Η Θεσσαλονίκη γίνεται ξανά πόλο έλξης του Χόλιγουντ, καθώς επιλέχθηκε μεταξύ Βερολίνου και Άμστερνταμ για να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας Τhe Bricklayer. Από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την Πλατεία Χρηματιστηρίου, σημαντικά σημεία θα μεταμορφωθούν και θα πρωταγωνιστήσουν σε μία νέα ταινία δράσης.

Η Millennium Media, σε συνεργασία με τα Nu Boyana Film Studios Hellenic, μετά τις ταινίες «The Enforcer» («Barracuda») και «The Expendables 4», φέρνουν στη Θεσσαλονίκη τη νέα ταινία. Σε σκηνοθεσία του Renny Harlin, θα δούμε τον Aaron Eckhart και τη Nina Dobrev σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάρτιο και θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, σύμφωνα με το GrTimes.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι υπομονετικοί «για ένα καλό αποτέλεσμα, συλλογικό», αφού θα κλείσουν αναγκαστικά πλατείες και κεντρικοί δρόμοι. Ο ίδιος υπογράμμισε το οικονομικό όφελος που θα έχει η ευρύτερη περιοχή από την παραγωγή του Τhe Bricklayer, καθώς σ’ αυτήν θα απασχοληθούν περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί. Επιπλέον, πολλές θα είναι και οι επιχειρήσεις που θα συνεργαστούν για τις ανάγκες της ταινίας, που έχει προϋπολογισμό 21 εκατομμύρια ευρώ.

Ποια η πλοκή της ταινίας

Η προετοιμασία της τρίτης κινηματογραφικής παραγωγής αποκλειστικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει, με την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή του FILM OFFICE Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην ταινία θα δούμε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα μετατραπεί σε στρατηγείο της CIA.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Hanna Weg (Septembers of Shiraz) και Matt Johnson (Into the Blue). Κάποιος εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Μέσα στον αναβρασμό, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

Η ταινία «The Bricklayer», αναμένεται να προβληθεί το φθινόπωρο του 2023. Πρόκειται για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, βασισμένο σε μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο Βερολίνο.