Υπάρχουν οι παραδοσιακοί τύποι που γυρνάνε το κατσικάκι, οι βοηθοί τους που το λαδώνουν, οι βοηθοί των βοηθών που εποφθαλμιούν το πετσάκι. Εκείνοι που πανηγυρίζουν γιατί το αβγό τους δεν έσπασε, εκείνοι που τρώνε όλα τα σπασμένα αβγά. Οι θείες με τα ρουφηχτά φιλιά στο μάγουλο, οι θείοι που κάθονται με τη νεολαία.

Υπάρχουν κι εκείνοι που περιμένουν πως και πως ένα τριήμερο για να μην μιλήσουν σε άνθρωπο, υπάρχουν μέλη πολυάριθμων οικογενειών που απλά θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισμό!

Για την τελευταία μειονότητα δουλεύουμε εμείς. Και δεν είμαστε και ΜΚΟ. Κοπιάσαμε, βάλαμε τον κώλο μας κάτω, μας πετάχτηκαν τα μάτια έξω, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε: Να, λοιπόν, ένας πλήρης οδηγός με προτάσεις για να κάνεις παραγωγικό το τριήμερο του Πάσχα.

Προσπαθήσαμε να μην βάλουμε τα προγράμματα που συζητιούνται το τελευταίο διάστημα ή τις προφανείς επιλογές. Κάποιες είναι ήδη πολύ γνωστές και αποφασίσαμε να τις υπενθυμίσουμε. Θυμήσου πως αν δεν έχεις δει δύο φορές μια ταινία, δεν μπορεί να την «κλικάρεις» στις αγαπημένες σου. Τέλος, αποφασίσαμε στις κλασικές ταινίες να βάλουμε εκείνη που όλοι πρέπει να έχουν δει («Νονός»).

Feel Good

Οδός Ανθρωπιάς 8

Η ζωή επτά οικογενειών του Παρισιού που ζουν στην ίδια πολυκατοικία όταν σκάει η πανδημία και αναγκάζονται να περάσουν τους υπόλοιπους μήνες μαζί. Η τρέλα και η παράνοια του lockdown a Paris. Pas mal.

Between two Ferns

Ο παρουσιαστής που διαβάζει τα βιογραφικά των σταρ με έναν ανορθόδοξο τρόπο και το «εκκεντρικό» συνεργείο του κάνουν ένα road trip για να ολοκληρώσουν μια σειρά από συνεντεύξεις διασημοτήτων, όπως ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (φυσικά και δεν προφέρει ποτέ σωστά το επίθετο), ο Μάθιου Μακόναχι, ο Κιάνου Ρίβς, ο Τζον Χαμ, ο Ντέιβιντ Λέτερμαν ανάμεσα σε ένα γαλαξία αστέρων. Ο Ζακ Γαλιφιανάκης συνεχίζει στον δρόμο που χάραξε με το Between two ferns.

Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision: Η Ιστορία των Fire Saga

Οι Ισλανδοί Λαρς Έρικσονγκ (Γουίλ Φερέλ) και Σίγκριτ Ερικσντοντίρ (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς)έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Εκεί θα συναντήσουν και τους Πιρς Μπρόσναν, Νταν Στίβενς, Ντέμι Λοβάτο ανάμεσα σε άλλους.

Ο Γουίλ Φέρελ παίζει σε ταινία για τη Eurovision. Αυτό από μόνο του κάνει περιττές περιλήψεις, καστ και κριτικές. Τέλος πάντων…  Οι θαυμαστές του διαγωνισμού της Eurovision φανταζόμαστε πως την έχουν δει ήδη. Και μάλλον θα τη δουν ξανά, τώρα που πλησιάζει η εποχή του. Οι υπόλοιποι έχουν μια ευκαιρία να γελάσουν. 

Με Λένε Dolemite

Ο Ρούντι Ρέι Μουρ, ένας άγνωστος πωλητής σε δισκοπωλείο προσπαθεί μάταια να εισβάλλει στη βιομηχανία θεάματος, μέχρι που ανακαλύπτει μια φυσιογνωμία που μπορεί να τον εκτοξεύσει.

Φανκιές, blaxpoitation και ρίμες. Βασισμένο στην πραγματική ιστορία του «Νονού της Ραπ» με τον Έντι Μέρφι σε έναν κωμικό οίστρο. It’s showtime, bae!

