Η κινηματογραφική εταιρεία παραγωγής Paramount, μεταφέρει τη ζωή του θρύλου της reggae, Bob Marley στη μεγάλη οθόνη.  Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και, αν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2022. Η ταινία θα βγει σε σκηνοθεσία του Reinaldo Marcus Green, ενώ το reggae icon θα ενσαρκώσει ο Βρετανός ηθοποιός Kingsley Ben-Adir. Να σημειωθεί πως ο Green είναι φέτος υποψήφιος για Όσκαρ με την ταινία «King Richard» με πρωταγωνιστή τον Will Smith.

Oσον αφορά τον Ben-Adir, ο ίδιος, είχε ξεχωρίσει για τον ρόλο του Μalcolm Χ στο «One Night In Miami», αλλά και στον ρόλο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, στην ταινία «The Comey Rule».

Οι παραγωγοί του biopic, κατέληξαν στην επιλογή του βρετανού ηθοποιού, έπειτα από εκατοντάδες οντισιόν. Ο ρόλος του Marley, όπως πριν από λίγα χρόνια εκείνος του Ray Charles, του Freddie Mercury και του Elton John δημιούργησε σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των ανερχόμενων ηθοποιών στο Hollywood. Ανάμεσα στις προκλήσεις στις οποίες καλέστηκε να ανταπεξέλθει ο Ben-Adir, για να επιλεχτεί, ήταν η τζαμαϊκανή προφορά του Marley.

Imitation of Life: Zendaya και Beyonce μπορεί να συνεργαστούν στο νέο remake της θρυλικής ταινίας

Η δημιουργία της ταινίας, ξεκίνησε το 2018, και συμπαραγωγοί της είναι τα ίδια τα παιδιά του Bob Marley, Ziggy, Rita και Cedella.

Το σενάριο υπογράφουν οι Zach Baylin, Frank E. Flowers και Terence Winter.

Ο Bob Marley έφυγε από τη ζωή το 1981, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η σύντομη πορεία του ωστόσο,  σφράγισε την παγκόσμια μουσική ιστορία, αφού ο ίδιος εισήγαγε για πρώτη φορά τον πρωτότυπο reggae ήχο που ακούμε μέχρι σήμερα.

Ως παρακαταθήκη, άφησε στο κοινό του, 14 studio άλμπουμ, τα περισσότερα από τα οποία ηχογράφησε με το συγκρότημά του, τους Wailers. Επιπλέον, υπάρχουν 6 live άλμπουμ, και μεγάλες επιτυχίες του, όπως Get Up, Stand UpOne Love, No Woman, No Cry, Could You Be Loved, Buffalo Soldier, Jammin, Redemption Song κ.α.

Αν θέλετε να κάνετε ένα καλό ζέσταμα μέχρι να βγει στις αίθουσες η ταινία, μπορείτε να παρακολουθήσετε το documentary series Who Shot the Sheriffπου βρίσκεται διαθέσιμο στο Netflix, το οποίο αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της πρότερης ζωής του Bob Marley, όταν ακόμη ήταν ένα ντροπαλό παιδί που ένιωθε άβολα για το ύψος και την ανάμικτη καταγωγή του και στο οποίο συμμετέχουν και μιλούν για το reggae icon, συγγενείς και συνεργάτες του.