Από το ροζ κόσμο της Barbie, στην Παγιδευμένη ψυχή που προσπαθεί να ανοίξει μία κόκκινη πόρτα και στο σουρεαλιστικό «πίνακα» του Γουές Άντερσον. Από τη Βαβυλώνα του Χόλιγουντ στον κόσμο της μουσικής…

Τα σενάρια που ελκύουν το ενδιαφέρον, ταξιδεύουν το βλέμμα και μας καλούν τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού στα θερινά σινεμά, έτσι όπως τα τραγούδησε ο Κηλαηδόνης, με αγιόκλημα και γιασεμιά…

Barbie (2023), Κωμωδία

Διάρκεια: 114′

Η Μπάρμπι ζει στην ονειρεμένη Barbieland, μια ροζ, αδιατάραχτη και γυναικοκρατούμενη καθημερινότητα, μέχρι που αρχίζει να έχει… κυτταρίτιδα και υπαρξιακές ανησυχίες. Η απάντηση βρίσκεται στην αληθινή ζωή κι εκείνη είναι έτοιμη για το μεγάλο ταξίδι.

Σκηνοθεσία: Γκρέτα Γκέργουιγκ
Με τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Χάρι Νεφ, Γουίλ Φέρελ, Μάργκο Ρόμπι, Κίνγκσλεϊ Μεν-Αντίρ

Παίζεται: Αθηναία (Χάρητος 50, Κολωνάκι), Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια), Θησείον (Απ. Παύλου 7, Θησείο), Ελληνίς Cinemax (Λεωφ. Κηφισίας 29, Αμπελόκηποι), Cine Φιλοθέη (Πλ. Δροσοπούλου, Φιλοθέη), Χολαργός (Δημ. Κιν/φος) (Περικλέους 53 (εντός δημοτικού σχολείου), Χολαργός), Μπομπονιέρα Digital Cinema (Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά)

Καμουφλάζ (Mascarade, 2022), Δραματική

Διάρκεια: 134′

Δύο γοητευτικοί απατεώνες της Κυανής Ακτής στήνουν παράλληλες κομπίνες στους εραστές τους, αλλά παγιδεύονται και οι ίδιοι σ’ έναν κύκλο απληστίας, πλαστοπροσωπιών, προδοσίας και εγκλήματος.

Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός
Με τους: Μαρίν Βακτ, Πιέρ Νινέ, Φρανσουά Κλιζέ, Ιζαμπέλ Αντζανί

Παίζεται: Αίγλη Ζαππείου (Κήπος Ζαππείου, είσ. από Βασ. Όλγας), Παναθήναια (Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη), Cine Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2, Κέντρο), Άνεσις Cine (Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι), Cine Ψυχικό (Ολυμπιονικών 290, Νέο Ψυχικό)

Super Mario Bros: Η Ταινία (Super Mario Bros. Movie, 2023), Animated

Διάρκεια: 92′

Οι αδελφοί Μάριο κι ο Λουίτζι, υδραυλικοί στο Μπρούκλιν, ταξιδεύουν ως τη Μανιταροχώρα, η οποία δέχεται την επίθεση του αδυσώπητου ερπετο-βασιλιά Μπόουζερ.

Σκηνοθεσία: Άαρον Χόρβαθ, Μάικλ Γέλενιτς

Παίζεται: Σινέ Αργυρούπολη (Κύπρου 68 & Δωδεκανήσου, Αργυρούπολη)

Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα (Insidious: The Red Door, 2023), Τρόμου

Διάρκεια: 107′

Για να απαλλαγούν μια και καλή από τους δαίμονες που τους κατατρύχουν, ο Τζος και ο νεαρός Ντάλτον πρέπει να καταβυθιστούν ακόμα περισσότερο στο Πέρα και να έρθουν αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς τους, καθώς και με νέες, ακόμα πιο τρομακτικές απειλές, που κρύβονται πίσω από την πορφυρή πόρτα.

Σκηνοθεσία: Πάτρικ Γουίλσον
Με τους: Πάτρικ Γουίλσον, Χιάμ Αμπάς, Ρόουζ Μπερν, Τάι Σίμπκινς

Παίζεται: Μίμης Φωτόπουλος (Δημ. Κιν/φος) (Αγ. Κων/νου 42, δίπλα στο Αίθριο, Μαρούσι)

Βαβυλώνα (Babylon, 2022), Κοινωνική

Διάρκεια: 189′

Στο Χόλιγουντ του 1926, οι ζωές ενός Μεξικανού μετανάστη, μιας φερέλπιδος ηθοποιού και ενός διάσημου σταρ ανακατεύονται σουρεαλιστικά, καθώς ο κινηματογράφος βιώνει σαρωτικές τεχνολογικές αλλαγές.

Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
Με τους: Μπραντ Πιτ, Ντιέγκο Κάλβα, Μάργκο Ρόμπι, Τζιν Σμαρτ

Παίζεται: Cine Άλιμος (Δημ. Κιν/φος) (Λεωφ. Ποσειδώνος 43 & Καλαμακίου, Άλιμος)

Asteroid City (2023), Μαύρη Κωμωδία

Διάρκεια: 104′

Ένα σαββατοκύριακο του 1955, επισκέπτες καταφθάνουν σε ένα απομονωμένο χωριό της αμερικανικής ερήμου, όπου διοργανώνεται συνέδριο Νεαρών Αστροπαρατηρητών. Οι εργασίες τους, όμως, θα διαταραχθούν από έναν απρόσμενο εξωγήινο επισκέπτη και ο στρατός θα αποκλείσει την περιοχή.

Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον
Με τους: Μπράιαν Κράνστον, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τομ Χανκς, Τζέισον Σουόρτσμαν, Τίλντα Σουίντον

Παίζεται: Αθηναία (Χάρητος 50, Κολωνάκι), Αθηνά (Σολωμού 18, Πλ. Χαλανδρίου), Ηλέκτρα (Πατησίων 292, Αγ. Λουκάς)

Τár (2022), Δραματική

Διάρκεια: 158′

Κορυφαία μαέστρος, η Λίντια Ταρ προετοιμάζει την παρουσίαση ενός βιβλίου και τη ζωντανή ηχογράφηση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Στο απόγειο της καριέρας της, η ζωή της αρχίζει να παίρνει δραματική τροπή.

Σκηνοθεσία: Τοντ Φιλντ
Με τους: Κέιτ Μπλάνσετ, Σόφι Κάουερ, Νοεμί Μερλάν, Νίνα Χος

Παίζεται: Σινέ Πετρούπολις (Δημ. Κιν/φος) (25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη)