Κλασικές και σύγχρονες παραστάσεις, ξεκαρδιστικές κωμωδίες και κοινωνικά δράματα, ζωντανεύουν επί σκηνής την ερχόμενη εβδομάδα. Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές προτάσεις, για να μην χάσεις μέρα, χωρίς να δεις τους αγαπημένους σου ηθοποιούς live.

Δευτέρα 10/01

“Cavewoman” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο


Πώς γίνεται ένας άντρας και μία γυναίκα, δύο εντελώς διαφορετικά όντα, να επιβιώνουν μαζί στο ίδιο σύμπαν, στο ίδιο ηλιακό σύστημα, στον ίδιο πλανήτη, στο ίδιο ημισφαίριο, στην ίδια χώρα, στην ίδια γειτονιά, στο ίδιο σπίτι και να μοιράζονται ΤΟ ΙΔΙΟ μπάνιο;

Ο ξεκαρδιστικός μονόλογος «Cavewoman» της Emma Pearson, παρουσιάζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Ζαρίφη.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τρίτη 11/01

«2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Θέατρο

Μια  ιστορία  δυσαρέσκειας,  παρεξηγήσεων,  ανοιχτών  πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει.

Δύο αδελφές και δύο προσωπικότητες. Δύο εκδοχές του παρελθόντος. Δύο απόψεις για τη ζωή.

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τετάρτη 12/01

«Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια» στο Θέατρο Αθηνών

Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), είναι ένα επιτυχημένος επαγγελματίας και οικογενειάρχης. Χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία τυχαίνει να είναι… γίδα! Ο καλύτερος του φίλος Ρος (Γιάννης Δρακόπουλος) τον καρφώνει στην σύζυγο και στον γιο του (Μιχαήλ Ταμπακάκης), με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε.

Η παράσταση που αναστάτωσε το αθηναικό κοινό, μετά από συνεχόμενες sold out παραστάσεις
και πολλές διακρίσεις, συνεχίζει στο Θέατρο Αθηνών.

Ερμηνεύουν οι: Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πέμπτη 13/01

«Αιολική Γη» στη Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου

ΘέατροΗ Αιολική Γη ξεπηδάει από τις ρίζες των δέντρων της Ανατολής, από τα βουνά της Μικράς Ασίας, που τα λένε Κιμιντένια και ταξιδεύει από το κτήμα του παππού και της γιαγιάς στα κύματα του Αιγαίου. Ο μικρός Πέτρος, παρέα με την αγαπημένη του αδελφή, ακούει τις μυστικές φωνές της φύσης, τα καλέσματα των σπηλιών και των φαραγγιών και αφουγκράζεται τους ήχους της γης και του νερού.

Κοντά στα τσακάλια, τα αγριογούρουνα, τις αρκούδες και τους αετούς ο Πέτρος θα γνωρίσει μαζί με τα παραμύθια της γιαγιάς, τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα. Θα γνωρίσει την τραχιά και άγρια φύση του τόπου και των ανθρώπων και θα μάθει για τους προγόνους του, που κατέκτησαν την άγονη γη κάνοντας τη ζωή και πεπρωμένο τους.

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Παρασκευή 14/01

«Αγώνας Νέγρου και Σκύλων» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα έργα του Μπερνάρ Μαρί Κολτές επέλεξε να παρουσιάσει το Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σωτηρίου. Πρόκειται για το έργο «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων» το οποίο, αν και γράφτηκε το 1979, αποτελεί ένα άκρως ζωντανό και επίκαιρο κείμενο που θίγει δεξιοτεχνικά τους φόβους, τις ψευδαισθήσεις, τις ελπίδες, αλλά και την απληστία του ανθρώπου. Πάθη,  ικανά να τον θέσουν εκτός ορίων, ηθικής. Πάθη, που τον καθιστούν βαθιά δυστυχισμένο.


Ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Ραφαήλος, Σαμουήλ Ακίνολα, Ντόρα Μακρυγιάννη, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σωτηρίου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σάββατο 15/01

«8 Γυναίκες» στο Θέατρο Αλίκη

Θέατρο

Με αφορμή μια οικογενειακή γιορτή, βρίσκονται στο ίδιο σπίτι, η Γκάμπυ, σύζυγος του μεγαλοεργοστασιάρχη Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζάνα και Κατρίν, η γεροντοκόρη κουνιάδα του, Αυγουστίνα, η πεθερά του, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή του, Πιερέτ και το υπηρετικό τους προσωπικό. Η επιστήθια οικονόμος, μαντάμ Σανέλ και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ.

Ο οικοδεσπότης Μαρσέλ, μοναδικός άνδρας του σπιτιού, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο δωμάτιο του. Η αστυνομία, εξαιτίας της κακοκαιρίας, δεν μπορεί να φτάσει και η συνύπαρξη των γυναικών αρχίζει να αποκαλύπτει μυστικά και ψέματα για τη σχέση τους με τον άτυχο νεκρό.

Το γοητευτικό ομαδικό γυναικείο παιχνίδι κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την πρώτη στιγμή ως το ανατρεπτικό δαιμόνιο φινάλε.

Ερμηνεύουν οι: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Κάτια Γκουλιώνη, Ναταλία Δραγούμη, Γεωργία Καλλέργη,    Νικολέττα Κοτσαηλίδου,  Άννα Κωνσταντίνου, Ευφροσύνη Σακελλαρίου, Μαρίνα Ψάλτη

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας  

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κυριακή 15/01

“Killer Joe” στο Θέατρο Εμπορικόν

Θέατρο

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «KillerJoe» έχοντας στο πλευρό του μία ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών:τον Κώστα Νικούλι, την Ναταλία Σουίφτ, τη Δήμητρα Λημνιού και τον Κωνσταντίνο Σειραδάκη.

Στα τέλη του 20ου αιώνα η κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου και η τραγωδία της καπιταλιστικής ουτοπίας  εμπνέουν τον Tracy Letts να γράψει το έργο «KillerJoe». Βαθιά επηρεασμένος από τον Αμερικανικό Νότο του περιθωρίου, το πολιτικό και κοινωνικό του βλέμμα συναντά τη μη προνομιούχα τάξη, τον λαό των τροχόσπιτων, που έχει το υποτιμητικό παρατσούκλι trailer trash («σκουπίδια των τροχόσπιτων»).

Χωρίς να «εξιδανικεύει» τη φτώχεια με στοιχεία ανθρωπισμού, αρετής, αυτοθυσίας και ανωτερότητας, ο Letts γράφει ένα βίαιο έργο με θέμα την παθογένεια μιας δυσλειτουργικής οικογένειας.

Ερμηνεύουν οι: Γιάννης Στάνκογλου, Κώστας Νικούλι, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Δήμητρα Λημνιού, Ναταλία Σουίφτ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Στάνκογλου

H παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 16 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