνοπτικά τα πώς και το γιατί του τρέχοντος Νο5 του Netflix στο οποίο και βλέπουμε τις περιπέτειες μιας teenager super hero που πάει στη Σαγκάη με στόχο να κάνει παρέα με το σχολικό της έρωτα, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίσσονται, καθόλου, όπως τα είχε αρχικά φανταστεί.