Ο Spike Lee πρόκειται να σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον πρώην αθλητή του Αμερικανικού ποδοσφαίρου, Colin Kaepernick για την ESPN Films.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το έργο θα περιλαμβάνει ένα πλήρες αφιέρωμα του ταξιδιού του, στο οποίο έγινε πρωτοσέλιδο σε εθνικό επίπεδο το 2016, όταν άρχισε να γονατίζει κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία και τον ρατσισμό.

Ο 34χρονος πρώην αθλητής των San Francisco 49ers, στον οποίο δεν του έχει προσφερθεί συμβόλαιο για ομάδες NFL τα τελευταία χρόνια, θα παράσχει στον Lee  υλικό από τα προσωπικά του αρχεία για το έργο, ανέφερε το ESPN.

«Ο Kaepernick, ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ μια πλήρη, πρώτη περιγραφή του ταξιδιού του, συνεργάζεται στενά με τον Lee, ο οποίος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει εκτενείς νέες συνεντεύξεις και ένα τεράστιο αρχείο που δεν είχε ξαναδεί για να βοηθήσει τον Kaepernick να πει την ιστορία του από τη δική του οπτική γωνία», ανέφερε το ESPN σε δήλωση σχετικά με το έργο.

Στην εξαετή καριέρα του στο NFL από το 2011 έως το 2016, ο Kaepernick συγκέντρωσε 72 passing touchdown με 13 rushing touchdown σε 69 παιχνίδια, 58 εκ των οποίων ξεκίνησε. Οδήγησε τους 49ers στο Super Bowl XLVII το 2013, χάνοντας από τους Baltimore Ravens με 34-31.

Ο Kaepernick τον Νοέμβριο του 2017 κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας την ιδιοκτησία του NFL για συμπαιγνία για να μην υπογράψει και συμβιβάστηκε με το πρωτάθλημα, τον Φεβρουάριο του 2019.

Το ESPN εργάζεται στο ντοκιμαντέρ με τη Ra Vision Media, τον οργανισμό παραγωγής του Kaepernick και την εταιρεία του Lee, 40 Acres and a Mule Filmworks.  Ο Lee, ένας βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθεσίας, γύρισε στο παρελθόν την ταινία Kobe Doin’ Work, το 2009, βασισμένη στο αείμνηστο είδωλο του ΝΒΑ Kobe Bryant και την απαράμιλλη εργασιακή του ηθική. Εργάζεται επίσης ως εκτελεστικός παραγωγός σε μια εκπομπή για το σύμβολο των New York Yankees Derek Jeter με τίτλο The Captain.

Το ESPN έχει δημιουργήσει στο παρελθόν αναγνωρισμένα έγγραφα, όπως το The Last Dance του 2020, το οποίο εξιστόρησε τον Michael Jordan, και το Man in the Arena του 2021, σχετικά με τον πρόσφατα συνταξιοδοτημένο αστέρα του NFL, Tom Brady.

Με πληροφορίες από Daily Mail