Πες το ΝΑΙ με έναν ανανά λένε οι Ισπανοί. Πρόκειται για την νέα «τρέλα» που έχει ξετρελάνει τους Ισπανούς είναι η αναζήτηση συντρόφου στο σούπερ μάρκετ.

Όλο και περισσότεροι ανύπαντροι συγκεντρώνονται κάθε απόγευμα μεταξύ 7 και 8 το απόγευμα στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mercadona όπου χρησιμοποιούν τον «μυστικό κωδικό» για να προσεγγίσουν άλλους ενδιαφερόμενους.

Η ανταπόκριση είναι τόσο μεγάλη που στο Μπιλμπάο, κλήθηκε η αστυνομία σε υποκατάστημα της Mercadona για να επιβάλλει την τάξη καθώς εκτυλίχθηκαν χαοτικές σκηνές.

Η υστερία ξεκίνησε όταν η ηθοποιός και κωμικός Vivy Lin, ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok όπου σπρώχνει ένα καρότσι στο εν λόγο σούπερ μάρκετ, έχοντας έναν ανανά αναποδογυρισμένο, καθώς είναι το «μυστικό σύνθημα» που υποδηλώνει ότι είναι ελεύθερη και αναζητά σύντροφο.

@yosoyvivylin ¿Lo sabíais? 🤣🤣🤣🤣 // Muero con las cosas de mi @Carla Alarcón Román ♬ Quirky Suspenseful Indie-Comedy(1115050) – Kenji Ueda

«Η ώρα για φλερτ στη Mercadona είναι από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.», δήλωσε.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο TikTok, η αλυσίδα σουπερμάρκετ δημοσίευσε μια φωτογραφία με έναν ανανά και τη λεζάντα: «Ο ανανάς στο ράφι της Mercadona περιμένει να βρεις το ταίρι σου».

Η κίνηση με τον ανανά ολοκληρώνεται όταν κάποιος σπρώξει το καρότσι του προς τα ράφια με τα κρασιά του καταστήματος, ελπίζοντας ότι ένα άτομο που του αρέσει θα ανταποκριθεί θετικά. Καθώς η ιστορία έγινε viral, προκάλεσε κάποιες ασυνήθιστες και ενίοτε χαοτικές σκηνές μέσα στα καταστήματα.

@marinabarrial

Fue divertido JAJAJAJA

♬ sonido original – @clips_foryou1
@twinmelody POV: Son las 19:00h en Mercadona 🍍😂 #mercadona ♬ Testigos – MaikelDelacalle
@auroramotos60 #mercadonahoradeligar@mercadona_oficial ♬ sonido original – locurasdelsur
@mfrancisca_99 Viemos testar a teoria do @mercadona_oficial 🍍🍍🍍 #mercadona #mercadonatiktok #mercadonaportugal #viral #funny #dating #fyp #fy ♬ som original – Francisca Oliveira

Το πράγμα όμως φαίνεται πως γρήγορα ξέφυγε!

Στη Μαδρίτη υπήρξαν αναφορές για ομάδες εφήβων που σπρώχνουν καρότσια γύρω από τα καταστήματα το βράδυ, χωρίς να αγοράζουν προϊόντα.

Ένας άντρας δεν δίστασε να ντυθεί ο ίδιος ανανάς από τους φίλους του μέσα σε ένα κατάστημα, ως μέρος των εορτασμών για ένα πάρτι εργένηδων.

@jackasoficial

Este chico celebró su despedida de soltero disfrazado de piña en Mercadona, España no tiene límites

♬ sonido original – Jackas

Στο Μπιλμπάο, η αστυνομία κλήθηκε σε ένα κατάστημα Mercadona κατά το χρονικό διάστημα 7 μ.μ.-8 μ.μ. λόγω έντονων σκηνών στο εσωτερικό, αν και δεν χρειάστηκε να παρέμβει.

Ένα τραγούδι, που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, έκανε ακόμα πιο viral το «μυστικό σύνθημα» : «Στο τμήμα του κρασιού / Η καρδιά μου τρέχει / Ψάχνω για κάποιον ξεχωριστό / που χρειάζεται η ψυχή μου».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ανάποδος ανανάς χρησιμοποιείται ως κωδικός. Πιο παραδοσιακά, έχει χρησιμοποιηθεί για να επιτρέπει σε άτομα που ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν σεξουαλικούς συντρόφους, γνωστά ως swinging, να βρουν ο ένας τον άλλον.

Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές ότι η μανία του ανανά δεν είναι δημοφιλής σε πολλούς υπαλλήλους της Mercadona, προκαλώντας εκνευρισμό σε πολλούς εργαζόμενους που αναγκάζονται να μαζεύουν προϊόντα που δεν αγοράστηκαν.

Ένα βίντεο έδειχνε έναν εργαζόμενο να σπρώχνει κουτιά με τα φρούτα μακριά από τα ράφια προς μια αποθήκη καθώς πλησίαζε 7 το απόγευμα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η τάση «δεν ξεκίνησε από εμάς, προέκυψε αυθόρμητα».

«Το να ακολουθείς τυφλά μια διαφημιστική καμπάνια που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι αθώο, όπως συμβαίνει με το «Pineapple-gate», αλλά δείχνει πώς ο εικονικός κόσμος «μπορεί να ρυθμίσει την κοινωνική συμπεριφορά και να εκμεταλλευτεί δωρεάν τους χρήστες», έγραψε η Σουζάνα Κουαντράντο στην εφημερίδα La Vanguardia.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι αυτό δείχνει επίσης πώς ο εικονικός κόσμος «μπορεί να καθορίσει την κοινωνική συμπεριφορά και να μετατρέψει τους χρήστες σε μεγάφωνα δωρεάν».

* Πηγή: BBC