Στo Rhode Island βρίσκεται το σπίτι που ενέπνευσε το ανατριχιαστικό θρίλερ του 2013, The Conjuring (ή στα ελληνικά «Το Κάλεσμα»). Εδώ και χρόνια οι ιδιοκτήτες του κάνουν παράπονα ότι αδιάκριτοι fans της ταινίας επισκέπτονται το σπίτι τους για να τραβήξουν φωτογραφίες, έτσι αποφάσισαν να το πουλήσουν.

Ακόμη, οι Cory και Jennifer Heinzen, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες είχαν αναφέρει ότι θεωρούν πως το σπίτι είναι «ακόμα στοιχειωμένο».

Την πώλησή του ανέλαβε ο γνωστός οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, ενώ δόθηκε σε έναν επιχειρηματία από την Βοστώνη που έχει σκοπό να το κρατήσει ανοιχτό για το κοινό.

Πρόκειται για ένα ανακαινισμένο κτήριο του 18ου αιώνα το οποίο πωλήθηκε για το ποσό των $1.525 εκατομμυρίων στην δημοπρασία. Οι αρχική τιμή του ήταν $1.2 εκατομμύρια.

«Την νιώθω πολύ προσωπική για εμένα αυτήν την αγορά», αναφέρει η αγοράστρια Jacqueline Nuñez, ιδιοκτήτρια της διαφημιστικής φίρμας WonderGroup LLC. «Δεν αφορά απλά τις επενδύσεις μου αλλά έγινε για τα προσωπικά μου πιστεύω».

Η Nuñez έχει σκοπό να μετατρέπει το σπίτι σε ένα «Μουσείο του The Conjuring», όπου θα κόβει εισιτήρια στους επισκέπτες για να ζουν την εμπειρία του στοιχειωμένου σπιτιού. Εξάλλου, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες υποστήριζαν ότι είναι ακόμη στοιχειωμένο.

Το νέο project της Nuñez, θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα horror houses που βλέπουμε σε διάφορα θεματικά πάρκα.

H ταινία-ορόσημο του genre των ταινιών τρόμου δεν γυρίστηκε στο εν λόγω σπίτι αλλά βασίστηκε στην εμπειρία μίας οικογένειας που έμενε εκεί την δεκαετία του 70′. 

«Δεν το φοβάμαι το σπίτι», αναφέρει η Nuñez. «Δεν πιστεύω πως η ενέργεια που έχει το σπίτι είναι αρνητική. Αν δω κάτι μεταφυσικό, θα εντυπωσιακό, δεν θα θεωρήσω ότι θα μου κάνει κακό» καταλήγει, κάνοντας μας να συμπεράνουμε πως μάλλον είναι μεγάλη fan των ταινιών τρόμου.

Δείτε το τρέιλερ του The Conjuring, το οποίο εμπνεύστηκε από το εν λόγω σπίτι 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: imdb.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Amber Heard: O Πρόεδρος της DC διαψεύδει τους ισχυρισμούς της για το Aquaman 2

Φεστιβάλ των Καννών 2022: Η Ελλάδα δηλώνει βροντερό παρών – Το Ελληνικό Περίπτερο και η εξωστρέφεια που γοητεύει

Cillian Murphy: Εμφανώς αδυνατισμένος για τις ανάγκες του ρόλου του στην ταινία Oppenheimer