Το κλασικό Scream, το ανατρεπτικό The 355, το βιογραφικό Enfant Terrible, το animation Extinct και το τρυφερό Nowhere Special, είναι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα από Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022. Ταινίες που σίγουρα θα καλύψουν όλα τα γούστα και θα κάνουν τις βραδιές της ερχόμενης εβδομάδας συναρπαστικές.

The 355 (Πράκτορες 355)

Ένα μυστικό όπλο υψίστης ασφαλείας πέφτει σε λάθος χέρια. Μια πράκτορας της CIA πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με μια σκληροτράχηλη πρώην πράκτορα της MI6, μια ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μια επιδέξια κολομβιανή ψυχολόγο προκειμένου να αποτρέψουν την απειλή.

Με το «Πράκτορες 355» του Simon Kinberg, ο Jason Bourne και ο James Bond αντιμετωπίζουν ισχυρό γυναικείο ανταγωνισμό.

Το all female cast περιλαμβάνει τις Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger, Lupita Nyong’o και Bingbing Fan, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Simon Kinberg

Scream

Οι φανατικοί του classic horror, Scream σίγουρα το περίμεναν καιρό.

25 χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Woodsboro, ένας νέος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα του Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης.

Πρωταγωνιστούν οι Neve Campbell, David Arquette, Marley Shelton, Melissa Barrera, Jenna Ortega, Dylan Minnette, Jack Quaid. Σε ρόλο έκπληξη και η αγαπημένη μας Μόνικα (Courteney Cox) από τα Φιλαράκια.

Enfant Terrible (Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ)

H βιογραφική ταινία του Oskar Roehler για τον Rainer Werner Fassbinder. H ταινία αποτέλεσε επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2020.

Μια επιστολή αγάπης, που γίνεται ένα με το κινηματογραφικό σύμπαν του Rainer Werner Fassbinder, σκιαγραφώντας τις πολλαπλές όψεις της πιο εμβληματικής φιγούρας στην ιστορία του γερμανικού σινεμά: ιδιοφυής σκηνοθέτης, βασανισμένη ψυχή, ανυπόφορος ναρκισσιστής. Θαρρείς έχοντας επίγνωση ότι το νήμα της ζωής του θα κοπεί απότομα, ο Fassbinder γύριζε ταινίες σαν να μην υπάρχει αύριο, βουτώντας ολοένα και πιο βαθιά στα σκοτεινά δωμάτια της γερμανικής ψυχής. Ένας φωτεινός κομήτης που ξεθώριαζε λίγο λίγο, κάνοντας παρέα στους τσακισμένους και καταραμένους του ήρωες.

Nowwhere Special (Για Πάντα Κοντά Σου)

Η τρυφερή ταινία του Uberto Pasolini -που βασίζεται σε αληθινή ιστορία- ήταν υποψήφια στο διαγωνιστικό τμήμα Orizzonti του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, όπου έκανε πρεμιέρα.

Όταν ο John, ένας τριανταπεντάχρονος χήρος, μαθαίνει ότι του απομένουν μονάχα λίγοι μήνες ζωής, προσπαθεί να βρει μια καινούργια οικογένεια για τον μόλις τριών χρονών γιο του, αποφασισμένος να τον προστατεύσει από την φρικτή πραγματικότητα, όταν εκείνος θα έχει πια φύγει.

Πρωταγωνιστούν οι James Norton, Daniel Lamont, Eileen O’Higgins και Valerie O’Connor.

Extinct (Σχέδιο Διάσωσης)

Μια πρόταση για τους μικρούς μας φίλους.

Δύο flummels, η Οπ και ο Εντ, ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο και καταφθάνουν από τα νησιά Γκαλαπάγκος και το μακρινό 1835 στη σύγχρονη Σανγκάη. Βρισκόμενοι μέσα στην πόλη και αδυνατώντας να προσαρμοστούν στις τρομακτικές αλλαγές, ανακαλύπτουν ότι το είδος στο οποίο ανήκουν έχει πλέον εκλείψει.

Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωτισμένη στα ελληνικά.