Κωδικός “Recently Added”. Ταινίες τουτέστιν που ανέβηκαν μόλις πρόσφατα στο Netflix. Ο… νέος είναι και ωραίος; Αυτό ερχόμαστε να αναλάβουμε στις παρακάτω γραμμές. Κάνοντας ένα ξεσκαρτάρισμα.

Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος δεν κάνει να τον σπαταλάμε σε «ό,τι ναι ‘ναι».  Και γενικώς, καλό και χρυσό το Netflix αλλά ώρες ώρες φέρνει κάτι «φέσια» μα που πραγματικά σε κάνουν να απορείς ποιος τα διάλεξε.

Ψάξαμε λοιπόν μέσα από τα «new» της πλατφόρμας και σας προτείνουμε τις κάτωθι ταινίες. Θα τις ευχαριστηθείτε, εμπιστευτείτε μας. Με μία… εξαίρεση. Βάλαμε και λίγο μυστήριο για να κεντρίσουμε περισσότερο το ενδιαφέρον σου…

Φρέσκες στο Netflix και αξίζουν το χρόνο σου

Last night in Soho

Μια από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών για την οποία πραγματικά δεν έχουμε μιλήσει όσο θα έπρεπε, όσο της αξίζει. Είσαι μέσα για ένα φαντασμαγορικό, αλλιώτικο, λονδρέζικο ταξίδι στα 60s; Πάτα το play και βυθίσου, άσε το χρώμα να νικήσει το σκοτάδι…

Η Άνια Τέιλορ-Τζόι και η Τομαζίν ΜακΚένζι συνθέτουν ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, δύο λαμπερά και δροσερά κορίτσια που σε κερδίζουν με τη μία. Στα μεγάλα συν και ένα plot twist που διόλου προβλέψιμο το λες.

Netflix

Belfast

Μπέλφαστ, 1969. Ο μικρός Μπάντι μεγαλώνει σε μια πόλη που συνταράσσεται από τις συγκρούσεις Προτεσταντών και Καθολικών. Ένα πολύ σοβαρό και σκληρό θέμα δοσμένο μέσα από τη λυτρωτική, τρυφερή ματιά ενός παιδιού.

Ο Κένεθ Μπράνα, μέσα από τις δικές του προσωπικές αναμνήσεις, πετυχαίνει να ανασυνθέσει το ύφος και την ατμόσφαιρα της εποχής. Είναι μια ταινία που βρίσκει διάνα σε πολλά σημεία. Μήτε σου κρύβει κάτι, μήτε στο ωραιοποιεί. Αλλά το κάνει με ιδιοφυή, διαφορετικό τρόπο. Ένα μάθημα (κινηματογραφικής) ιστορίας, ένα ταξίδι που θα κουβαλάς καιρό μαζί σου.

Netflix

Sly

Ηχεί κάπως παράταιρα όταν το πρωτοσκέφτεσαι, αλλά ισχύει απόλυτα στην πράξη, ως εμπειρία παρακολούθησης: Ένας από τους ηθοποιούς που έχουν ταυτιστεί όσο ελάχιστοι με το ρόλο του σκληρού, πετυχαίνει απόλυτα να σε κάνει να συγκινηθείς. Μέσω της δικής του κατάθεσης ψυχής.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε και η αλήθεια του είναι δίχως ίχνος αμφιβολίας ένα από τα καλύτερα βιογραφικά ντοκιμαντέρ που μπορεί να βρει κανείς στο Netflix.

Sly Netflix

Nyad

Κατανοούμε γιατί αυτή η ταινία είναι μεν ακόμα στην 10άδα του Netflix – στο top 5 πάντως δεν κράτησε πολύ – αλλά με τάση προς το να… φεύγει. Δεν είναι σε αυτές που συνήθως πάνε ψηλά σε δημοτικότητα στην πλατφόρμα, δεν είναι εύπεπτη. Αυτό δεν την κάνει λιγότερο καλή. Ίσα ίσα.

Είναι μια πολύ δυνατή πραγματική ιστορία, δοσμένη με εξαιρετικό τρόπο και με καταπληκτικές ερμηνείες. Αδύνατον να τη ξεκινήσεις και μη γίνεις ένα με αυτό που βλέπεις, να το νιώσεις στο μάξιμουμ.

Nyad Netflix

The Killer

Λοιπόν, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι μια ταινία που και πρέπει και… δεν πρέπει να δεις. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ, παρά το βαρύ σκηνοθετικό όνομα που κουβαλάει, τα έκανε εν προκειμένω «ρόιδο». Γράψαμε αναλυτικά το γιατί, εδώ στο Intronews.

Αλλά αν δεν το έχεις δει ακόμη, είναι σαν εργασία ακαδημαϊκού χαρακτήρα το να το κάνεις, για να διαπιστώσεις πως μπορεί στη θεωρία όλα να συνηγορούν προς κάτι το εξαιρετικό, αλλά η πράξη να δείχνει ότι συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Παράδειγμα προς αποφυγή, χρήσιμο είναι κι αυτό ενίοτε.

Netflix