Αρκούν μερικές εβδομάδες στα social media για να καταλάβουμε πως…τα κάνουμε όλα λάθος στη ζωή μας. Πως ζούμε από θαύμα, αφού στο παρελθόν έχουμε δει βιντεάκια που μας λένε πως περπατάμε ή αναπνέουμε με τον λανθασμένο τρόπο. Και, παρόλο που αυτό είναι το πιο σημαντικό, είναι σχετικά εύκολο να μάθεις να αναπνέεις σωστά. Αλλά η ταλαιπωρία έρχεται στα μικρά, στις λεπτομέρειες, στα επουσιώδη. Όπως είναι το πώς διπλώνεις τα ρούχα σου και τα κρεμάς στη ντουλάπα.

Ναι, αν δεν το ήξερες, ο κλασικός τρόπος που το κάνουμε όλοι με τις κρεμάστρες, είναι ο λανθασμένος. Σε ένα βίντεο που πετύχαμε στο Instagram, καταλάβαμε ότι πρέπει να αφιερώσεις ένα διωράκι μες στο νερό για να διπλώσεις και να τοποθετήσεις σωστά στην κρεμάστρα κάθε είδος ρούχου. Έχει συγκεκριμένο τρόπο το t-shirt για παράδειγμα, γιατί ο basic τρόπος ξεχειλώνει τον λαιμό της μπλούζας. Ή στο πουλόβερ, η κρεμάστρα προκαλεί «καρούμπαλα» στο ύφασμα στην περιοχή των ώμων.

Στο βίντεο δείχνει πώς ακριβώς διπλώνεις αυτά τα δύο, πώς διπλώνεις το παντελόνι, πώς το παλτό σου και είναι όλα σαν πυρηνική φυσική στην πρώτη όψη. Πρέπει να χρειάζεσαι διδακτορικό για να κατανοήσεις πώς ακριβώς πρέπει να το κάνεις. Προφανώς, αν το κάνεις 4-5 φορές, μετά θα το μάθεις, αλλά από εκεί που έκανες 2-3 κινήσεις, τώρα μιλάμε για ολόκληρη στρατηγική, σαν να είσαι προπονητής μπάσκετ και στήνεις play σε time out. Κατευθύνεις μια ομάδα ανθρώπων για να διπλωθεί σωστά το ρούχο και μετά να μπει σωστά η κρεμάστρα.

Όπως το βλέπουμε λοιπόν, ας ξεχειλώσει ο λαιμός, ας έχει καρούμπαλα στους ώμους, δε μας πειράζει. Το καλύτερο βέβαια σχόλιο το έκανε μια κυρία που γράφει «το ‘χω λύσει από χρόνια αυτό το πρόβλημα, αφήνω τα ρούχα στο πλυντήριο πάνω».

Κι εμείς αυτό. Χύμα όλα μπροστά μας, για να μην τα ξεχνάμε και κάποια καταλήγουμε να μην τα φοράμε ποτέ.