Warner Bros και DC Studios βρήκαν τον νέο τους Superman στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Κόνσγουετ, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Χένρι Καβίλ. Αναζητώντας για μήνες τους ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τον Κλαρκ Κεντ και τη Λοις Λέιν, τα ονόματα των ηθοποιών επιτέλους κλείδωσαν, με την Ρέιτσελ Μπρόσναχαν να κλείνει στον ρόλο της δεύτερης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Deadline, η απόφαση ελήφθη μετά από συγκεκριμένη οντισιόν, που περιελάμβανε προσωπικές δοκιμαστικές προβολές, όπου οι ηθοποιοί φορούσαν πλήρως την στολή του ήρωα με το αντίστοιχο μακιγιάζ. Οι προβολές έγιναν παρουσία των συν-προέδρων της DC, τον Πίτερ Σαφράν και τον σκηνοθέτη Τζέιμς Γκαν και διήρκεσαν δύο ημέρες.

Σημειώνεται πως ο Κόνσγουετ και η Μπρόσναχαν ήταν ανάμεσα στους έξι ηθοποιούς που διεκδίκησαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ωστόσο τελικά οι δυο τους επικράτησαν. Το Superman: Legacy πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους στις 11 Ιουλίου 2025 και να ξεκινήσει τα γυρίσματα στις αρχές του 2024. 

Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Κόνσγουετ

Εκ πρώτης όψεως δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως ο Ντέιβιντ Κόνσγουετ, μοιάζει αρκετά με τον Χένρι Καβίλ. Κάτι που, όπως είπε, γνωρίζει και ο ίδιος.

Ο Κόνσγουετ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια. Ο πατέρας του ήταν ηθοποιός στο θέατρο για πολλά χρόνια, γεγονός που έπαιξε ρόλο στο να επιλέξει και ο ίδιος την υποκριτική. Έτσι, αποφοίτησε από το Julliard το 2016 και απέκτησε ρόλο guest στο House of Cards το 2018. Εμφανίστηκε και σε αρκετές θεατρικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων των All My Sons του Arthur Miller, Macbeth, La Vie En Bleu και The Forigivng Harvest.

Το 2019 απέκτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο The Politician του Ράιαν Μέρφι, από όπου έγινε και ευρύτερα γνωστός, ενώ το 2020 συμμετείχε και στη σειρά «Hollywood».

Κόνσγουετ

Αναμφίβολα, όμως, το Superman: Legacy σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη.. εισβολή σε μια τόσο μεγάλη ταινία.  Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Entertainment Weekly, το 2019, είχε δηλώσει πως ήθελε να γίνει ο εμβληματικός υπερήρωας κάποια στιγμή στην καριέρα του. «Η φιλοδοξία μου είναι σίγουρα να παίξω τον Σούπερμαν», είχε πει χαρακτηριστικά ο Κόνσγουετ.

Κόνσγουετ