Πέντε νέα βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας που θα σου κρατήσουν υπέροχη συντροφιά στην παραλία, την ώρα που κάνεις ηλιοθεραπεία…

Ο όρμος των καταιγίδων

Ντάγκλας Σκέλτον
Εκδόσεις Gema

Πέντε whodunit βιβλία για την παραλία


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema το βιβλίο του Ντάγκλας Σκέλτον «Ο όρμος των καταιγίδων», που είναι το πρώτο της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς θρίλερ με ηρωίδα τη Ρεμπέκα Κόνολι.
Όταν η δημοσιογράφος Ρεμπέκα Κόνολι μαθαίνει ότι ο Ρόντι Ντράμοντ έχει επιστρέψει στο νησί Στιρμ της Σκοτίας, μυρίζεται μια ιστορία.

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της αγαπημένης του Βάρι, όμως η κατηγορία δεν αποδείχτηκε και ο Ρόντι εγκατέλειψε το νησί. Τώρα επιστρέφει για την κηδεία της μητέρας του –και η επιστροφή του ανάβει το φιτίλι του μίσους, της μνησικακίας και της βίας.

Αψηφώντας τις επιθυμίες του εκδότη της, η Ρεμπέκα αρχίζει να ερευνά το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατο της Βάρι, ώσπου μια καταιγίδα την εγκλωβίζει στο νησί. Μόνη τώρα, πρέπει να ρισκάρει τα πάντα προκειμένου να επιβιώσει.

Κλεφτά επιστρέφουν

Γιώτα Κούγιαλη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Πέντε whodunit βιβλία για την παραλία

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο πάμπλουτος Νικόλαος Κόντος χτίζει στα Λεχώνια Βόλου ένα επιβλητικό αρχοντικό. Σε διάστημα δύο χρόνων πεθαίνουν τα τρία από τα πέντε παιδιά του από φυματίωση, σύντομα και ο ίδιος από τη λύπη του.

Άλλοι αποδίδουν τους ξαφνικούς θανάτους σε οικονομικά συμφέροντα, άλλοι ισχυρίζονται ότι η οικογένεια ξεκληρίστηκε από το σαμιαμίδι που έπεσε στο γάλα τους, πολλοί υποστηρίζουν ότι όποιος έχει ιδιοκτησιακή σχέση με το «καταραμένο» αρχοντικό πεθαίνει ή παθαίνει.

Από το 1908 μέχρι το 1927, μεταφερόμαστε στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στα σανατόρια του Νταβός, στη Νέα Υόρκη. Η φυματίωση και η ισπανική γρίπη ανατρέπουν τις ζωές των ηρώων και δίνουν άλλη διάσταση στα πάθη, τα συμφέροντα, σε μεγάλους έρωτες και ορμές ανεξέλεγκτες.

Η Άντα, υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με θέμα τους αστικούς μύθους, αναλαμβάνει να ερευνήσει την ιστορία για «το ροζ σπίτι με το σαμιαμίδι». Η διατριβή της προχωράει με πολλά προβλήματα, το ίδιο και η προσωπική της ζωή.

Στο κέντρο του κύκλου

Συγγραφέας: Arne Dahl
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Πέντε whodunit βιβλία για την παραλία

Σε ένα χωράφι έξω από την Ουψάλα, εντοπίζεται νεκρός μέσα στη φλεγόμενη BMW του ο διευθυντής μιας βιομηχανίας χάλυβα. Το περιστατικό θεωρείται ατύχημα κι έτσι δεν εξετάζεται περαιτέρω.

Όταν όμως συμβαίνει άλλο ένα «ατύχημα», η επιθεωρήτρια Εύα Νίμαν αντιλαμβάνεται ότι τρέχει κάτι σοβαρό, κάτι που φαίνεται να σχετίζεται με τη συζήτηση για το περιβάλλον. Μια μέρα λαμβάνει μία επιστολή, γραμμένη σε παλιά γραφομηχανή, η οποία δεν περιγράφει απλώς τα δύο περιστατικά, αλλά προβλέπει και μια επερχόμενη, πολύ χειρότερη επίθεση.

