Δώστε μας αληθινό έγκλημα στο Netflix και στον κινηματογράφο και πάρτε μας την ψυχή. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ντοκιμαντέρ που αναλύουν σε βάθος την ιστορία και την ψυχοσύνθεση του θύτη. Μπορούμε να βλέπουμε με τις ώρες. Επομένως, αντιλαμβάνεστε πως τρίβουμε τα χέρια μας για τη νέα ταινία που έρχεται στο Netflix το Φθινόπωρο και ακούει στο όνομα The Good Nurse.

Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν νοσοκόμο που δολοφόνησε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ασθενείς. Βασίζεται στο βιβλίο της Charles Graeber, που κυκλοφόρησε το 2013 και τιτλοφορείται ως The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness and Murder. Ένα θρίλερ, το οποίο μεταφέρει στην οθόνη ο σκηνοθέτης Tobias Lindholm και σε αυτό πρωταγωνιστούν η Jessica Chastain και ο Eddie Redmayne. Αφηγείται την αληθινή ιστορία καταδίωξης και εν συνεχεία της σύλληψης του Charles Cullen, ενός κατά συρροή δολοφόνου που έμεινε στην ιστορία, ο οποίος φέρεται να σκότωσε 400 ασθενείς σε 16 χρόνια, σε 9 νοσοκομεία.

«Όταν διάβασα το βιβλίο, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν απλώς μια ακόμη ταινία κατά συρροή δολοφόνων», είπε ο Lindholm στο Vanity Fair.

Στην ταινία θα παρακολουθήσουμε επιβλητικές ερμηνείες από ένα ζευγάρι ηθοποιών που έχει βραβευτεί με Όσκαρ, καθώς και το πως το αμερικάνικο σύστημα υγείας και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, επέτρεψαν στον Cullen να μετακινείται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ακόμα και όταν υπήρχαν πολλές υποψίες πάνω του για τους φόνους. Ο ίδιος σκότωνε τα θύματα του χορηγώντας τους ινσουλίνη σε συνδυασμό και με άλλα φάρμακα.

The Good Nurse:

Σημειώνεται πως τόσο η Chastain όσο και ο Redmayne πήγαν σε σχολή νοσηλευτικής που τους βοήθησε αρκετά, σε συνδυασμό φυσικά με το βιβλίο.

Επί της ουσίας, μπορεί να μην καταλάβει ποτέ κανείς πλήρως τα κίνητρα του Cullen, ο οποίος ομολόγησε τις 40 δολοφονίες μόνο, ωστόσο η ταινία εστιάζει σε πολλά περισσότερα. Το γεγονός δηλαδή, όπως αναφέραμε πιο πάνω, ότι κάθε νοσοκομείο που εργαζόταν έβρισκε τρόπους να τον απομακρύνει, χωρίς κανένα να αναφέρει τις ενέργειες του, για τις οποίες τον υποψιάζονταν. Μάλιστα, δεν έκανε κανένα προειδοποιητική αναφορά στους επόμενους εργοδότες του.

To The Good Nurse υπόσχεται να μοιραστεί τόσο το σκοτάδι της ιστορίας του Cullen όσο και το σύστημα που το επέτρεψε, ισορροπώντας με τη γενναιότητα της Amy Loughren, της νοσοκόμας που βοήθησε τις αρχές να τον πιάσουν.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ταινίες Εβδομάδας 21/7-27/7: Η Kristen Stewart αναβιώνει την θρυλική Diana Spencer

Three Billboards Οutside Εbbing, Μissouri: Η οσκαρική ταινιάρα που θα βρεις διαθέσιμη στον κατάλογο του Disney+

Amsterdam: Ο David O. Russell επιστρέφει και στο trailer παρελαύνει το μισό Χόλιγουντ