Όταν προβλήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα στο Φεστιβάλ Βενετίας, άφησε αρκετούς θεατές με το στόμα ανοιχτό, σόκαρε. Η ταινία της Κοραλί Φαργκά, το The Substance, έγινε αντικείμενο έντονα θετικής συζήτησης στη Βενετία και από κει και πέρα οι κριτικοί ανέλαβαν να αποθεώσουν και την πλοκή, μα και τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών, της Ντεμί Μουρ και της Μάργκαρετ Κουάλι.

Έχεις ποτέ φανταστεί μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Θα είσαι εσύ. Απλώς θα είσαι καλύτερη από κάθε άποψη. Σοβαρά. Πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το νέο προϊόν. Ονομάζεται η Ουσία (Substance). Άλλαξε τη ζωή μου. Δημιουργεί έναν άλλο εαυτό. Έναν καινούριο, πιο νέο, πιο όμορφο, πιο τέλειο εαυτό. Ισχύει μόνο ένας κανόνας: Πρέπει να μοιράζεστε τον χρόνο. Μία εβδομάδα για εσένα, μία εβδομάδα για τον νέο σου εαυτό. Επτά μέρες ο καθένας. Μία τέλεια ισορροπία. Εύκολο. Σωστά; Αν σέβεσαι την ισορροπία… τι μπορεί να πάει στραβά;

ταινία

Η ταινία δίνει στη Ντεμί Μουρ την πιο μεγάλη ευκαιρία της καριέρας της

Η ταινία είναι ένα σατιρικό horror, περιγράφει το τι αντιμετωπίζει μια γυναίκα στον κόσμο της δόξας, το πώς τελειώνει η καριέρα της όταν ξεπεράσει τα 45-50 της και πως την ψέξουν όλοι γιατί «τόλμησε» να αποκτήσει ρυτίδες, ραγάδες και να «ηττηθεί» από το γήρας. Κι αυτή η πίεση οδηγεί πολλές φορές σε μια τρομακτική υπέρβαση του φθαρτού σώματος. Μια διαφορετική εκδοχή του Ντόριαν Γκρέι είναι η Ντεμί Μουρ στον ρόλο της Ελίζαμπεθ Σπαρκλ, αναζητώντας την Ουσία που θα της δώσει μια δεύτερη νιότη και μια δεύτερη ευκαιρία στην σοουμπίζ ως γυμνάστρια αεροβικής με δικό της σόου.

Αξίζει να αναφερθεί πως μιλάμε για μια ταινία που κόστισε μόλις 20-25 εκατομμύρια, μαζί με το μπάτζετ προώθησης και μπορεί να αποτελέσει την πιο μεγάλη ευκαιρία για τη Ντεμί Μουρ να βρεθεί στα Όσκαρ, διεκδικώντας το Ά Γυναικείο, αφού πρόκειται για την, πιθανότατα, κορυφαία ερμηνεία της καριέρας της εδώ και 20-25 χρόνια τουλάχιστον, για να μην πούμε σε όλη τη διάρκεια της.

ταινία

* Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 31/10 από τη Feelgood Entertainment