Η πρωταγωνίστρια του Dune και του Mission: Impossible, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, προστέθηκε στο καστ της επερχόμενης ταινίας Peaky Blinders σε παραγωγή του Netflix.

Εκτός από το Dune, η Ρεμπέκα Φέργκιουσον έχει εμφανιστεί σε τεράστιες παραγωγές του Χόλιγουντ, όπως είναι και το πρώτο Dune, την τηλεοπτική σειρά Silo, το Doctor Sleep, το Men in Black: International και πολλές ακόμη παραγωγές. Επίσης είχε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο δίπλα στον Τομ Κρουζ σε τρεις ταινίες Mission: Impossible, συμπεριλαμβανομένου του Dead Reckoning – Part One. 

Μέχρι και αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες για το ρόλο της είναι ελάχιστες στην ταινία Peaky Blinders, αλλά σίγουρα θα αποκαλυφθούν περισσότερα στο μέλλον. Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο Κίλιαν Μέρφι θα επιστρέψει για να επαναλάβει το ρόλο του Τόμι Σέλμπι , ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Τομ Χάρπερ και το σενάριο ο δημιουργός της σειράς, Στίβεν Νάιτ.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό το υπόλοιπο cast της ταινίας Peaky Blinders, αλλά υπάρχει περίπτωση να δείτε και πολύ γνωστά πρόσωπα που λατρέψατε στη σειρά. Επίσης, ο Στίβεν Νάιτ αποκάλυψε πρόσφατα το «νέο σπίτι» των Peaky Blinders εκεί όπου θα γυριστεί η ταινία.

Πρόκειται για ένα νέο, τεράστιο και υπερσύγχρονο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό στούντιο στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Το Digbeth Loc, όπως θα ονομάζεται το στούντιο, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Knight και αναμένεται να προσφέρει περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι αυτή η ταινία δεν είναι το μόνο project που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη, καθώς πρόσφατα έγινε γνωστό, ότι το Netflix ετοιμάζει όχι μία, αλλά δύο νέες σειρές σε αυτό το σύμπαν. Η ταινία θα γίνει σε συνεργασία με το BBC Film.

Λίγα λόγια για την σειρά Peaky Blinders

Το Peaky Blinders είναι βρετανική ιστορική αστυνομική δραματική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Στίβεν Νάιτ.

Τα γεγονότα της σειράς διαδραματίζονται στο Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία και ακολουθούν τη δράση της εγκληματικής συμμορίας με το όνομα Peaky Blinders, στον απόηχο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η φανταστική συμμορία της σειράς είναι ελαφρώς βασισμένη στην αληθινή αστική, νεανική συμμορία με το ίδιο όνομα, η οποία έδρασε στην πόλη από τη δεκαετία του 1880 μέχρι τη δεκαετία του 1910.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 και προβαλλόταν από το BBC Two μέχρι και τον τέταρτο κύκλο της, ενώ ο πέμπτος και ο έκτος κύκλος προβλήθηκαν από το BBC One.

Το Netflix, στα πλαίσια της συμφωνίας με την Weinstein Company και την Endemol, απέκτησε τα δικαιώματα προβολής της σειράς Peaky Blinders στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο.

Τον Ιανουάριο του 2021, ανακοινώθηκε πως ο έκτος κύκλος της σειράς θα ήταν και ο τελευταίος και, αντί έβδομου κύκλου, η ιστορία θα ολοκληρωνόταν με μία ταινία μεγάλου μήκους.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς το οποίο και ολοκλήρωσε τον έκτο κύκλο, προβλήθηκε στις 3 Απριλίου 2022.

Η σειρά Peaky Blinders έλαβε θετικές κριτικές στο σύνολό της, κυρίως για τις χαρισματικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της και τη φωτογραφία της, ενώ κάποιοι επέκριναν τις ιστορικές ανακρίβειες που εμπεριέχει. Επίσης, βρέθηκε υποψήφια για αρκετά βραβεία κερδίζοντας μερικά από αυτά, ανάμεσά τους και τρία βραβεία BAFTA.

Πηγή: Deadline