Οι άνθρωποι πολλές φορές γινόμαστε αρκετά «παστρικοί» με κάποια πράγματα που θεωρούμε ιερά. Αν δούμε μια περίεργη παράσταση στην Επίδαυρο, το παίζουμε θεματοφύλακες. Το ίδιο και στο Ηρώδειο. Αν έλεγες σε κάποιον πριν 10 χρόνια ότι θα παίξει στο Ηρώδειο stand up comedy, θα σου πετούσαν ντομάτες ή θα γελούσαν μαζί σου. Ο χρόνος όλα τα φέρνει, τα λάχανα, τα παραπούλια και τον Φισφή. Ο Λάμπρος Φισφής, ένας από τους πρωτεργάτες της κωμωδίας αυτού του είδους στην Ελλάδα, θα κάνει την πρώτη stand up παράσταση στο Ηρώδειο την 1η Οκτωβρίου και είναι σίγουρα ένα μεγάλο milestone για τους κωμικούς αυτού του είδους.

Γεφυρώνοντας το αρχαίο με το σύγχρονο, ο Λάμπρος Φισφής θα μιλήσει για όλες αυτές τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας που μας ενώνουν. Θα υπεραναλύσει τη ζωή, θα αυτοσαρκάσει όλη του την ύπαρξη και θα παραπονεθεί σχεδόν για τα πάντα.

Με 15 χρόνια εμπειρίας στην κωμωδία, 40 χρόνια στην ζωή, 10 χρόνια γάμου, 8 χρόνια ως γονιός και με μια ψυχή 80 ετών ο Λάμπρος βρίσκει την κρυμμένη κωμωδία σε ό,τι μας περιβάλλει.

Οι γάμοι σε παρεκκλήσια, τα περίεργα ονόματα παιδιών, τα στάδια καυγάδων σε μία σχέση, ο μαζοχισμός του κάμπινγκ, η τρέλα του πρωινού μπουφέ, η θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα, οι κουλές επιστημονικές έρευνες, η ζωή των γονιών που δεν έχουν ζωή αλλά έχουν παιδιά, τα βάσανα της δίαιτας, το τι γίνεται όταν κλείνεις τα 40 και άλλα τέτοια θέματα μηδαμινής σημασίας είναι αυτά που τον απασχολούν και για κάποιο λόγο θεωρεί ότι πρέπει να απασχολούν και εσάς.

Φυσικά, αυτή η παράσταση δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει, διότι το stand up δεν απέχει από την αριστοφανική κωμωδία, η οποία πολλάκις έχει βρεθεί στο Ηρώδειο. Το παράδοξο είναι που εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ο λόγος φυσικά δεν ήταν κάποια ηθική αμφιβολία, αλλά το καθαρά εμπορικό, αν μπορεί δηλαδή ο οποιοσδήποτε κωμικός να γεμίσει μόνος του το θέατρο. Ο Λάμπρος Φισφής έκανε πριν 2 χρόνια μια παράσταση με 6.000 κόσμο, οπότε αυτή η αμφιβολία κάμφθηκε τότε. Και τώρα, θα μας παρουσιάσει την παράστασή του στο Ηρώδειο.

* Για πληροφορίες, μπες εδώ.