Είτε επιλέξετε κλειστό είτε θερινό κινηματογράφο για να απολαύσετε την ταινία σας, αυτή η εβδομάδα (12/5 – 18/5) φέρνει 7 ολόκληρες ταινίες. Μία αληθινή ιστορία πολέμου με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ, ένα θρίλερ-μεταφορά άλλου ενός αριστουργήματος του Στίβεν Κινγκ στην μεγάλη οθόνη, ένα γαλλικό δικαστικό δράμα, μία πρωτότυπη ιστορία που αποτελεί κοινωνικό μάθημα, μία ξεσηκωτική περιπέτεια με τον Σάμιουελ Τζάκσον και τον Μάικλ Κίτον, μία πολλά υποσχόμενη ισπανική κομεντί και  μία επανέκδοση ενός κλασικού αριστουργήματος του 1966.

Επιχείρηση «Κιμάς» (Mincemeat Operation)

Η μεγαλύτερη παραπλάνηση που έλαβε χώρα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με έναν πολύ σημαντικό σκοπό. Ο Κόλιν Φερθ ενορχηστρώνει μία επιχείρηση με στόχο να αλλάξει τον ρου της ιστορίας σε μία ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μπεν Μακιντάιρ. To 1943 καθώς οι δυνάμεις των Συμμάχων μπαίνουν στην τελική φάση της κατατρόπωσης των ναζί, σχεδιάζουν μια μεγάλη επίθεση στη Σικελία. Παράλληλα, όμως, θέλουν να προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους στρατιώτες από βέβαιο θάνατο. Για να τα καταφέρουν, δύο μυστικοί πράκτορες καταστρώνουν την πιο απρόσμενη στρατηγική αποπροσανατολισμού του αντιπάλου με το βοήθεια ενός πτώματος.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Πύρινη Οργή (Firestarter)

Μία ταινία τρόμου βασισμένη σε άλλη μία κλασική ιστορία του Στίβεν Κινγκ. Ο Ζακ Έφρον, σε ρόλο διαφορετικό από αυτούς από τους οποίους τον γνωρίσαμε, έρχεται να μας συστήσει την κόρη του Τσάρλι, ένα κορίτσι με θανατηφόρες πυροκινητικές ικανότητες. Το μπερδεμένο παιδί προσπαθεί ταυτόχρονα να καταλάβει πώς τις απέκτησε αλλά και να προστατεύσει την οικογένειά της όσο και τον εαυτό της από μυστηριώδεις δυνάμεις που επιθυμούν να τους αιχμαλωτίσουν. Ποιος θα χρειαστεί την μεγαλύτερη προστασία; Η μικρή Τσάρλι ή οι γύρω της;

Fun Fact: Πρόκειται για reboot της ομώνυμης ταινίας του 1984 με την μικρή Drew Barrymore στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Το κορίτσι με το βραχιόλι (La Fille au Bracelet)

‘Ενα βραβευμένο με σεζάρ δικαστικό δράμα, που στην πορεία της ακροαματικής διαδικασίας, αποκαλύπτονται καλά κρυμμένα μυστικά και ανομολόγητα πάθη. Η δεκαεπτάχρονη Λιζ, συλλαμβάνεται μετά τον τραγικό θάνατο της καλύτερης φίλης της. Οι υποψίες για την ενοχή της είναι βάσιμες και οι δυο οικογένειες συγκλονίζονται από τα γεγονότα που αποκαλύπτονται συνεχώς. ‘Οταν η Λιζ αρχίσει να συμπεριφέρεται κυνικά και επιθετικά κατά τη διάρκεια της δίκης, η στάση της θα επιβαρύνει τη θέση της. Η στιγμή της αλήθειας, όμως, δεν θα αργήσει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Κατ’ Οίκον Περιορισμός (House Arrest)