Focus

Ένας απατεώνας καριέρας (Γουίλ Σμιθ) παίρνει υπό την προστασία του μια femme fatale μικροαπατεώνισσα (Μάργκοτ Ρόμπι). Ο έρωτας είναι αναπόφευκτος. Όπως και τα μπλεξίματα που ξεκινούν όταν τη συναντά ξανά.

Μια αποθέωση του στιλ και της γοητείας. Παίζουν Γουίλ Σμιθ και Μάργκοτ Ρόμπι. Τι άλλο χρειάζεστε για να τη δείτε;

Κλασικές

Ο Νονός

Η οικογένεια Κορλεόνε είναι μια από τις ισχυρότερες οικογένειες στον κόσμο της Μαφίας. Η αμφισβήτηση της δύναμής της έρχεται με την απόπειρα δολοφονίας του Βίτο Κορλεόνε (Μάρλον Μπράντο). Οι ισορροπίες πάνε να αλλάξουν εις βάρος της οικογένειας, μέχρι που ο μικρότερος γιος (Αλ Πατσίνο) μπαίνει στο παιχνίδι, παρά τη θέληση του πατέρα του.

Μια από τις επικότερες ταινίες όλων των εποχών, με τον Μάρτιν Σκορσέζε να «μεταφέρει» αριστοτεχνικά το μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο. Ο Μάρλον Μπράντο κλείνει στόματα -κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο Αλ Πατσίνο μπαίνει στο πάνθεον.

Η ατάκα «θα του κάνει μια πρόταση που δεν θα μπορεί να αρνηθεί» που λέει ο Μπράντο ψηφίστηκε ως η δεύτερη πιο διάσημη στην ιστορία του κινηματογράφου, πίσω μόνο από το «Ειλικρινά αγαπητή μου, δεν με νοιάζει καθόλου» (Όσα Παίρνει ο Άνεμος).

Η Αρπαχτή (Snatch)

Στον εγκληματικό υπόκοσμο του Λονδίνου, η αναζήτηση ενός κλεμμένου διαμαντιού μπλέκει και ένας αγώνας μποξ φέρνουν αντιμέτωπες διάφορους κακοποιούς.

Το στιλ του Γκάι Ρίτσι -προφανώς κοντά σε εκείνο του Ταραντίνο, είναι γνωστό και δεν απογοητεύει ποτέ τους θαυμαστές. Έχοντας μπροστά από τις κάμερες ηθοποιούς και σταρ όπως οι Μπραντ Πιτ, Τζέισον Στέιθαμ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, ακόμη και τον Βίνι Τζόουνς, δεν σου αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις. Ή μήπως θες να το συζητήσουμε;

Zodiac

Ένας πολιτικός σκιτσογράφος, ένας αστυνομικός ρεπόρτερ και δύο αστυνομικοί ερευνούν τον δολοφόνο Ζόντιακ, έναν κατά συρροή δολοφόνο στο Σαν Φραντσίσκο των 70s και 80s.

Με τον μετρ, Ντέιβιντ Φίντσερ, πίσω από τις κάμερες και τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Μαρκ Ράφαλο, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μπράιαν Κοξ, μπροστά από αυτές, τι άλλο από αριστούργημα μπορείς να περιμένεις; Α ναι, να δεις το όνομα του Ηλία Κοτέα, στους τίτλους τέλους.

8 Mile

H αγωνιώδης προσπάθεια του ράπερ Jimmy Smith Jr. Aka B-Rabbit (Έμινεμ) να κάνει καριέρα στη hip hop συναντά εμπόδια που φαντάζουν αξεπέραστα, στο φτωχικό προάστιο του Ντιτρόιτ, όπου μεγαλώνει. Ειδικά όταν η ασταθής μητέρα του (Κιμ Μπέισενγκερ) έχει να του προσφέρει μόνο προβλήματα.

Η ημι-αυτοβιογραφική ταινία για τον πιο επιτυχημένο λευκό ράπερ κέρδισε Όσκαρ πρωτότυπου τραγουδιού για τον ύμνο μιας ολόκληρης γενιάς, το Lose Yourself. Μια ταινία σκληρή, που το storyline, η φωτογραφία, η κινηματογράφιση θυμίζει κάτι από το Ρόκι 1.

O Υποκινητής

Μια τράπεζα στο Μανχάταν, μια ληστεία σε εξέλιξη, πολλοί όμηροι… Ο διαπραγματευτής  (Ντένζελ Ουασιγκτον) παίζει mind games με τον επικεφαλής των απαγωγέων (Κλάιβ Όουεν). Ποιος θα νικήσει; Και γιατί ο ιδιοκτήτης της τράπεζας (Κρίστοφερ Πλάμμερ) εμπλέκει ένα στέλεχος (Τζόντι Φόστερ) στην υπόθεση;

Ο Σπάικ Λι σκηνοθετεί ένα αστυνομικό δράμα (το πιο επιτυχημένο του εισπρακτικά φιλμ), με το πρωταγωνιστικό του καστ σε οίστρο. Αν σας αρέσει το Casa de Papel, ετοιμαστείτε να δείτε το πρωτότυπο.

Ελέω… Πάσχατος

Ένας Προφήτης, μα τι Προφήτης

Δίπλα στη φάτνη που γεννιέται ο Ιησούς, την ίδια ώρα, γεννιέται ο Μπράιαν Κόεν, τον οποίο περνάνε για Μεσσία ανησυχητικά πολλοί συμπατριώτες του.

Οι Μόντι Πάιθονς παραδίδουν στην ανθρωπότητα το διαμαντάκι τους. Μια σατιρική ταινία η οποία πολεμήθηκε πολύ, αλλά στο τέλος κέρδισε μια θέση στο πάνθεον των καλύτερων κωμωδιών όλων των εποχών, ενώ για πρώτη φορά ακούγεται το Always Look on the Bright Side of Life. Ευαγγέλιο!

Ο Μονομάχος

Ο Μάξιμος (Ράσελ Κρόου) είναι ο στρατηγός των Ρωμαίων που ο Αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος προορίζει για διάδοχό του. Ο γιος του, Κόμμοδος, αντιλαμβάνεται τα σχέδια του πατέρα του και τον δολοφονεί, αρπάζοντας την εξουσία. Τι περιμένετε να κάνει ο νέος αυτοκράτορας στον Μάξιμο; Και πως περιμένετε να αντιδράσει εκείνος; «Άβε Σίζαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»! Και τα 5 Όσκαρ που κέρδισε, επίσης!

«Το όνομά μου είναι Μάξιμος Δέξιμος Μερίδιος, διοικητής των Στρατιών του Βορρά, Στρατηγός των Λεγεώνων Φήλιξ και πιστός υπηρέτης του αληθινού αυτοκράτορα, Μάρκου Αυρήλιου. Πατέρας ενός δολοφονημένου γιου. Σύζυγος μιας δολοφονημένης συζύγου. Και θα έχω την εκδίκησή μου, σε αυτή ή στην άλλη ζωή». Τι άλλο θέλετε για να σας πείσουμε να το δείτε ξανά;

Τροία

Όταν ο Αγαμέμνονας αποφασίζει να πάρει από τον Αχιλλέα τη δούλα του Βρισηίδα, εκείνος αποφασίζει να απέχει μαζί με τους Μυρμιδόνες του από τις πολεμικές επιχειρήσεις. Ο ξάδελφος του και πουλέν του, όμως, Πάτροκλος, φοράει την ασπίδα του και οι συμπολεμιστές του τον ακολουθούν στη μάχη, νομίζοντας πως είναι ο αρχηγός τους, Αχιλλέας. Το ίδιο νομίζει και ο Έκτορας… Όταν νικά τον νεαρό πολεμιστή στη μονομαχία του και συνειδητοποιεί πως αυτός που σκότωσε είναι ο Πάτροκλος, γνωρίζει τι θα γίνει στο τέλος…

Η κλασική μεταφορά της Ιλιάδας, με πολλές παραλλαγές, από τον Βολφγκανγκ Πέτερσεν. Ο Μπραντ Πιτ τρέχει αλά Μάικλ Τζόρνταν, ο Έρικ Μπάνα και οι Ορλάντο Μπλουμ τον ακολουθούν, σαν άλλοι Ρέτζι Μίλερ. Για επικό απόγευμα Σαββάτου!

Ο Βασιλιάς

Ο μέθυσος γιός του Βασιλιά της Αγγλίας, Χαλ, ζει στην ακολασία -από αντίδραση στον τρόπο που διοικεί τη χώρα, και όταν θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας οι εχθροί του στέμματος, εντός και εκτός χώρας, μυρίζονται αίμα. Ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύεται είναι εκείνος με τον οποίον μεθούσαν μαζί.

Εμπνευσμένο από τα σαιξπιρικά δράματα «Ερρίκος ο Δ’» και «Ερρίκος ο Ε’». Ο Τιμοτέ Τσαλαμέ γοητεύει, δίπλα στους Τζόελ Έτζερτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Λίλι-Ροουζ Ντεπ.

Φωτιά Πάνω από την Πομπηία

Ένας σκλάβος (Κιτ Χάριγκτον) γίνεται μονομάχος και σαν να μην του φτάνει αυτό, ερωτεύεται και μια κοπέλα ευγενικής καταγωγής (Έμιλι Μπράουνινγκ). Κορυφώνοντας το δράμα, η συγκεκριμένη τυγχάνει και αρραβωνιασμένη, όχι φυσικά με κάποιον ευυπόληπτο Ρωμαίο πολίτη, αλλά με έναν διεφθαρμένο Συγκλητικό. Καθώς ο Βεζούβιος εκρήγνυται η μόνη έννοια του σκλάβου – μονομάχου είναι να σώσει την αγαπημένη του.

Ok, το βάλαμε για όσες και όσους είναι ερωτευμένοι με τον Κιτ Χάριγκτον και έχουν καιρό να τον δουν. Α ναι, παίζουν και οι Τζάρεντ Χάρις, Κίφερ Σαδερλαντ, Κάρι Αν Μος. Πάμε παρακάτω;

Σίριαλ Μυστηρίου – Εύκολα και Γρήγορα

Inside Man

Ένας κρατούμενος – διάνοια, καταδικασμένος σε θάνατο στις ΗΠΑ που ασχολείται με την επίλυση μυστηρίων μέχρι να εκτελεστεί η ποινή του, βοηθά μια νεαρή Βρετανή δημοσιογράφο να αναζητήσει μια φίλη της που εξαφανίστηκε ξαφνικά. Spoiler: Βρίσκεται στο υπόγειο ενός Άγγλου εφημέριου.

Τέσσερα επεισόδια της μιας ώρας, ό, τι πρέπει για ένα μακρύ μεσημέρι Σαββάτου. Μυστήριο, μαύρο χιούμορ, καταιγιστικές ανατροπές… Ο Στάνλεϊ Τούτσι επιβεβαιώνει τον όγκο του τεράστιου ταλέντου του, ο Ντέιβιντ Τέναντ μπαίνει στη λίστα to watch.

Equinox

Το 1999, 21 απόφοιτοι λυκείου εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν ίχνη. Είκοσι χρόνια μετά, η Άστριντ ανακαλύπτει τη δυσάρεστη αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της αδερφής της Ίντα και των συμμαθητών της.

Καθαρή δανέζικη φολκ ατμόσφαιρα, μυστήριο και το αίνιγμα της εξαφάνισης 21 παιδιών το 1999. Σίριαλ των έξι επεισοδιών, για μια μακριά κυριακάτικη νύχτα του Πάσχα. Θα τα χωνέψεις όλα!

Ο Κατάσκοπος

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του πρώην πράκτορα της Μοσάντ, Έλι Κοέν, που άλλαξε την ιστορία του Ισραήλ μέσω μιας επιτυχημένης μυστικής αποστολής στη Συρία.

Ατμοσφαιρικό κατασκοπευτικό θρίλερ 6 επεισοδίων, με τον Σάσα Μπάρον Κοέν να κάνει την ανατροπή με την ερμηνεία του -βασικά περιμένεις κάποια στιγμή να βγάλει τα ρούχα του και να φοράει το μαγιό – σήμα κατατεθέν του Μπόρατ.

Αν ψάχνεις για κάτι καινούργιο, τσέκαρε το Beef ή τον Νυχτερινό Πράκτορα.

Σίριαλ – Ανάλαφρα

Unstable

Μια εκκεντρική ιδιοφυία (Ρομπ Λόου) προσπαθεί να ξεπεράσει την απώλεια της συζύγου του με τη βοήθεια του γιου του (Τζον Όουεν Λόου), ο οποίος με τη σειρά του προσπαθεί να ξεφύγει από τη σκιά του πατέρα του και να σώσει την οικογενειακή τεχνολογική εταιρεία.

Κωμική σειρά με πρωταγωνιστ;ew τους Λόου, πατέρα και γιο. Τα 8 τριαντάλεπτα επεισόδια προσφέρονται για ξεγνοιασιά -και καμιά ματιά στο Instagram.

Love

H Μίκι (Γκίλιαν Τζέικομπς) είναι μια όμορφη ραδιοφωνική παραγωγός, ο Γκας (Πολ Ραστ) ένας νερντ καθηγητής για παιδιά – ηθοποιούς που βρίσκονται συνεχώς στα πλατό. Και οι δύο είναι αναξιόπιστα άτομα, ο καθένας με σημαντικά συναισθηματικά βάρη, οι οποίοι προσπαθούν να «οικοδομήσουν» μια σχέση. Η Μίκι είναι αλκοολική, εθισμένη στον έρωτα/σεξ, η οποία μοιάζει να είναι ανέντιμος με τον εαυτό της και με τους άλλους. Το crash της, ο Γκας, είναι δύστροπος, συναισθηματικά ανάπηρος και επιρρεπής σε περιστασιακά ξεσπάσματα όταν τα πράγματα δεν πάνε με τον τρόπο που θα θελε.

Κωμωδία (των Τζουντ Άπατοου, Πολ Ραστ, Λέσλι Άρφιν) για τον τρόπο που φλερτάρουν και συνάπτουν σχέση στις ημέρες μας οι Αμερικανοί. Ανάλαφρο, με κάποιες πολύ αστείες στιγμές, κυλάει εύκολα. Η σειρά είναι τριών σεζόν, αλλά η 1η είναι που αξίζει να δεις.

Αν ήδη τα έχεις δει, υπάρχουν περισσότερες προτάσεις εδώ.

Ντοκιμαντέρ

Σημείο Καμπής: 11η Σεπτεμβρίου και ο Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας

Συνεντεύξεις και ανατριχιαστικό αρχειακό υλικό αποτυπώνουν το χάος που προκάλεσαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, τον οποίων οι ρίζες εντοπίζονται στη δεκαετία του 1980.

Πέντε επεισόδια της μίας ώρας περίπου, για όσους ενδιαφέρονται για τη διεθνή τρομοκρατία και θα τους μείνει αξέχαστη εκείνη η ημέρα.

Φέρτε μου τον Ρότζερ Στόουν

Η άνοδος, η πτώση και η αναγέννηση μιας πολιτικής φιγούρας, του Ρότζερ Στόουν, έμπιστου συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ο άνθρωπος που εφηύρε τον Τραμπ!

Αμφιλεγόμενος, προκλητικός, με τατουάζ το πρόσωπο του Νίξον στην πλάτη, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από σύμβουλος του μοναδικού προέδρου που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά τη θητεία του. Ένα καλό μάθημα για τους ανθρώπους στον περίγυρο της εξουσίας.

Η κόρη του Στάλιν

Συνεντεύξεις και φωτογραφίες ρίχνουν φως στην οδύσσεια της κόρης του Ιωσήφ Στάλιν, Σβετλάνα, που αυτομόλησε στη Δύση στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου.

Η ιστορία της κόρης συνδέεται με την προσωπικότητα του ηγέτη της Σοβιετικής Ενώσης. Μαθήματα ιστορίας και γονικής συμπεριφοράς…

H Επίθεση των Κλισέ του Χόλιγουντ

Ανίκητοι ήρωες, πρώτες συναντήσεις, χαλαρό περπάτημα λίγο πριν από τεράστιες εκρήξεις – σταρ κι επαγγελματίες του χώρου θυμούνται κινηματογραφικά κλισέ κι άλλα.

Θα γελάσετε! Αληθώς!

Αν ψάχνετε για περισσότερες προτάσεις και ντοκιμαντέρ, τσεκάρετε και αυτά.

Ή τη Μελίνα Κανκ, αλλά σίγουρα θα το έχετε δει!

Stand Up Comedy

Γκαντ Ελμαλέ: Το αμερικάνικο όνειρο

Ο Γάλλος κωμικός μιλάει για την εμπειρία της μετανάστευσής του στις ΗΠΑ, όντας ήδη πλούσιος. Απολαυστικός!

Τζούντα Φριντλάντερ: Η Αμερική Είναι η Καλύτερη Χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Καθηλωτικός, ο αυτοαποκαλούμενος παγκόσμιος πρωταθλητής Τζούντα Φριντλάντερ σε μια σειρά εμφανίσεων στη Νέα Υόρκη, όπου εξηγεί γιατί η Αμερική είναι και η πρώτη.