Αν δεν έχεις δει το Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (η «Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» όπως είναι ο ελληνικός του τίτλος) το αστυνομικό δράμα του 2017, τότε τώρα είναι η ευκαιρία σου.

Την σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο υπογράφει ο Martin McDonagh ενώ πρωταγωνιστούν οι Frances McDormand, Woody Harrelson και ο Sam Rockwell. Η ταινία η οποία ήταν υποψήφια σε 7 κατηγορίες κερδίζοντας τις 2 (για τις ερμηνείες των McDormand και Rockwell αντίστοιχα), είναι διαθέσιμη στον κατάλογο του Disney+, το οποιο «προσγειώθηκε» στην Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα.

Ανάμεσα στον πλούσιο κατάλογό της νέας πλατφόρμας περιεχομένου θα βρεις πολλές νέες και πολύ «δυνατές» ταινίες (σου έχουμε προτείνει ήδη αρκετές εδώ) που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια και πάντα ήθελες να δεις. Όσοι νόμιζαν ότι έχει μόνο Marvel, Star Wars και National Geographic, πλανώνται οικτρά.

Στο Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας μιας μητέρας να βρει απαντήσεις γύρω από τον βιασμό και την δολοφονία της κόρης της, όταν οι τοπικές αρχές έχουν σταματήσει να ασχολούνται με την λύση της υπόθεσης που σόκαρε όλο το Ebbing, μία περιοχή του Μιζούρι.

Έτσι, ξεκινάει έναν πόλεμο με τον σερίφη της περιοχής, αφού νοικιάζει τρεις πινακίδες στην λεωφόρο που οδηγεί στην περιοχή, ώστε να του υπενθυμίζει κάθε μέρα το χρέος του να αποδώσει δικαιοσύνη.

Τότε, ξεκινάει μία περιπέτεια απόδοσης ευθυνών δίχως προηγούμενο με την Frances McDormand να σοκάρει στον ρόλο της απεγνωσμένης μητέρας, η οποία αποφασίζει να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και έρχεται σε σύγκρουση με τον διεφθαρμένο αστυνομικο, Dixon (Rockwell).

Μία ταινία που έρχεται να συνταράξει ακόμη και τους πιο ασυγκίνητους, με ανατριχιαστικές ερμηνείες από την McDormand, τον Rockwell αλλά και τον Harrelson. Μία ταινία που σε κάνει να αμφιταλαντεύσαι καθ’όλη της την διάρκεια για το τι θα έκανες εσύ, με χαρακτήρες γήινους, ακάθαρτους και αμφιλεγόμενους. Κάθε 10 λεπτά της ταινίας αλλάζεις «μέρος» και μπαίνεις συνεχώς στην θέση των ηρώων της. Ταυτόχρονα, το μέσα σου γίνεται άνω κάτω ενώ αντιμετωπίζεις και εσύ την σκληρή πραγματικότητα του να ψάχνεις απεγνωσμένα την δικαίωση.

Όλα αυτά με έντονο το στοιχείο του σασπένς και της αγωνίας.

Εσύ, τι θα έκανες;

Αν θες την γνώμη μας, η συγκεκριμένη ταινία είναι αυτή που έπρεπε να κερδίσει εκείνη την χρονιά το Oscar Καλύτερης Ταινίας (πολλοί κριτικοί ταινιών αλλά και απλοί θεατές συμφωνούν) όμως η ακαδημία προτίμησε την Μορφή του Νερού (Shape of Water) του Guillermo Del Torro, ίσως για να αποτίσουν φόρο τιμής στον γνωστό σκηνοθέτη.

Γι’ αυτό, σίγουρα αξίζει να ξεκινήσεις την συνδρομή σου στο Disney+ και να δεις το Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, καθώς και άλλες πολλές που είναι ήδη διαθέσιμες.

Δες το τρέιλερ του Three Billboards Outside Ebbing. Missouri, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Disney+

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Disney+: 7 ταινιάρες εκτός Marvel και Star Wars που τις ζηλεύει μέχρι και το Netflix

Obi-Wan Kenobi: Πως το φινάλε της σεζόν έσωσε ολόκληρη τη σειρά του Disney+

Άνοιξες λογαριασμό στο Disney+ και δεν ξέρεις τι να δεις; Αυτές είναι οι σειρές που πρέπει να ξεκινήσεις