Η Νίμαν πρέπει να προλάβει. Για αυτό κινητοποιεί την ειδική ομάδα NOΒA, μια ομάδα εκκεντρικών αστυνομικών που ασχολούνται με τις πιο ασυνήθιστες υποθέσεις. Πρέπει να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά – ποιος βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου.

Το μυστικό της καμαριέρας

Συγγραφέας: Freida McFadden
Εκδόσεις Διόπτρα

Πέντε whodunit βιβλία για την παραλία

Είναι δύσκολο να βρω έναν εργοδότη που να μην κάνει πολλές ερωτήσεις για το παρελθόν μου. Ευχαριστώ, λοιπόν, την τύχη μου που οι Γκάρικ με προσέλαβαν για να καθαρίζω το εκπληκτικό ρετιρέ τους με θέα στην πόλη και να ετοιμάζω φανταχτερά γεύματα στη λαμπερή κουζίνα τους.
Μπορώ να δουλέψω εδώ για λίγο, να μείνω απαρατήρητη μέχρι να καταφέρω αυτό που θέλω.

Όλα φαίνονται τέλεια. Αλλά ακόμα δεν έχω γνωρίσει την κυρία Γκάρικ, ούτε επιτρέπεται να μπω στο δωμάτιό της. Είμαι σίγουρη ότι την ακούω να κλαίει. Παρατηρώ κηλίδες αίματος γύρω από τη λαιμόκοψη των λευκών νυχτικών της όταν βάζω πλυντήριο. Και μια μέρα δεν μπορώ να αντισταθώ, της χτυπώ την πόρτα. Όταν η πόρτα ανοίγει, αυτό που βλέπω αλλάζει τα πάντα…

Τότε είναι που δίνω μια υπόσχεση. Άλλωστε, το έχω ξανακάνει αυτό. Μπορώ να προστατεύσω την κυρία Γκάρικ, ενώ κρατάω τα δικά μου μυστικά κλειδωμένα. Ο Ντάγκλας Γκάρικ έκανε ένα μεγάλο λάθος και θα πληρώσει. Το θέμα είναι μέχρι πού είμαι αποφασισμένη να φτάσω.

Η άγια νύχτα του Ηρακλή Πουαρό

Συγγραφέας:Sophie Hannah
Εκδόσεις: Διόπτρα

Πέντε whodunit βιβλία για την παραλία

Ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου, ο Ηρακλής Πουαρό –ο θρυλικός πρωταγωνιστής των βιβλίων της Agatha Christie Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές, Έγκλημα στον Νείλο και Μυστήριο στη Βενετία– βάζει τα μικρά φαιά κύτταρά του να δουλέψουν για να λύσουν ένα μπερδεμένο χριστουγεννιάτικο μυστήριο.

Είναι 19 Δεκεμβρίου 1931. Ο Ηρακλής Πουαρό και ο επιθεωρητής Έντουαρντ Κάτσπουλ καλούνται να ερευνήσουν τη δολοφονία ενός άντρα στο προφανώς ασφαλές καταφύγιο μιας πτέρυγας νοσοκομείου στο Νόρφολκ.

Η μητέρα του Κάτσπουλ, η επίμονη Σίνθια, ζητάει από τον Πουαρό να μείνει σε μια έπαυλη φίλων της πάνω στην ακτή, ώστε να είναι όλοι μαζί για την περίοδο των γιορτών, ενώ θα λύνει την υπόθεση.

Ο ιδιοκτήτης της έπαυλης, Άρνολντ Λόριερ, πρόκειται σύντομα να εισαχθεί στο ίδιο νοσοκομείο, και η σύζυγός του είναι πεπεισμένη ότι θα είναι το επόμενο θύμα του δολοφόνου, αν και αρνείται να εξηγήσει τον λόγο.

Ο Πουαρό έχει λιγότερο από μία εβδομάδα για να διαλευκάνει το έγκλημα και να αποτρέψει περισσότερους φόνους, αν θέλει να ξεφύγει από αυτό το εφιαλτικό σενάριο και να γυρίσει σπίτι εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

Καταλήγει, όμως, κι αυτός στο νοσοκομείο, δηλητηριασμένος, και ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα.