Είμαι ο άνθρωπος που κάποτε δεν διάβαζε ούτε ένα βιβλίο τον χρόνο. Ευτυχώς, γύρω στα 22 αποφάσισα να το αλλάξω και να προσθέσω στη ζωή μου την ανάγνωση. Έκτοτε, είναι η αγαπημένη μου παρέα. Στο μετρό όσο πηγαίνω στη δουλειά, το βράδυ πριν κοιμηθώ, στην καραντίνα και προφανώς στην παραλία. Στην αναζήτησή μου λοιπόν για το ποιο θα βάλω μαζί μου στην βαλίτσα των διακοπών, έστεκα μπροστά στην βιβλιοθήκη ενός μαγαζιού, διάβαζα τις περιλήψεις ορισμένων βιβλίων που είχα βάλει στο μάτι και δυσανασχετούσα για το ποιο θα επιλέξω.

Μέχρι που ήρθε μια κυρία αθόρυβα δίπλα μου και με ρώτησε: «Διαβάζεις αστυνομική λογοτεχνία;», «Μόνο», της απαντάω. «Τότε πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο ‘Τη Νύχτα που Εξαφανίστηκε’». Γενικά, έχω μάθει να μην ακούω τόσο τυφλά ανθρώπους που μου προτείνουν βιβλία, μιας και είναι καθαρά υποκειμενική η άποψη του τι είναι ωραίο και τι όχι, αλλά αυτή την κυρία την άκουσα. Και τώρα την ευγνωμονώ. Δεν έχω χαθεί τόσο πολύ σε σελίδες αστυνομικού βιβλίου.

Η συγγραφέας του είναι η Lisa Jewell, η οποία έχει ένα αρκετά μεγάλο βιογραφικό, ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή μαζί της. Το βιβλίο «Τη Νύχτα που Εξαφανίστηκε» είναι ένα σκοτεινό θρίλερ που σε κρατάει σε απόλυτη εγρήγορση. Έχει τρελό σασπένς, όπως έγραψε και ο Lee Child, συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων στη λίστα των New York Times, ενώ σε καθηλώνει με την περιπέτεια και τους χαρακτήρες του.

Η ιστορία ξεκινάει το 2017, όπου η 19χρονη Ταλούλα, αφήνει το μωρό της υπό την επίβλεψη της μητέρας της Κιμ, προκειμένου να βγει για ποτό με τον σύντροφό της. Οι ώρες περνάνε και η Ταλούλα με τον Ζακ δεν επιστρέφουν στο σπίτι. Η Κιμ αποφασίζει μόνη της στην αρχή να συλλέξει όσες πληροφορίες μπορεί, προκειμένου να μάθει τι απέγιναν. Τελικά, δεν βρέθηκαν και η αστυνομία σταμάτησε τις έρευνες. Έναν χρόνο αργότερα, η Σόφι, η οποία ακολουθεί τον σύντροφό της στην περιοχή αφού είχε αναλάβει χρέη διευθυντή, κάνει πεζοπορία και πέφτει πάνω σε έναν έναν ξύλινο φράκτη και ένα σημείωμα.

Αυτό γράφει πάνω «σκάψε εδώ» και από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει το κουβάρι της ιστορίας να ξετυλίγεται. Η Lisa Jewell ενώνει το παρελθόν με το παρόν με μια εξαιρετική αφήγηση, που όχι μόνο δεν κουράζει, αλλά συνάμα εξάπτει κάθε περιέργεια.

Έξυπνο, στιβαρό και γεμάτο ανατροπές το βιβλίο, το οποίο διεισδύει σε όλους τους χαρακτήρες, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα. Έχω πολλά θρίλερ στην καρδιά μου, αλλά αυτό μπήκε στην κορυφή.

βιβλίο

Περίληψη:

2017: Η δεκαεννιάχρονη Ταλούλα βγαίνει ραντεβού, αφήνοντας το μωρό της με τη μητέρα της, Κιμ.
Η Κιμ παρακολουθεί την κόρη της να φεύγει και, καθώς το χάραμα διαδέχεται τη νύχτα, την περιμένει να γυρίσει.
Και περιμένει και περιμένει…
Το επόμενο πρωί η Κιμ τηλεφωνεί στους φίλους της Ταλούλα, που της λένε ότι είδαν την κόρη της τελευταία φορά να πηγαίνει σε ένα πάρτι σε ένα σπίτι στο παρακείμενο δάσος με τη δυσοίωνη ονομασία Νταρκ Πλέις (Σκοτεινό Σπίτι).
Η Ταλούλα δεν γυρίζει ποτέ.
2018: Η Σόφι κάνει πεζοπορία στο δάσος κοντά στο οικοτροφείο όπου μόλις ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή ο σύντροφός της, όταν βλέπει ένα σημείωμα καρφωμένο σε έναν ξύλινο φράκτη: «Σκάψε Εδώ».
Μια ανεξιχνίαστη υπόθεση, μια εγκαταλειμμένη έπαυλη, τραυματικές οικογενειακές σχέσεις και σκοτεινά μυστικά φωλιάζουν στην καρδιά του εξαιρετικού καινούριου μυθιστορήματος της Lisa Jewell.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Τα βιβλία της ζωής μας, τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μας

Bullet Train: «Επιβιβάσου» στην κωμωδία της χρονιάς με οδηγό τον Brad Pitt

Στον Λυκαβηττό υπάρχει μια Πράσινη Τέντα με τρία μπαλκόνια