Μια μεγάλη απόδραση, μια χαρούμενη οικογένεια τεράτων, ένας ψαράς από την Μάλτα και…η καταστροφή του κόσμου, έχουν ένα κοινό: Είναι οι ταινίες που θα δούμε στους ελληνικούς κινηματογράφους από σήμερα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 και για την ερχόμενη εβδομάδα.

Μεγάλη απόδραση

Το πολυβραβευμένο φιλμ του Sebastian Meise, «Μεγάλη απόδραση» (Great Freedom), η πρόταση της Αυστρίας για τα επερχόμενα Όσκαρ, είναι ένα συνταρακτικό δράμα με σημαντικό μήνυμα που περιγράφει την περιπέτεια ενός ανυπεράσπιστου άντρα που χωρίς να έχει κάνει κανένα κακό μπαινόβγαινει στις φυλακές της Γερμανίας επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Το Σκαρί

Το «Σκαρί» (Luzzu), έρχεται απευθείας από Μάλτα και αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Alex Camilleri. Πρόκειται για ακόμη ένα φεστιβαλικό φιλμ, με καλλιτεχνικές αρετές, που θριάμβευσε στο τελευταίο φεστιβάλ του Sundance, με τον πρωταγωνιστή του Jesmark Scicluna, έναν αυθεντικό ψαρά, να αποθεώνεται και να κερδίζει το βραβείο ερμηνείας.

Μια χαρούμενη οικογένεια

Συνέχεια τoυ παιδικού animation «Μια χαρούμενη οικογένεια» (Monster Family), η ταινία του Holger Tappe που προβάλλεται μόνο μεταγλωτισμένο στα ελληνικά, περιγράφει άλλη μια περιπέτεια της γνωστής οικογένειας τεράτων Wishbone.

Moonfall: Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού

Τέλος, η νέα ταινία του  Roland Emmerich, «Moonfall: Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού», με πρωταγωνιστές τους Halle Berry και Patrick Wilson, αναμένεται να γεμίσει τις αίθουσες, καθώς το θέμα της – η επικείμενη καταστροφή της Γης όταν η Σελήνη βγαίνει εκτός της τροχιάς της- αλλά και οι πρωταγωνιστές, εγγυώνται μια επιτυχημένη συνταγή στο είδος της.

Roland Emmerich: Ο θρυλικός σκηνοθέτης τάσσεται κατά της Marvel – «Οι ταινίες υπερηρώων καταστρέφουν τη βιομηχανία»