Από τον θρυλικό Batman, με τον – άλλοτε it boy- Robert Pattinson, να είναι επίσημα πλέον ο νεότερος σε ηλικία ηθοποιός που υποδύεται τον σκοτεινό σούπερ ήρωα, το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών, του Guillermo del Toro, τον άσχημο Σιρανό ντε Μπερζεράκ που κάνει τα πάντα για να κερδίσει την εκλεκτή της καρδιάς του, μέχρι την καθημερινότητα μιας αγελάδας φάρμας, η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει, έχει σίγουρα μια πρόταση για κάθε γούστο.

The Nightmare Alley (Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών)

ταινία

Ο σουρεαλιστής Guillermo del Toro, δημιουργεί ένα αριστοτεχνικό film noir – ένα θρίλερ τεράτων, μόνο που το τέρας – όπως έγινε και με τον «Λαβύριθνο του Πάνα»- είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Αμερική, 1939. Το τσίρκο του Κλεμ Χότλεϊ περιοδεύει στην ενδοχώρα, τις πολιτείες που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο τραύμα από το Οικονομικό Κραχ. Εκεί, οι άνθρωποι διψούν για φτηνό θέαμα. Αυτό τους προσφέρει ο θίασος τεράτων του Χάτλεϊ: Γίγαντες κουταλιανούς, νάνους με υπερδυνάμεις, νέγρους με τόσο ευλύγιστο κορμί που μοιάζουν ασπόνδυλοι. Ολα είναι μία απάτη, μια ψευδαίσθηση.

Πρωταγωνιστούν οι: Bradley Cooper, Rooney Mara, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe

Σιρανό Ντε Μπερζεράκ (Cyrano)

ταινίες

Ο Σιρανό Ντε Μπερζεράκ του Edmond Rostand σε μιούζικαλ διασκευή, με έμφαση μόνο στο correctness και τη φόρμα, σε σκηνοθεσία Joe Wright. Σιρανό, το διαχρονικό δράμα που έχει διασκευαστεί, ουκ ολίγες φορές, με γνωστότερες για εμάς αυτή του 1950 με τον José Ferrer και του 1990 με τον Gérard Depardieu σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ιστορία ακολουθεί τον Σιρανό, ο οποίος είναι ερωτευμένος με μια «dame précieuse», την καλή του φίλη Ρoξάν. Ο Σιρανό είναι νάνος – όπως επιλέγει ο Wright- και πιστεύει πως δεν αξίζει στην πανέμορφη Ροξάν Γι’ αυτό, δέχεται να «δανείσει» τον πνευματώδη λόγο του στον, όχι και τόσο έξυπνο, αλλά ρωμαλέο Κρίστιαν, ώστε να κερδίσει εκείνος την καρδιά της Ροξάν. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Πρωταγωνιστούν οι: Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr.

The Batman

ταινίες

Ο νεότερος σε ηλικία Batman στην κινηματογραφική ιστορία, ενσαρκωμένος από τον Robert Pattinson, σε μια ταινία που κρατάει τον ρεαλισμό του Christofer Nolan, αλλά βυθίζεται στην ακόμη πιο σκοτεινή noir ατμόσφαιρα μιας ταινίας ενηλικίωσης ενός αγοριού και μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Κεντρικό story η αναζήτηση ενός δολοφόνου, που σκοτώνει υψηλόβαθμούς της πόλης, αφήνοντας γρίφους που οδηγούν στο επόμενο θύμα και στη μυστική του ταυτότητα. Ένα απολαυστικό κινηματογραφικό παιχνίδι, σκηνοθετημένο με μαεστρία από τον Matt Reeves, γεμάτο ανατροπές.

Πρωταγωνιστούν οι: Robert Pattinson, Zoë Isabella Kravitz, Colin Farrell, Jeffrey Wright

Αγελάδα (Cow)

ταινίες

Η Andrea Arnold («American Honey», «Fish Tank») δημιουργεί το πρώτο της ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνιστεί μια αγελάδα. Η σκηνοθέτις, ακολουθεί για 4 ολόκληρα χρόνια τη ζωή αυτού του μεγάλου και αρκετά πονεμένου – εξαιτίας της εκμετάλλευσης του από την βιοχηχανία κρεάτων και γάλακτος- θηλαστικού. Με ρεαλισμός, ειλικρίνεια και διορατικότητα, συγκινεί και ενημερώνει.

Διαβάστε ακόμα:

Brad Pitt: H νέα ταινία που πρωταγωνιστεί είναι γεμάτη δράση και χαβαλέ

The Batman: Είναι ο Robert Patinson ο 2ος καλύτερος που υποδύθηκε τον Σκοτεινό Ιππότη;

Ανακοινώθηκε το sequel του «I am Legend» με πρωταγωνιστές τους Will Smith και Michael B. Jordan