Είναι γνωστό ότι ο Quentin Tarantino είναι μεγάλος σινεφίλ. Η αγάπη του αυτή για τον κινηματογράφο είναι και που τον ώθησε να γίνει σκηνοθέτης. Όταν ως νέος δούλευε σε video club και έβλεπε την μία ταινία μετά την άλλη, άρχισε να του μπαίνει στο μυαλό η ιδέα να φτιάξει εκείνος την δικιά του ταινία. Η συνέχεια της ιστορίας: γνωστή.

Έτσι, ο μεγάλος δημιουργός προχωράει σήμερα στην συγγραφή του δικού του βιβλίου ιστορίας του κινηματογράφου, όπως ανακοίνωσε. Θα ξεκινά την καταγραφή του από την δεκαετία του 1970 και θα αναλύει εμβληματικές ταινίες με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Το βιβλίο θα φέρει το όνομα «Cinema Speculation» και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου 2022 από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins. Σύμφωνα με την περιγραφή στον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου, στο βιβλίο παρουσιάζονται σημαντικές αμερικανικές ταινίες της δεκαετίας του 1970, τις οποίες ο Quentin Tarantino είδε για πρώτη φορά ως νεαρός σκηνοθέτης εκείνη την εποχή.

Ακόμη, η περιγραφεί αναφέρει ότι το βιβλίο προσφέρει ταυτόχρονα κριτική κινηματογράφου, θεωρία κινηματογράφου αλλά και ρεπορτάζ από την προσωπική εμπειρία του σκηνοθέτη. Όλα τους γραμμένα με τη μοναδική γραφή που αναγνωρίζεται αμέσως ως του Tarantino, ενός από τους πιο σημαντικούς επαγγελματίες της συγκεκριμένης μορφής τέχνης.

«Εκτός του ότι είναι ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους σκηνοθέτες, ο Quentin Tarantino είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους λάτρεις του κινηματογράφου εν ζωή.

Εδώ και χρόνια αναγγέλλει σε συνεντεύξεις του την ενδεχόμενη στροφή του στη συγγραφή βιβλίων σχετικά με τον κινηματογράφο. «Κάνει την αρχή το «Cinema Speculation» φέρνοντας το υλικό που περίμεναν πως και πως οι παθιασμένοι θαυμαστές του και όλοι οι λάτρεις του κινηματογράφου», τονίζεται σε ανακοίνωση του οίκου.

Σε πολλές συνεντεύξεις, ο Tarantino έχει πει ότι θα γίνει συγγραφέας μόλις γυρίσει τη δέκατη και τελευταία ταινία του. Νωρίτερα φέτος, επιβεβαίωσε ότι έγραψε βιβλίο για τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Leonardo Di Caprio στην ταινία του «Once Upon A Time… In Hollywood» του 2019, το οποίο δεν έχει ωστόσο κυκλοφορήσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Quentin Tarantino αναλαμβάνει τον ρόλο του κριτικού κινηματογράφου αφού ανά τα χρόνια έχει μιλήσει για άλλες ταινίες και καλλιτεχνικά ρεύματα σε συνεντεύξεις, εκπομπές και άρθρα του.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Θερινά σινεμά: Οι most-awaited ταινίες που θα παρακολουθήσουμε το καλοκαίρι

Bradley Cooper: Εντυπωσιακά αγνώριστος ως Leonard Bernstein στη νέα ταινία Maestro

Κάννες 2022: Χρυσός Φοίνικας στην ελληνικής συμπαραγωγής ταινία Triangle of Sadness του Östlund