Η τελετή των Oscar, που προβληθεί στις 27 Μαρτίου στο ABC, θα έχει κεντρικό παρουσιαστή. Ο Craig Erwich, πρόεδρος της Hulu Originals & ABC Entertainment, ανακοίνωσε ότι τα Oscar μετά από τρία χρόνια χωρίς παρουσιαστή, αλλάζουν. Δεν διευκρίνισε ποιος μπορεί να είναι. «Μπορεί να είμαι εγώ», είπε αστειευόμενος, προτού εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον εκτελεστικό παραγωγό των Oscar, Will Parker.

Εν τω μεταξύ, το The Hollywood Reporter  ισχυρίζεται ότι τα αφεντικά της Ακαδημίας έχουν «προσεγγίσει» τον Tom Holland για την παρουσίαση.

Ο Jimmy Kimmel ήταν ο τελευταίος οικοδεσπότης των βραβείων το 2017 και το 2018, αποσπώντας γενικά θετικές κριτικές. Άλλοι παρουσιαστές της περασμένης δεκαετίας ήταν οι Chris Rock (2016), Neil Patrick Harris (2015), Ellen DeGeneres (2014), Seth MacFarlane (2013), Billy Crystal (2012) και James Franco/Anne Hathaway (2011). Οι MacFarlane και Franco/Hathaway θεωρήθηκαν ως μια προσπάθεια από τους ABC και Ακαδημία να προσελκύσουν ένα νεότερο κοινό, ωστόσο δεν απέσπασαν τόσο καλές κριτικές.

Γιατί σταμάτησαν να έχουν παρουσιαστή τα Oscars

Τα Oscars σταμάτησαν να έχουν παρουσιαστή το 2019, όταν ανέθεσαν στον Kevin Hart την παρουσίαση. Αργότερα, ο Hart αποφάσισε να μην το κάνει, όταν του ζήτησαν να απολογηθεί για τα παλιά ομοφοβικά tweets. Μετά από αυτό το συμβάν, έμειναν χωρίς κεντρικό παρουσιαστή, κάτι που τελικά τους ωφέλησε. Είδαν τις κριτικές να βελτιώνονται. Η Ακαδημία και το ABC αποφάσισαν επίσης να μείνουν χωρίς παρουσιαστή το 2020. Οι βαθμολογίες μειώθηκαν ελαφρά. Τα Oscars του 2021 που καθυστέρησαν λόγω του COVID και έγιναν στο Union Station, επίσης χωρίς παρουσιαστή, έχασαν περισσότερο από το μισό κοινό τους.

Το ABC ελπίζει σίγουρα να αντιστρέψει αυτή την τάση φέτος, αφού έπεσαν στους 10,4 εκατομμύρια θεατές το 2021 (καθώς το «Nomadland» κέρδισε την καλύτερη ταινία), από 23,6 εκατομμύρια το 2020 (όταν κέρδισαν τα «Παράσιτα»). Η τελετή επιστρέφει στα παλιά λημέρια της, στο Dolby Theatre στο Hollywood & Highland Centre. Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 8 Φεβρουαρίου.