Είναι μια ταινία από αυτές που έχουμε σημαδέψει ως το φινάλε του έτους και περιμένουμε από αυτή να γίνει ένα horror-ορόσημο, πηγαίνοντας στα Όσκαρ και παίρνοντας έστω ένα βραβείο. Από αυτά που ξέρουμε για τον σκηνοθέτη και που μας έχει δείξει στο παρελθόν, από την παρουσία του Γουίλεμ Νταφόε που είναι μια πιστοποίηση ISO, το Nosferatu του Ρόμπερτ Έγκερς δε γίνεται να μην κάνει αυτά που περιμένουμε κι εμείς, αλλά και πιο ειδικοί και γνώστες από εμάς, στις ΗΠΑ.

Σου έχουμε πει κάποια πράγματα για την ταινία πριν λίγες εβδομάδες, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο trailer, εδώ.

Χθες, κυκλοφόρησε το 2ο και το τελικό trailer εν όψει της κυκλοφορίας της ταινίας στις ΗΠΑ, στις 25 Δεκεμβρίου (στην Ελλάδα θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα, την 1η Ιανουαρίου 2025 σε διανομή της Tanweer) και εκεί έχουμε ακόμα ένα δείγμα για το πόσο καλή είναι η ταινία.

Επειδή έχουμε συνηθίσει τα trailer να δίνουν πολλά στον θεατή πριν καν κυκλοφορήσει στις αίθουσες, τα δύο trailer του Nosferatu είναι σιβυλλικά όσο πρέπει, δεν μας δείχνουν καν τον ομώνυμο χαρακτήρα που υποδύεται ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ και βλέπουμε μόνο το πέρασμα της Λίλι Ρόουζ-Ντεπ στη σφαίρα της θανατολαγνείας.

«Βλέπω τον θάνατο, αλλά δεν έχω υπάρξει πιο ευτυχισμένη», την ακούμε και βλέπουμε να λέει. Στο καστ, εκτός των Νταφόε, Σκάρσγκαρντ, Ρόουζ-Ντεπ, έχουμε τη Έμμα Κόριν, που είδαμε ως villain στο Deadpool X Wolverine, τον Νίκολας Χουλτ και τον Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον.