Ο Peter Dinklage σχολίασε το live-action reboot της «Χιονάτης και των 7  νάνων», θεωρώντας πως το remake είναι αντιφατικό. Από τη μία τον θεωρούν προοδευτικό κι από την άλλη βγάζουν ταινίες με νάνους. Επίσης, ο σταρ του Game of Thrones πιστεύει ότι η ταινία μαστίζεται από υποκρισία επειδή η ηθοποιός Rachel Zegler, η οποία έχει κολομβιανή κληρονομιά, έχει επιλεγεί για τον ομώνυμο ρόλο.

Μιλώντας στο WTF με το podcast του Marc Maron , είπε: «Κυριολεκτικά δεν προσβάλλω κανέναν, αλλά έμεινα λίγο έκπληκτος όταν ένιωσαν περήφανοι που έβαλαν μια Λατίνα ηθοποιό ως Χιονάτη. Η ιστορία δεν έχει νόημα για μένα. Είσαι προοδευτικός με έναν τρόπο και συνεχίζεις μια οπισθοδρομική ιστορία για επτά νάνους που ζουν μαζί σε μια σπηλιά. Τι κάνεις ρε φίλε;»

Μάλιστα, η ταινία κινουμένων σχεδίων του 1937, αλλά κι η αρχική ιστορία του 1812, τους δείχνει να ζουν σε ένα εξοχικό, όχι σε σπηλιά. Μπορεί ο Dinklage να αναφερόταν στο ορυχείο, όπου δουλεύουν. Η «Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι» ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες μεταγενέστερες version της ιστορίας της Χιονάτης που έχουν τους επτά κολλητούς να ζουν σε μια σπηλιά. Παρόλα αυτά για τον 52χρονο ηθοποιό με νανισμό, η ιστορία είναι λίγο προβληματική το 2022 -όπως και για πολλούς άλλους-.

Ο Dinklage απορρίπτει στερεοτυπικούς ρόλους

Πρότεινε στην Disney να κάνει την ταινία όσο το δυνατόν πιο προοδευτική, αλλά δεν υπέδειξε έναν τρόπο σχετικά με το πώς το στούντιο μπορεί να παρουσιάσει τους επτά νάνους με πολιτικά ορθό τρόπο. Ο Dinklage έχει αρνηθεί να παίξει ρόλους στους οποίους το ύψος του κοροϊδεύεται ή χρησιμοποιείται ως στερεότυπο. Παρόλα αυτά, είπε σε ένα άρθρο του New Yorker το 2019 ότι δεν νιώθει και τόσο πολιτικά ορθός σχετικά με την κατάστασή του, καθώς κοροϊδεύει ο ίδιος την εμφάνισή του.

«Μάλλον δεν έχω εισακουστεί, παρότι έχω προσπαθήσει. Δεν ξέρω ποιο studio είναι αυτό, αλλά ήταν τόσο περήφανοι για την ταινία. Όλη αγάπη και σεβασμός μου στην ηθοποιό και σε όλους τους ανθρώπους που νόμιζαν ότι κάνουν το σωστό. Σκεφτήκατε τι κάνετε όμως;». Πάντως η Disney μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει τα πλάνα της για το πως θα απεικονίσει τους νάνους σε αυτή την ταινία. Ο Dinklage είναι υπέρ μιας «νέας και προοδευτικής version». Ακόμα, όμως, δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο που πρέπει να γίνει. Ούτε κι εμείς είναι η αλήθεια.