Η Κέιτ Ουίνσλετ, η Σάρον Χόργκαν και ο Μπεν Ουίσοου ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των βραβείων BAFTA TV το βράδυ της Κυριακής, στη μεγάλη γιορτή της βρετανικής τηλεόρασης. Την τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Royal Festival Hall στο Λονδίνο, παρουσίασαν οι κωμικοί Ρομπ Μπέκετ και Ρομές Ρανγκνάθαν.

Η Ουίνσλετ κέρδισε το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου για τη σειρά I Am Ruth, στο οποίο πρωταγωνίστησε η πραγματική κόρη της, Μία Θρίπλετον. Στην ευχαριστήρια ομιλία της, η Ουίσνλετ δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στη δακρυσμένη κόρη της. «Το κάναμε αυτό μαζί μικρή», είπε η Γουίνσλετ προσθέτοντας: «Υπήρχαν μέρες που ήταν αγωνιώδεις για εκείνη [Θρίπλετον] που έπρεπε να σκάψει βαθιά, όπως και έκανε, κόβοντάς μου την ανάσα».

Η Χόργκαν, από την άλλη, ευχαρίστησε τους σεναριογράφους καθώς έλαβε το βραβείο καλύτερου δράματος για λογαριασμό της σειράς Bad Sisters του Apple TV+, η οποία είδε επίσης την Αν-Μαρί Νταφ να παίρνει το βραβείο της Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου. «Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με τους συγγραφείς, επομένως είμαστε αλληλέγγυοι στους αδελφούς και τις αδερφές μας στο WGA», τόνισε η Χόργκαν, αναφερόμενη εμμέσως στην απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ.

Καθώς η σειρά του Μπεν Γουίσοου, This Is Going to Hurt, έχασε από το Mood της Νικόλ Λέκι στην κατηγορία της καλύτερης μίνι σειράς, εν τούτοις, εκείνος ανέβηκε στη σκηνή, παραδόξως, για να παραλάβει το βραβείο καλύτερου πρωταγωνιστικού ρόλου, αφού έκανε την έκπληξη επικρατώντας των Κίλιαν Μέρφι (Peaky Blinders) και Γκάρι Όλντμαν (Slow Horses) μεταξύ άλλων. Ο Γουίσοου πρέπει να έκανε ρεκόρ βημάτων χθες, καθώς ανέβηκε για να πάρει ένα ακόμη βραβείο, αφού συμμετείχε επίσης στο σκετς Paddington Bear της βασίλισσας Ελισάβετ II – ως η φωνή του Paddington – το οποίο κέρδισε το βραβείο για την Πιο Αξέχαστη Στιγμή, το μοναδικό βραβείο που ψηφίζεται από το κοινό. Το σκετς ξεπέρασε το πρώτο φιλί του Νικ και του Τσάρλι στο Heartstopper αλλά και το Running Up That Hill στο Stranger Things, μεταξύ άλλων υποψηφίων.

Η κάλυψη του BBC για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο κέρδισε επίσης ένα BAFTA για την καλύτερη ζωντανή εκδήλωση, ενώ το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τον αθλητή Μο Φάρα, το οποίο αποκαλύπτει πως έχει μεταφερθεί παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο ως παιδί, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Ο Αντίλ Ακτάαρ πήρε τον καλύτερο δεύτερο ηθοποιό για τη σειρά του στο Sherwood, ενώ, στη διεθνή κατηγορία, το Dahmer του Netflix κέρδισε την καλύτερη σειρά. Ένα ειδικό βραβείο κέρδισε και η σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, Harry & Meghan, που απονεμήθηκε στον ιστορικό Ντέιβιντ Ολουσόγκα.