Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα (23/6-29/6) έχει ως επίκεντρό της την βιογραφική ταινία για τον Elvis Presley, «Elvis» με τον Austin Butler ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι και το νέο θρίλερ του Scott Derrickson «Μαύρο Τηλέφωνο» με τον Ethan Hawke στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ακόμη, μία ελληνική ταινία έρχεται από το Cinobo, η «Αγέλη Προβάτων» με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Λάλο και τον Άρη Σερβετάλη και θα δούμε και μία επανέκδοση, το «Αφήνοντας το Λας Βέγκας» με τον Nicholas Cage.

Elvis

Σκην. Baz Luhrmann 

Η ιστορία του Έλβις Πρίσλεϊ μέσα από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζερ του, «Συνταγματάρχη» Τομ Πάρκερ. Ειπωμένη από την οπτική του Πάρκερ, η ταινία βυθίζεται στη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στους δύο μέσα σε 20 χρόνια με φόντο μια Αμερική που χάνει την αθωότητα της. Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδρομή είναι η σύζυγος του Έλβις, η Πρισίλα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Νεκρό Τηλέφωνο (The Black Phone)

Σκην. Scott Derrickson

Ο Φίνεϊ, ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστή δολοφόνο (Ethan Hawke) και παγιδεύεται σε ένα κλειδωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές του δεν ακούγονται πουθενά. Όταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Οι νεκροί όμως θέλουν να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους συνέβη δεν θα συμβεί και στον μικρό πρωταγωνιστή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Αγέλη Προβάτων

Σκην. Δημήτρης Κανελλόπουλος

Μια μικρή επαρχιακή πόλη, μια ομάδα ντόπιων και δυο ξένοι, ένα καφενείο και ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας» είναι αρκετά για να συνθέσουν ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας του σήμερα.

Με τους Δημήτρη Λάλο και Άρη Σερβετάλη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Αφήνοντας το Λας Βέγκας (Leaving Las Vegas)

Σκην. Mike Figgis

Το μόνο που ξέρουμε για τον Μπεν είναι ότι έχασε τη γυναίκα και το παιδί του εξαιτίας του αλκοολισμού του και τώρα χάνει και το τελευταίο του οχυρό: τη δουλειά του σαν συγγραφέας. Καίγοντας τα υπάρχοντά του, κατευθύνεται προς το Λας Βέγκας με έναν απλό στόχο: Να αυτοκτονήσει πίνοντας μέχρι να πέσει νεκρός. Πέρα από κάθε ελπίδα, χαμένος από τις τεράστιες ποσότητες αλκοολούχων ποτών που καταναλώνει, κατακτά κάποιες νηφάλιες στιγμές το καλοπροαίρετο, ακατάσχετο κέφι ενός ανθρώπου για τον οποίο δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ελεύθερης πτώσης και απόλυτης ελευθερίας.

Μία επανέκδοση από το 1995. Η ταινία που χάρισε στον Νίκολας Κέιτζ το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Γιατί το Lightyear απέτυχε εκεί όπου 4 ταινίες Toy Story έγραψαν ιστορία

Chris Evans: «Πιο εύκολα θα γύρναγα ως Human Torch στην Marvel, παρά ως Captain America»

Disney+: 7 ταινιάρες εκτός Marvel και Star Wars που τις ζηλεύει μέχρι και το Netflix