Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα θα είναι ιδανική για τους σινεφίλ θεατές των κλειστών αλλά και των θερινών σινεμά. Έρχεται με 5 εξαιρετικές επιλογές για τους λάτρεις της τέχνης με βασική την νέα ταινία του A24 και του Alex Garland «Men». Εκεί που το horror συνάντησε την επιστημονική φαντασία.

Ακόμη, η έναρξη του καλοκαιριού σηματοδοτείται με την ταινία που έλαβε τον Χρυσό Λέοντα για το 2021, το «Γεγονός».

Τέλος, θα δούμε μία παιδική ταινία αλλά και μία θρυλική επανέκδοση.

Το Γεγονός – L’evenement

H συγκλονιστική ταινία της Οντρέ Ντιουάν βασισμένη στην αυτοβιογραφική ιστορία της Ανί Ερνό. Αφορά τον παράτολμο αγώνα μιας 23χρονης ταλαντούχας φοιτήτριας λογοτεχνίας να σώσει την ζωή της την δεκαετία του 60′, οπότε και η έκτρωση ήταν παράνομη. Η ιστορία της μετατρέπεται στο συγκλονιστικό, ελπιδοφόρο «Γεγονός». Μια ταινία που έρχεται για να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των σωμάτων μας.

Η ταινία βραβεύτηκε με Χρυσό Λέοντα και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας FIPRESCI στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2021. Ακόμη, πρόκειται για την επίσημη ταινία έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης 2021.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Men

Ο Alex Garland (Από Μηχανής, Αφανισμός) σκηνοθετεί την υποψήφια για Όσκαρ Jessie Buckley (The Lost Daughter). Το ανατρεπτικό νέο έργο του δημιουργού φέρνει μία νέα ματιά σε απαρχαιωμένα στερεότυπα που ταλανίζουν τον γυναικείο πληθυσμό μέσα από την οπτική μίας ταινίας τρόμου.

Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η ηρωίδα μας η Χάρπερ (Τζέσι Μπάκλεϊ) αποσύρεται στην αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Όμως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Μαύρα Γυαλιά – Dark Glasses

Η επιστροφή του μάστερ των ταινιών τρόμου, Ντάριο Αρτζέντο. Η Νταϊάνα είναι μια νεαρή γυναίκα που έχασε την όρασή της και ο Τσιν, ένα αγόρι από την Κίνα που γίνεται οδηγός της. Μαζί θα εντοπίσουν έναν επικίνδυνο δολοφόνο μέσα στα σκοτάδια της Ιταλίας.

Έρχεται από το Cinobo.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

18

Μία αξιόλογη εγχώρια παραγωγή του Βασίλη Δούβλη.

Στην πολιτική και κοινωνική ταινία «18», γινόμαστε μάρτυρες σε μία γειτονιά της εργατικής τάξης στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της ανόδου του φασισμού και της πανδημίας,  όπου μια ομάδα δεκαοχτάχρονων φοιτητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους –ή, απλώς, οποιονδήποτε μοιάζει διαφορετικός. Ένας συμμαθητής τους, που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: 

Βρώμικος Παράδεισος – After Blue

Παραληρηματικό sci-fi του Μπερτράν Μαντικό, που παρόμοιό του δεν έχουμε ξανά δει.

Η ταινία μας συστήνει σε έναν ουτοπικό κόσμο, έναν πλανήτη όπου κατοικούν μόνο γυναίκες.

Η μοναχική έφηβη Ρόξι, άθελά της, απελευθερώνει μια διαβόητη εγκληματία. Η κοινότητα αναθέτει στην μητέρα της και στην ίδια να την βρουν. Το ταξίδι των δυο τους στην ενδοχώρα του πλανήτη κρύβει πολλές εκπλήξεις. Γυρισμένο σε 35ρι σινεμασκόπ, το νέο φιλμ του Μαντικό είναι μια εικονοκλαστική, οργασμική, ασυμβίβαστη, απολαυστική εμπειρία, προορισμένη αποκλειστικά για την μεγάλη οθόνη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Οι Έρωτες μιας Ξανθιάς – Lásky jedné plavovlásky

Μία σημαντική επανέκδοση του υποψήφιοου για Όσκαρ Μίλος Φόρμαν του 1965. Οι ρομαντικές πλάνες της νιότης συνοψίζονται ιδανικά στο πρόσωπο ενός κοριτσιού της εργατικής τάξης που νομίζει πως βρήκε τον έρωτα της ζωής του, και όταν αυτό δε συμβαίνει, παίρνει απρόσμενα την κατάσταση στα χέρια του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ελκάνο και Μαγγελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης

Animation περιπέτεια με ήρωες δύο θαλασσοπόρους. Ένα ταξίδι στο άγνωστο που ξεκίνησε με επικεφαλής τον πασίγνωστο Φερδινάνδο Μαγγελάνο και ολοκληρώθηκε με τον Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο. Καταιγίδες, πείνα, εχθρικές φυλές… Πέντε πλοία ξεκινούν από τη Σεβίλλη. Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει μόνο ένα, κάνει τον πλήρη περίπλου και αποδεικνύει ότι η Γη είναι στρογγυλή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Bradley Cooper: Εντυπωσιακά αγνώριστος ως Leonard Bernstein στη νέα ταινία Maestro

Κάννες 2022: Χρυσός Φοίνικας στην ελληνικής συμπαραγωγής ταινία Triangle of Sadness του Östlund

The Conjuring: Για $1.5 εκατ. πωλήθηκε το «στοιχειωμένο» σπίτι που ενέπνευσε το ανατριχιαστικό θρίλερ