Τι θα συμβεί όταν ένας καθηγητής πανεπιστημίου κριτικάρει τη δημοτική αρχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Αντί να προκαλέσει έρευνα ενάντια στον διεφθαρμένο δήμαρχο, βρίσκεται να κατηγορείται ο ίδιος για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και σε κατ’ οίκον περιορισμό. Παρά την ενοχλητική αστυνομική επιτήρηση και τους εκβιασμούς, την προδοσία γνωστών του και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, εκείνος παραμένει σταθερός στις απόψεις του και αρνείται να ζητήσει συγγνώμη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Κώδικας: Εκδίκηση (The Protégé)

Μία ξεσηκωτική περιπέτεια με τους Σάμιουελ Τζάκσον και Μάικλ Κίτον. Η Άννα (Μάγκι Κιου) έχει ανελιχθεί στην πιο εξειδικευμένη δολοφόνο στον κόσμο, αφού εκπαιδεύτηκε από τον θρυλικό δολοφόνο Μούντι (Σάμιουελ Τζάκσον) που τη διέσωσε όταν εκείνη ήταν παιδί. Όταν ο Μούντι – ο άντρας που ήταν σαν πατέρας της και της έμαθε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει για την εμπιστοσύνη και την επιβίωση – σκοτώνεται βάναυσα, η Άννα ορκίζεται εκδίκηση. Καθώς εμπλέκεται με έναν αινιγματικό δολοφόνο (Μάικλ Κίτον) που δεν θα της κρύψει την έλξη του προς εκείνη, η αντιπαράθεση τους γίνεται θανατηφόρα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Το Μαύρο Κουτί (Black Box)

Σε αυτό το αγωνιώδες αεροπορικό δράμα από τη Γαλλία, θα ακολουθήσουμε το ταξίδι του Ματιέ, ενός ταλαντούχου αναλυτή μαύρων αεροπορικών κουτιών. Καλείται να βρει την αιτία συντριβής ενός ολοκαίνουριου αεροσκάφους όταν οι αρχές αποφασίζουν να κλείσουν την υπόθεση. Σίγουρος πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το ατύχημα προσπαθεί να βρει αποδείξεις. Θα καταλήξει ο ίδιος να διώκεται ή θα ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από το μυστήριο;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Οι Γείτονες Από Πάνω (The People Upstairs)

Τι θα ήταν ο θερινός κινηματογράφος χωρίς τις ισπανικές κομεντί; Στην ταινία, η οποία βασίζεται σε ομώνυμο θεατρικό έργο, ένα ζευγάρι που είναι 15 χρόνια μαζί και έχουν χάσει την σπίθα του έρωτα έρχονται αντιμέτωποι με τους νέους τους γείτονες, ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Το πρόβλημα; Μένουν από πάνω και κάνουν πολύ φασαρία όταν ερωτοτροπούν. Τότε, το ζευγάρι συνειδητοποιεί τι έλειπε από τον γάμο τους: ένα καλό σεξ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Nayak: Ο Ήρωας

Από την ματιά του Σατγιαζίτ Ράι, μία επανέκδοση από το 1966. ‘Ενας σταρ του σινεμά από τη Βεγγάλη, ταξιδεύει στο Δελχί για να παραλάβει ένα βραβείο. Το ταξίδι μετατρέπεται σε μια αφορμή για εκείνον να επανεξετάσει τη ζωή, της επιχτυχίες και τα όνειρά του, μέσα από τη συναναστροφή με τους συνεπιβάτες του.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Emma Stone – Γιώργος Λάνθιμος: Το χρονικό μίας «κινηματογραφικής» φιλίας που από τα Oscars έφτασε στο ΣΕΦ

Doctor Strange in the Multiverse of Madness: O πλήρης οδηγός με ό,τι πρέπει να ξέρεις πριν δεις την ταινία

«Top Gun: Maverick» – Ο Tom Cruise κατέφθασε με ελικόπτερο που χειριζόταν ο ίδιος στην πρεμιέρα της ταινίας