Η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου φέρνει μαζί της την Άνοιξη και την άνοδο της θερμοκρασίας. Τι καλύτερο, τώρα που θα ξε-κολλήσουμε από τον καναπέ, από το να επισκεφτούμε τις αίθουσες των σινεμά;

Μία «εξωτική» περιπέτεια με πρωταγωνιστές τα δυνατά ονόματα των Sandra Bullock και Channing Tatum, μία βραβευμένη ταινία εποχής για τους σινεφίλ θεατές, ένα docufixion εν όψει της ελληνικής επανάστασης, ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή ένα «ταξίδι» του Καζαντζάκη και μία φεμινιστική ιστορία εκ Κοσόβου είναι μερικές από τις πρεμιέρες που χαρακτηρίζουν την νέα κινηματογραφική εβδομάδα.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: imdb.com

Τι θα δούμε στους κινηματογράφους την εβδομάδα 24/3 – 30/3; Όλες οι πρεμιέρες

«Η Χαμένη Πόλη» – “The Lost City” 

Το re-make της ομώνυμης ταινίας των 80s, αυτήν την φορά με πρωταγωνιστές την Sandra Bullock και τον Channing Tatum. Συμμετέχουν ακόμη ο Daniel Radcliffe και ο Brad Pitt σε ρόλο-έκπληξη.

Μια συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών απάγεται από έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσει σ’ έναν μυθικό θησαυρό, θαμμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού. Ο Άλαν, σέξι μοντέλο το οποίο ποζάρει για όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων της, αναλαμβάνει να τη σώσει.

Σε συνέντευξή της για την προώθηση της ταινίας, η Bullock για το πόσο δύσκολο ήταν να γυρίσει σκηνές δράσεις φορώντας την χαρακτηριστική πλέον ολόσωμη μοβ φόρμα.

Δείτε το τρέιλερ:

«Αντίο, Κύριε Χάφμαν» – “Farewell Mr. Haffmann”

Ο ταλαντούχος Daniel Auteuil συνεργάζεται με τον έμπειρο δημιουργό ψυχολογικών θρίλερ Fred Cavaye σε μία στιγμή κλειστοφοβικής τρέλας στη, κατεχόμενη από τους Γερμανούς, Γαλλία.

Παρίσι 1941. Ο Φράνσουα Μερσιέ, ένας συνηθισμένος άντρας με μόνο σκοπό να κάνει οικογένεια με την αγαπημένη του Μπλανς, εργάζεται για τον κύριο Χάφμαν, έναν ταλαντούχο εβραίο κοσμηματοπώλη. Υπό τη σκιά της γερμανικής κατοχής, εργοδότης και υπάλληλος αναγκάζονται να συνάψουν μία συμφωνία που, με το πέρασμα του χρόνου, θα επηρεάσει τη ζωή τους ανεπανόρθωτα.

Δείτε το τρέιλερ:

Η Βασίλισσα της Κυψέλης – Hive 

Μία φεμινιστική ματιά στην ανδροκρατούμενη πραγματικότητα των Βαλκανίων και συγκεκριμένα στο πολυπαθές Κόσοβο. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, που θριάμβευσε στο φετινό Φεστιβάλ του Sundance αποσπώντας 3 βραβεία.

Ο σύζυγος της Φαρίγιε αγνοείται από την στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στο Κόσοβο. Προσπαθώντας να βοηθήσει την οικογένειά της, ξεκινά μια μικρή αγροτική επιχείρηση, αλλά δίχως στήριξη από την πατριαρχική κοινωνία όπου ζει, αναγκάζεται να πάρει μια κρίσιμη απόφαση.

Δείτε το τρέιλερ:

Άνεμος Ελευθερίας 1821 

Εν όψει 25ης Μαρτίου, ένα docufixion έρχεται να δώσει φως στην οργάνωση του αγώνα απελευθέρωσης του ελληνικού γένους.

Η υπόθεση αφορά τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός επινοημένου προσώπου ο οποίος έχει ιδιότητες εμπόρου, ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας στην προεπαναστατική Πελοπόννησο και στις περιοχές διασποράς του Ελληνισμού. Μάνη, Μεσσηνία, Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη σταθμοί στο ταξίδι του εμπόρου αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη.

Δείτε το τρέιλερ:

Τελευταίο Ταξίδι

Ο Άρης Χατζηστεφάνου επιστρέφει με νέο ντοκιμαντέρ το οποίο επικεντρώνεται στον Νίκο Καζαντζάκη, 65 χρόνια μετά τον θάνατό του, με αφορμή ένα ταξίδι του.

Γιάννης Αγγελάκας και Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα “σχολιάζει” με πολιτική ματιά τον κόσμο που θα συναντούσαν σήμερα στα ταξίδια τους.

Οι παλιοί αχθοφόροι αφήνουν τις χειράμαξες και γίνονται ντελίβερι της διαμοιραστικής οικονομίας ενώ ιερόδουλες στέκονται στα ίδια πεζοδρόμια του Τόκιο που κάποτε ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ στην ταινία “Metropolis”.

Η ιστορία εκτυλίσσεται με φόντο τη σύγκρουση υπερδυνάμεων για την κυριαρχία στην Ανατολική Ασία αλλά και μια πανδημία που ξεκινά – τότε όπως και τώρα – από την Ασία για να καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη.

Δείτε το τρέιλερ:

Δείτε ακόμη στο intronews.gr:

Γιώργος Λάνθιμος: Κυκλοφόρησε το trailer της δεύτερης ταινίας του με την Emma Stone

The Unbearable Weight of Massive Talent: 2.5 ώρες με Nicholas Cage φέρνουν ένα 100% στο Rotten Tomatoes

Adam Project: Χάσιμο χρόνου ή ένα ευχάριστο βράδυ με τη νέα ταινία του Netflix;