Μια από τις τελευταίες εναπομείνασες του παλιού ελληνικού σινεμά, η Σούλη Σαμπάχ, άφησε την τελευταία της πνοή και πήγε να συναντήσει τη μεγάλη παρέα αστέρων στον παράδεισο.

Η ηθοποιός που συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, αλλά και με πλούσια πορεία στις επόμενες δεκαετίες, είχε ως πιο αξιοσημείωτους ρόλους αυτόν στο «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» και «Γαρύφαλλο στ’ αυτί».

Με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η Σούλη Σαμπάχ (Αναστασία Χριστοδούλου το πραγματικό της όνομα), έζησε ως τα 18 της εκεί και τη δεκαετία του ’50 ήρθε στην Αθήνα και εργάστηκε ως τραγουδίστρια στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι».

Εκεί την εντόπισαν οι κινηματογραφικοί παραγωγοί της εποχής και στους πρώτους της ρόλους έμελλε να ζήσει την τεράστια επιτυχία με το «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», δίπλα στους Καρέζη, Αυλωνίτη, Φωτόπουλο και Αλεξανδράκη.

Οι πόρτες άνοιξαν και στο βιογραφικό της προσέθεσε συμμετοχές σε ταινίες όπως «Η καφετζού», «Δελησταύρου και υιός», «Ζήτω η τρέλα», «Η βίλα των οργίων», «Θα σε κάνω βασίλισσα». «Ο παπατρέχας» κ.α.

Όταν τελείωσε η εποχή του κινηματογράφου αυτής της μορφής, η Σούλη Σαμπάχ βρήκε ρόλους και στην τηλεόραση, έχοντας γκεστ ή σταθερούς ρόλους μεταξύ άλλων στα «Η καλή πεθερά», «Πάτερ Ημών», «Κλείσε τα μάτια», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Ήρθε κι έδεσε» κ.α.