Έχουν περάσει 5 χρόνια από το Endgame και θα έχουν περάσει 6 του χρόνου τον Φεβρουάριο όταν θα κυκλοφορήσει η ταινία Captain America: A Brave New World. Σε αυτό το διάστημα, ο νέος Captain America, αυτός του Falcon, θα έχει εμφανιστεί στο Marvel Universe μόνο μια φορά, στη σειρά που προβλήθηκε το 2021 στο Disney+. Σε αυτό το διάστημα, δεν έχουμε δει σε καμία από τις ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει τον Cap και για ένα διάστημα θεωρείτο πως το πρότζεκτ με τον Άντονι Μακί θα εγκαταληφθεί.

Εν τέλει, μετά από πολλά ήξεις αφήξεις, η Marvel ολοκλήρωσε την 4η ταινία και έχουμε το πρώτο trailer μιας νέας εποχής για τον ήρωα, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει Στιβ Ρότζερς, αλλά και γιατί έχουμε τον Χάρισον Φορντ να παίρνει τον ρόλο του Θάντιους Ρος, αυτόν που είχε ο Γουίλιαμ Χαρτ, που το 2022 πέθανε.

Κι είναι ένα μεγάλο ρίσκο η παρουσία του Χάρισον Φορντ στο franchise του Captain America 4, γιατί η Marvel επέλεξε να τον εντάξει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από τον ρόλο του Ρος, το οποίο το βλέπουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα του trailer.

Εκεί, ο Ρος φωνάζει τον Σαμ για να του ζητήσει να αναλάβει την ευθύνη του Captain America και να γίνει κομμάτι του αμερικανικού στρατού. Ο Σαμ αποδέχεται και πολύ γρήγορα θα κληθεί να προστατεύσει και τον Ρος και τις ΗΠΑ, από μια ομάδα κακών. Στο trailer δεν βλέπουμε καθόλου τον Μπάκι Μπαρνς, κάτι που σημαίνει πως δεν θα βρίσκεται στο πλάι του Cap σε αυτή τη νέα αποστολή. Αντιθέτως, υπάρχει νέος Falcon, ο Χοακίν Τόρες, που τον υποδύεται ο ηθοποιός Ντάνι Ραμίρεζ.

Στο trailer του Captain America 4 βλέπουμε πως ο Σαμ δέχεται αμφισβήτηση και υποτίμηση επειδή δεν είναι ο Στιβ Ρότζερς, κι εκεί καταλαβαίνει πως δεν χρειάζεται να είναι ο Ρότζερς, αλλά ο εαυτός του. Οπότε, σε αυτό το σημείο αποφασίζει να ενώσει τις δυνάμεις του Falcon με του Captain America, οπότε πετάει με την ασπίδα του από βιμπράνιο και τα βάζει με όλους.

Το καλό το κράτησε για το τέλος το trailer του Captain America 4, εκεί όπου μας δείχνει τον Κόκκινο Χαλκ, που είναι ο Θάντιους Ρος και αν η Marvel έχει σκοπό να τον εντάξει και σε άλλα φιλμ και να τον διατηρήσει στο MCU για άλλες ταινίες, με τον Χάρισον Φορντ κάτι τέτοιο είναι ένα ρίσκο, λόγω της ηλικίας του.

Βέβαια, ο Κόκκινος Χαλκ δεν ήταν μόνο σε έναν άνθρωπο, όπως ο Πράσινος. Μετά τον Ρος, ήταν ο Ρόμπερτ Μάβερικ, που ηγήθηκε τον Avengers του αμερικανικού στρατού.

Captain America 4: Ποιες είναι οι διαφορές του Hulk με τον Red Hulk (Rulk)

Χωρίς να είναι γνωστό αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο Πράσινος Χαλκ στο MCU ή αν θα χαθεί για αρκετά χρόνια μέχρι να βρεθεί ένας που θα πάρει τον ρόλο από τα χέρια του Μαρκ Ράφαλο, μπορούμε να πούμε πως η εισαγωγή του Red Hulk στο MCU δημιουργεί ένα ενδιαφέρον λόγω των διαφορών ανάμεσα στους δύο.

Ο Κόκκινος Χαλκ δεν μεγαλώνει διαρκώς ανάλογα με την οργή του, αλλά γίνεται απλά πιο μυώδης μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, όχι τόσο υπερφυσικό. Επίσης, αυτό το κάνει κατ’ επιλογή. O Red Hulk πρωτοσυστήθηκε στα κόμικς το 2008, στο Incredible Hulk, και δημιουργήθηκε για να αποτελέσει μια απάντηση στην ανεξέλεγκτη μανία και οργή του Πράσινου, που ενεργεί χωρίς ευφυΐα και σχέδιο. Ο Κόκκινος από την άλλη έχει την ευφυΐα του ανθρώπου που τον έχει μέσα του, εν προκειμένω του ικανότατου τακτικά Ρος.

Ο Κόκκινος Χαλκ έχει ως χαρακτηριστικό ότι εκπέμπει θερμότητα και ότι μπορεί να απορροφήσει την πιο κοντινή ενέργεια, άρα τις δυνάμεις του αντιπάλου του και να τον κάνει αδύναμο. Έχει συμβεί μια φορά στη μάχη του με τον Θορ, κάτι που ο Πράσινος Χαλκ δεν το μπορεί.

Επίσης, ο Κόκκινος Χαλκ αν πέσει αναίσθητος, δεν γίνεται ξανά άνθρωπος, αλλά παραμένει σε αυτή την κατάσταση.