Θα θέλαμε να απευθύνουμε μια πολύ σοβαρή ερώτηση προς τους κινηματογραφιστές, αυτούς που γράφουν σενάρια κτλ: ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ; Δεν πάει άλλο πια αυτή η κατάσταση, να βγαίνει κάθε τρεις και λίγο μια ταινία ή μια σειρά που καταλήγουμε να κλαίμε και να πονάει η ψυχή μας λες και ζούμε κάτι στην πραγματικότητα.

Αφορμή για αυτό το ξέσπασμα αποτέλεσε το trailer της ταινίας We Live In Time, που κυκλοφόρησε πριν από λίγο, με πρωταγωνιστές τη Φλόρενς Πιου και τον Άντριου Γκάρφιλντ.

Αν κάποιος αναζητήσει την ταινία στη Google, θα δει ότι περιγράφεται ως ρομαντική κωμωδία, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι. Και το ζήτημα είναι πως μόνο να δεις το στούντιο που τη φέρνει στις αίθουσες, το περιμένεις πως θα παιχτεί κάτι.

Αφού είναι από το Α24, καθώς βλέπεις το trailer θα σκεφτείς ότι είτε που θα εξελιχθεί σε ένα ακραίο θρίλερ ή σε μια τραυματική ρομαντική ιστορία τύπου One Day. Και – μαντέψτε – συμβαίνει το 2ο. Σε αυτό το σημείο που είμαστε, θα προτιμούσαμε να είναι το πρώτο. Να είναι αυτός ή αυτή κάποιο τέρας ψυχικά, να κάνει πειράματα, πλύση εγκεφάλου, κάτι τέτοιο τέλος πάντων, γιατί είναι καλύτερο να είμαστε σε κατάσταση τρόμου και να μας σηκώνεται η τρίχα, παρά να πλαντάζουμε στο κλάμα.

Τι πραγματεύεται η ταινία

Έτσι λοιπόν, το We Live In Time, που από τον τίτλο του «βρωμάει» πόνο, περιγράφει την ιστορία γνωριμίας της Άλμουτ και του Τομπάις, που γνωρίζονται όταν η πρώτη χτυπάει τον 2ο με το αυτοκίνητο. Βλέπουμε όλο το timeline της σχέσης τους, αλλά με μια συνθήκη: παρελθόν, παρόν και μέλλον εναλλάσσονται.

Στο παρελθόν είναι η γνωριμία και ο έρωτάς τους, στο παρόν είναι που ερωτεύονται, παντρεύονται και μένει έγκυος, στο μέλλον είναι που έχουν παιδί και η Άλμουτ μαθαίνει ότι είναι σε τελικό στάδιο καρκίνου, οπότε εξιστορούν το πώς γνωρίστηκαν και έγιναν ζευγάρι στην κόρη τους, ενώ η Άλμουτ αναζητά τρόπους για να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της για όταν πεθάνει.

Το αν θα πεθάνει τελικά, θα το δούμε στην ταινία, αλλά δεν ξέρουμε κι αν χρειάζεται. Ήδη η ταινία από το trailer μας έχει ταράξει την ψυχούλα όπως το One Day και χειρότερα, θυμίζοντάς μας περισσότερο την ταινία Our Friend με Ντακότα Τζόνσον-Τζέισον Σέγκελ-Κέισι Άφλεκ, που έχει πολύ κοντινό στόρι.

Ευχαριστούμε τον Νικ Πέιν για το σενάριο και τον Τζον Κρόουλι για τη σκηνοθεσία, όπως και τους Πιου-Γκάρφιλντ που από το trailer μας έχουν βάλει σε αναμονή για να κλάψουμε.

Η ταινία We Live In Time θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ενώ για την ελληνική αγορά δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα την δούμε.