Η εργασία και η εταιρεία στην οποία εργαζόμαστε παίζουν κομβικό ρόλο στην ζωή μας. Ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον προάγει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική ευεξία, η οποία οδηγεί σε πιο ευτυχισμένους και παραγωγικούς εργαζόμενους. Όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται υποστήριξη, αυξάνεται η σύνδεσή και η αφοσίωσή τους.

Το ινστιτούτο Great Place To Work, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Fortune Europe, ανακοίνωσε την πρώτη λίστα Fortune100 Best Companies to Work For in Europe.

Για να συντάξει τη λίστα, το Great Place To Work ρώτησε, μέσω ανώνυμου ερωτηματολογίου, 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη σχετικά με τις εμπειρίες που οικοδομούν εμπιστοσύνη στον χώρο εργασίας. Οι ένα εκατομμύριο απαντήσεις προήλθαν από εταιρείες που είναι επιλέξιμες για ένταξη σε αυτή τη λίστα και η κατάταξη βασίζεται στις απαντήσεις τους.

Οι πέντε κορυφαίες πολυεθνικές στη λίστα

Οι εταιρείες που διακρίνονται υπερτερούν σημαντικά σε σχέση με το μέσο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, βάσει έρευνας που περιλάμβανε 26.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη, η οποία διεξήχθη πρόσφατα από τον Οργανισμό Great Place To Work. Τι ξεχωρίζει τις εταιρείες που διακρίνονται στη λίστα σε σχέση με το μέσο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη; Η δικαιοσύνη.

Στις 100 καλύτερες, το 78% των εργαζομένων λέει ότι οι προαγωγές είναι δίκαιες και το 70% λέει ότι λαμβάνουν ένα δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη της εταιρείας.

Πρόκειται για σημαντική διαφορά από τον τυπικό χώρο εργασίας, όπου μόνο το 37% λέει ότι οι προαγωγές είναι δίκαιες και το 36% δηλώνει ότι λαμβάνει ένα δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη της εταιρείας.

DHL Express

Οι καλύτερες εταιρείες για να δουλεύεις στην Ελλάδα: Οι πολυεθνικές που κερδίζουν τα εύσημα, οι ελληνικές που αναγνωρίζονται


AbbVie

εργασία


Hilti

εργασία


Hilton

εργασία


Cisco

εργασία

Ποιες είναι και στην Ελλάδα

Ανάμεσα στις 25 πολυεθνικές εταιρείες που διακρίνονται, έχουμε από την Ελλάδα τις ακόλουθες 6 βραβευμένες ως Best Workplaces Hellas 2024 να εντάσσονται στην ευρωπαϊκή αυτή λίστα:

DHL Express
Chiesi
Ansys
Bristol-Myers Squibb
SC Johnson
Ipsen

Ποιες είναι Best Workplaces Hellas 2024

Η λίστα με τις Επιχειρήσεις με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2024 συντάχθηκε από το Great Place to Work® Hellas με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Χορηγό Επικοινωνίας της Έρευνας, στις 12 Μαΐου 2023.

Η λίστα Best Workplaces™ Hellas 2024 χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες μεγέθους: στις 10 καλύτερες εταιρείες με πάνω από 250 εργαζόμενους, στις 15 καλύτερες εταιρείες με 50 έως 250 εργαζόμενους και στις 10 καλύτερες εταιρείες με 20 έως 49 εργαζόμενους.

Οι 4 εταιρείες που ξεχωρίζουν ούσες ελληνικές, είναι οι ακόλουθες:

Β. Καυκάς ΑΕ


Kaizen Gaming

Epsilon Net


Bluegr Hotels & Resorts

*Photo Credit: Great Place To Work