Ήρθε η Παρασκευούλα μας η όμορφη, η μέρα στην οποία μπορούμε να βάλουμε να παίξει μια ταινία και τελικά μετά από 20 λεπτά να μας έχει πάρει ο ύπνος στον καναπέ. Με την πρόταση από το Ertflix που θα σου κάνουμε σήμερα όμως, δεν θα συμβεί αυτό. Πρώτον, διότι δε μιλάμε για ταινία Μπεν Χουρ, με 2.5 ή 3 ώρες, αλλά για μια άνετη ταινία 87-90 λεπτών, που δεν ξεζουμίζει τις αντοχές σου σε επίπεδο προσοχής, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να σε συγκινήσει τόσο, ώστε να μην νιώσεις υπνηλία.

Αν πριν γράψουμε αυτή την παράγραφο, σου λέγαμε ότι μιλάμε για ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ, μάλλον δε θα καθόσουν και πολύ να διαβάσεις τη συνέχεια. Θα πήγαινες είτε στην κατηγορία μας Σινεμά για να δεις άλλες επιλογές ή θα έκλεινες το tab και θα άφηνες έτσι πληγωμένο το Intronews.

Και θα έκανες σφάλμα, οπότε πολύ σοφά εμείς το κάναμε ανάποδα, για να συνεχίσεις να διαβάζεις και να μη χάσεις την ευκαιρία να δεις την ταινία Pig στο Ertflix.

Ertflix

Συνειδητοποιώντας ότι είναι η 2η ταινία με τον Νίκολας Κέιτζ που σου προτείνουμε να δεις μέσα σε μια εβδομάδα (όχι στο Ertflix η έτερη), θα σου πούμε όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Pig.

Τι θα δεις στην ταινία που ανέβηκε στο Ertflix

Στην ταινία, ο Κέιτζ υποδύεται έναν κάποτε καταξιωμένο σεφ, έναν κορυφαίο που όλοι ήθελαν να του μοιάσουν, ο οποίος έχει παρατήσει τα εγκόσμια και ζει μόνος του σε μια καλύβα στο δάσος κάπου στο Όρεγκον, χωρίς κινητό, χωρίς καμιά επικοινωνία με ανθρώπους. Έχει απλά συνεννοηθεί με έναν να έρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να του δίνει μια ποσότητα μανιταριών τρούφας που συλλέγει, τα οποία πωλούνται πολύ ακριβά.

Η τρούφα αυτή είναι η καλύτερη που υπάρχει και για να την συλλέξει, ο Ρομπ (Κέιτζ) ανατρέφει μια γουρούνα, που μπορεί να εντοπίζει την τρούφα και να τον οδηγεί. Μαζί ζουν χρόνια, είναι φίλη του, κοιμούνται τα βράδια δίπλα δίπλα, είναι η παρέα του. Κάποια στιγμή όμως, καθώς αρκετοί τρουφοκυνηγοί έχουν μάθει για την ικανότητά της, τον αναζητούν.

Ένα βράδυ, δύο ναρκομανείς εισβάλουν στο σπίτι, τον χτυπούν και παίρνουν τη γουρουνίτσα για να την δώσουν σε αυτόν που τους πλήρωσε για να την αρπάξουν.

Θα σε συγκινήσει και θα δεις αλλιώς τον κόσμο: Η ταινία με τον Νίκολας Κέιτζ που ανέβηκε στο Ertflix είναι ό,τι καλύτερο θα δεις σήμερα

Ο Ρομπ, από εκεί που ήταν κοινωνικός αναχωρητής και δεν έφευγε με τίποτα από την καλύβα του, αποφασίζει με τον συνεταίρο του να πάνε να αναζητήσουν τη γουρουνίτσα. Βρίσκουν τους ναρκομανείς, οι οποίοι δεν του αποκαλύπτουν πολλά. Έτσι, ο Ρομπ πηγαίνει να ξανασυναντήσει ανθρώπους από τη ζωή του πριν παρατήσει την κοινωνική ζωή, και η αναζήτησή του τον οδηγεί στο σπίτι του πατέρα του συνεταίρου του.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που τον φοβούνται όλοι και η προσπάθεια ανάκτησης της γουρουνίτσας ενέχει πολύ μεγάλο κίνδυνο. Αυτό που συμβαίνει από αυτό το σημείο και μετά, σε κάνει από το να παρακολουθείς με ενδιαφέρον, να εμπλέκεσαι συναισθηματικά και να σηκώνεται από την ξαπλωτή στάση σου, να γέρνεις μπροστά, να πλησιάζεις την οθόνη, λες και έτσι θα καταφέρεις να γίνεις μέρος της ιστορίας και να προσφέρεις παρηγοριά στον πρωταγωνιστή.

Το Pig που σκηνοθετεί ο Μάικλ Σαρνόσκι και υπογράφει σεναριακά ο ίδιος με τη Βανέσα Μπλοκ, είναι μια πρωτότυπη ιστορία, με πολύ ωραία σκηνοθεσία, με άψογη κινηματογράφηση και εικόνα, με τον Νίκολας Κέιτζ να έχει δουλέψει πολύ τον χαρακτήρα του, μια ταινία που δύσκολα θα βρεις κάτι αρνητικό. Βασικά, δεν θα βρεις σίγουρα. Είναι πολύ καλή ταινία. Και το 97% στο Rotten Tomatoes τα λέει όλα.

Γι’ αυτό, μπες Ertflix και άσε την αφήγησή της να σε κινητοποιήσει και να σου αλλάξει και την κοσμοθεωρία για τα ζώα που γίνονται τροφή, να σε φέρει αντιμέτωπο με την υποκρισία κάποιων συναισθημάτων σου.