Με μια τραγική είδηση ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι άνθρωποι του σινεμά, αφού ο Jean-Marc Vallee, ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του Καναδά και του Χόλιγουντ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών. Με τις συνθήκες του αδόκητου θανάτου του να μην έχουν διευκρινιστεί ακόμα, ο 58χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Κεμπέκ του Καναδά, όπου ήταν μαζί με τη γυναίκα του και τους δύο γιους του, Alex και Emile.

Ο συνεργάτης του στην εταιρεία παραγωγής Crazyrose, Nathan Ross ανακοίνωσε τον θάνατο του Jean-Marc Vallee και έκανε λόγο για έναν «φίλο, δημιουργικό συνεργάτη και αδερφό για εμένα».

«Ο Jean-Marc ζούσε για τη δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα και το να δοκιμάζει νέα πράγματα. Ήταν ένας αληθινός καλλιτέχνης και γενναιόδωρος, αξιαγάπητος άνθρωπος. Όσοι δούλεψαν μαζί του, έβλεπαν το ταλέντο και το όραμα που είχε. Ο μαέστρος μας θα μας λείψει πολύ, αλλά μας ηρεμεί που γνωρίζουμε ότι το όμορφο στυλ του και η επιδραστική δουλειά που μοιράστηκε με τον κόσμο, θα συνεχίσουν την πορεία τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Jean-Marc Vallee έκανε το μεγάλο του breakthrough το 2013 με την ταινία Dallas Buyers Club, η οποία έδωσε Όσκαρ στους Matthew McConnaughey και Jared Leto. Το 2014 σκηνοθέτησε τη Reese Witherspoon στην ταινία Wild που επίσης συγκαταλέχθηκε στις καλύτερες της χρονιάς.

Ο Jean-Marc Vallee πέθανε στην καλύτερη εποχή της καριέρας του

Το 2015, ήταν ο Jake Gyllenhaal που συνεργάστηκε μαζί του στην ταινία Demolition, που αρκετοί θεώρησαν ότι θα έπρεπε να έχει φέρει μια οσκαρική υποψηφιότητα στον ηθοποιό. Στη συνέχεια, έχοντας πιστοποιήσει το ταλέντο του, υπέγραψε συμφωνία με το HBO και σκηνοθέτησε τις σειρές Big Little Lies και Sharp Objects που έκαναν μεγάλη επιτυχία.

Η ομάδα του HBO προέβη κι αυτή σε μια λιτή, αρχική ανακοίνωση, προφανώς υπό την επήρρεια του μεγάλου σοκ. «Είμαι σοκαρισμένοι με τον ξαφνικό του θάνατο. Στέλνουμε την εγκάρδια στήριξή μας στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Ο Jean-Marc Vallee ήταν ένας λαμπρός, απόλυτα αφοσιωμένος σκηνοθέτης, ένα πραγματικά σπάνιο ταλέντο που μετάγγιζε σε κάθε σκηνή τη βαθιά, ενδόμυχη, συναισθηματική του αλήθεια. Ήταν επίσης ένας πολύ συμπονετικός άνθρωπος που επένδυσε όλο του τον εαυτό στο να βοηθήσει κάθε ηθοποιό που σκηνοθετούσε».

Πίσω στο 2016, ο Jean-Marc Vallee είχε δώσει μια συνέντευξη στο Hollywood Reporter, όπου μιλούσε γι΄αυτό που αγαπάει περισσότερο στο Χόλιγουντ: «Το όνειρο. Τα όνειρα μπορούν να γίνουν αληθινά εδώ. Ζω το όνειρο μου εδώ τώρα». Δυστυχώς, αυτό το όνειρο δεν κράτησε πολύ για τον Καναδό.