Πριν από περίπου 2 χρόνια, η ταινία αυτή έδινε νέα πνοή στην καριέρα του Μπρένταν Φρέιζερ, τον έστελνε στα Όσκαρ και του χάριζε το Ά Ανδρικό. Τώρα, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πάει να πάρει το θεατρικό Όσκαρ για τη χρονιά που άρχισε, υποδυόμενος τον καθηγητή Τσάρλι, έναν παχύσαρκο άντρα που έχει παραιτηθεί από τη ζωή μετά τον θάνατο του συντρόφου του και θέλει μόνο να πεθάνει κι αυτός.

Το The Whale του Ντάρεν Αρονόφσκι συτηζήθηκε πολύ το 2023 και το ίδιο αναμένεται να γίνει και με την παράσταση που σκηνοθετεί ο ίδιος ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και πρωταγωνιστεί, με τους Ασημένια Βουλιώτη, Γιώργο Μπένο, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου.

Πρόκειται για ένα έργο που ανέβηκε θεατρικά το 2012 και 10 χρόνια μετά το έκανε ταινία ο Αρονόφσκι με τον Μπρένταν Φρέιζερ.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είχε αναφέρει πριν μερικές μέρες σε συνέντευξή του ότι θα πάρει κάποια κιλά για τον ρόλο, αλλά θα χρησιμοποιήσει αρκετά προσθετικά για να ανταποκριθεί στην εικόνα που απαιτεί ο ρόλος.

Και στις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφορούν, παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το πώς θα είναι ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως παχύσαρκος Τσάρλι.

Το στόρι της παράστασης

Ο Τσάρλι, ένας αυτοκαταστροφικός, παχύσαρκος μέχρι νοσηρότητας, καθηγητής αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή, «βουλιάζει» μέσα στον χρόνο περιμένοντας την λύτρωση από την ίδια τη ζωή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με το ίδιο το παρελθόν του.

Η Φάλαινα σε ωθεί να βρεις την ανθρωπιά σου σε χαρακτήρες που δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, που έχουν πλούσιο και περίπλοκο εσωτερικό κόσμο. Όλοι τους έχουν κάνει λάθη, αλλά μοιράζονται την επιθυμία να αγαπήσουν ακόμα και όταν οι άλλοι μοιάζουν ότι δεν μπορούν. Είναι μια ιστορία που θέτει το ουσιαστικό ερώτημα: μπορούμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον; Αυτό είναι σημαντικό σήμερα, ειδικά όταν οι άνθρωποι φαίνεται να στρέφονται μακριά από τον διπλανό τους.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα και αναμένεται το αδιαχώρητο αφού είναι sold out, οπότε τρέξτε να προλάβετε για τις επόμενες ημέρες, εδώ.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης «έβαλε» πολλά κιλά και πάει για θεατρικό Όσκαρ: Δείτε τον ως «Φάλαινα»

* Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας