Περιεχόμενα

  1. Gyatt
  2. Fanum tax
  3. Sigma

Οι νέες λέξεις που διασπείρονται εν ριπή οφθαλμού μέσω των social media -κυρίως από το TikTok- μπαίνουν στην καθημερινότητά μας. Πρόκειται για μία ενσωμάτωση λέξεων slang από τα social media, συνήθως η γλώσσα των νέων.

Πριν από λίγο καιρό το beef ήταν μία από τις λέξεις που άκουγες παντού, πλέον θεωρείται μάλλον ξεπερασμένο και λέξεις όπως Gyatt, Fanum Tax και Sigma έρχονται για να γίνουν… καθομιλουμένη.

Ας δούμε τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις και πώς τις χρησιμοποιούμε…

Gyatt

H Gyatt ορίζει ένα εσωτερικό αστείο «μεταξύ ανδρών φίλων». Σύμφωνα με το Urban Dictionary, το Gyat ή Gyatt είναι ένας συντομευμένος όρος για το «goddamn» (σ.σ.: γαμώτο) που χρησιμοποιείται όταν οι άντρες βλέπουν μια κοπέλα, με χυμώδεις καμπύλες, την οποία θεωρούν ελκυστική. Ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως μέσα σε ροές Twitch.

Αν το μεταφράσουμε κάπως σε μία παλιότερη «γλώσσα των νέων» θα μπορούσε να είναι το «έπαθα πλάκα», μόνο που εκείνο δεν προσδιόριζε σωματικά χαρακτηριστικά.

Fanum tax

Ο όρος Fanum tax είναι ένας όρος της slang του Διαδικτύου που περιγράφει την «κλοπή» φαγητού μεταξύ φίλων. Αρχικά επινοήθηκε από τον Αμερικανό streamer Fanum, ο όρος έχει γίνει διαδικτυακό meme, που χρησιμοποιείται και διαδίδεται ιδιαίτερα από την Generation Alpha.

Η χρήση του όρου «Fanum tax» ξεκίνησε για πρώτη φορά σε AMP streams στα τέλη του 2022, όταν ο YouTuber KC3FEEETT (λογαριασμός που έχει διαγραφεί από τότε) δημοσίευσε ένα απόσπασμα από ένα πρόσφατο stream του Kai Cenat.

Το βίντεο με θέμα τα Χριστούγεννα περιελάμβανε το Fanum να κλωτσάει την πόρτα του Kai για να κλέψει τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα του. Το δημοφιλές κλιπ αναφέρεται ως η πρώτη γνωστή περίπτωση του φόρου Fanum.

πχ. Καθόμαστε με ένα φίλο και παραγγέλλουμε φαγητό, εκείνος όμως αντί να τρώει το δικό του φαγητό τσιμπολογάει από το δικό μας, fanum tax λοιπόν…

Sigma

Παλιότερα είχαμε το Alpha male, τώρα το TikTok άλλαξε αυτή την προοπτική και έρχεται το Sigma. Ο όρος Sigma επινοήθηκε για να χαρακτηρίσει το ισχυρότερο αρσενικό σε μια ομάδα.

Σύμφωνα με τον dexerto όμως, ένα αρσενικό Sigma απομακρύνεται από την αγέλη των λύκων, κάτι σαν μοναχικός λύκος.

Οι εμμονές του TikTok έρχονται και φεύγουν, πριν από μερικά χρόνια είχαμε την πόζα με τα δύο δάχτυλα στο χέρι και αυτή τη φορά έχουμε το πρόσωπο του Sigma.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόσωπο Sigma, συμπεριλαμβανομένου του πώς να το τραβήξετε, από πού προέρχεται και γιατί το βλέπετε συνέχεια να εμφανίζεται σε όλο το FYP σας.

Τι ακριβώς είναι το πρόσωπο Sigma;

Για όσους δεν το έχουν ήδη δει, το πρόσωπο Sigma στους TikTokers έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Μοιάζει κάπως με τον συνδυασμό αυτών των δύο emojis: 😙💨.

Τα φρύδια πρέπει να φαίνονται λυπημένα όμως και το στόμα να έχει μια αυτάρεσκη αύρα σαν να βγάζετε αέρα.

Το πρόσωπο Sigma απέκτησε δημοτικότητα στο TikTok μετά τη χρήση του σε ένα βίντεο από έναν δημιουργό με το όνομα @argenby τον περασμένο Νοέμβριο.

Το βίντεο έχει σήμερα πάνω από 95 εκατομμύρια προβολές, με την έκφραση να έχει κατακτήσει έκτοτε το TikTok, καθώς και άλλοι την αναπαρήγαγαν.

Οι πραγματικοί θαυμαστές πάντως έχουν εντοπίσει τη σύνδεση με τον Patrick Bateman του American Psycho που υποδύεται ο Christian Bale. Ο @argenby έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η ταινία American Psycho ενέπνευσε το πρόσωπό του και μάλιστα έχει ντυθεί ξανά ως Christian Bale σε προηγούμενα βίντεο.

Σύμφωνα με το Urban Dictionary, το Sigma αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο τύπο άντρα που αποπνέει δύναμη, είναι επιτυχημένος και ανεξάρτητος.