Όπου βλέπεις τη στάμπα του στούντιο Α24, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για πολύ ωραία πράγματα. Μόνο μέσα στο 2024 έχουμε δει στις αίθουσες το Dream Scenario και το Civil War, ενώ το 2023 είχε φέρει στις αίθουσες την ταινία Zone of Interest, μια από τις 10 καλύτερες της χρονιάς. Και πιο πίσω, στα περσινά Όσκαρ, το The Whale και το Everything Everywhere All At Once, δικές της διανομές ήταν.

Όταν, λοιπόν, έσκασε στο Youtube και μπροστά μας πριν λίγα 24ωρα το trailer για την ταινία Heretic, προετοιμαστήκαμε, πριν πατήσουμε το play,, για να μας σηκωθεί λιγάκι η τρίχα, όπως μας συνέβη και με το Nosferatu.

Η Α24 είναι ένα brand συνδεδεμένο με μερικά από τα καλύτερα θρίλερ της τελευταίας 10ετίας, με πιο επιφανείς τίτλους το Hereditary, το Midsomar και το Lighthouse του Ρόμπερτ Ίγκερς και με το Heretic επανασυστήνει τον Χιου Γκραντ, ο οποίος έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τις rom-com ταινίες και ρόλους και πειραματίζεται με το παράδοξο.

Τέτοιος ήταν ο ρόλος του ως Ούμπα Λούμπα στο Wonka, ακόμα πιο τέτοιος είναι ο ρόλος του στο Heretic, όπου από το trailer δείχνει να υποστηρίζει πολύ καλά τον ρόλο του επικίνδυνου.

Με τον πιο απροσδόκητο πρωταγωνιστή - Η ταινία που δείχνει ότι το 2024 μπορεί να γίνει η χρονιά του θρίλερ (trailer)

Τι θα δούμε στην ταινία αυτή

Όπως όμως τοποθετείται το trailer, ίσως να μην είναι κάτι τέτοιο. Στην ταινία υποτίθεται πως δύο κοπέλες που ανήκουν σε μια αίρεση, χτυπάνε από πόρτα σε πόρτα για να ενημερώσουν για την πίστη τους και όταν φτάνουν στο σπίτι του Γκραντ, εκείνος τις προσκαλεί. Του απαντούν πως είναι απαραίτητη η παρουσία μιας γυναίκας, εκείνος τους εξηγεί ότι είναι η γυναίκα του, οπότε μπαίνουν μέσα και συζητούν.

Εκείνος λέει στα δύο κορίτσια ότι θέλει να τους προσφέρει πίτα με βατόμουρα, αλλά δεν εννοεί αυτό που καταλαβαίνουν. Μπροστά τους, σε όλη τη διάρκεια, στο τραπέζι είναι ένα αρωματικό κερί με άρωμα blueberry pie που τους προκαλεί παραισθήσεις, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο σπίτι και να κληθούν από τον Γκραντ να περάσουν μια δοκιμασία της πίστης τους, επιλέγοντας η κάθε μία μια πόρτα που οδηγεί σε ένα λαβύρινθο και από εκεί στην ελευθερία.

Η ταινία Heretic θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο στις αίθουσες, μετά τα μέσα Νοεμβρίου, και το trailer είναι ακόμα ένα από τα πολύ καλά που βλέπουμε τελευταία, χωρίς να αποκαλύπτει πολλά για την ταινία, θέτοντας μόνο το σκηνικό, το premise της.