Αν είσαι λάτρης της μπίρας και σου αρέσουν και τα ταξίδια, σου έχουμε μία λίστα με τις τιμές της μπίρας ανά τον κόσμο, που θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη.

Πού είναι λοιπόν τα φθηνότερα -και τα ακριβότερα – μέρη για μπύρα; Σύμφωνα με έκθεση της Magnet Kitchens, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Numbeo, το πιο οικονομικό μέρος για να αγοράσει μπίρα είναι η πόλη Τάραντας στην Ιταλία.

Μάλιστα υπάρχου δέκα πόλεις όπου το κόστος μιας μπίρας ήταν λιγότερο από 1 ευρώ.

Τάραντας, Ιταλία: Εκεί όπου η μπίρα κοστίζει μόλις 0,77 ευρώ

μπίρα

Η μπίρα στον Τάραντα ήταν 11,5 φορές φθηνότερη από το πιο ακριβό μπουκάλι μπύρας στον κόσμο, το οποίο σύμφωνα με τη μελέτη μπορούσε να βρεθεί στο Ντάργουιν της Αυστραλίας και ήταν 8,88 ευρώ.

Ο Τάραντας, ένα λιμάνι στις ακτές της Απουλίας, στο «τακούνι» της Ιταλία. Αποτελεί σημαντικό λιμάνι στην νότια Ιταλία, εμπορικό κέντρο, ναυτική βάση και θεωρείται μία από τις παλιότερες πόλεις στην Ιταλική χερσόνησο. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μία μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας και στις ακτές γύρω απ’ αυτή.

Στην άκρη του δεσπόζει το κάστρο του, το περίφημο Castello Aragonese ενώ είναι γνωστό και για τη βιομηχανία χάλυβα που φιλοξενεί – που πολλές φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο αντιδράσεων για τις ρυπογόνες εκπομπές.

@paulofreitasview 🌞 Exploring Taranto, Puglia with My Travel Buddy Noah! 🧸✈️ From charming cobblestone streets to stunning sea views, Taranto has stolen our hearts! 🇮🇹🏖️ Noah and I have been soaking up the sun, indulging in delicious Italian cuisine, and making unforgettable memories in this coastal gem. 🍕🍷 Whether we're wandering through historic alleyways or lounging by the crystal-clear waters, every moment here feels like a dream. Stay tuned for more adventures as we continue to uncover the beauty of Puglia! 🎒🌊 #TravelWithNoah #TarantoAdventures #PugliaParadise ♬ original sound – Paulo Freitas

Την δεκάδα με τις μπίρες που κοστίζουν λιγότερο από ένα Ευρώ συμπληρώνουν:

-Βούπερταλ, Γερμανία: 0,84 ευρώ
-Δρέσδη, Γερμανία: 0,84 ευρώ
-Μπόχουμ, Γερμανία: 0,84 ευρώ
-Σαραγόσα, Ισπανία: 0,86 ευρώ
-Νυρεμβέργη, Γερμανία: 0,87 ευρώ
-Μπίλεφελντ, Γερμανία: 0,87 ευρώ
-Βρέμη, Γερμανία: 0,87 ευρώ
-Βάντσμπεκ, Γερμανία: 0,88 ευρώ

Δυστυχώς για το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα είχε κακή απόδοση, με την υψηλότερη κατάταξη βρετανική πόλη να είναι το Νότιγχαμ στην 99η θέση και να κοστίζει 1,93 ευρώ, αναφέρει η Mirror.

Η πιο ακριβή γερμανική πόλη ήταν το Βερολίνο, όπου η μπίρα κοστίζει κατά μέσο όρο 1,06 ευρώ. Η Γερμανία έχει πολύ χαμηλούς φόρους στην μπίρα σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, γι’ αυτό τόσες πολλές πόλεις μπορούν να βρεθούν στις κορυφαίες 50.

Συνολικά, 20 πόλεις από τη χώρα μπήκαν στις κορυφαίες 50, υποδεικνύοντάς την ως το κορυφαίο μέρος για να κάνετε ένα ταξίδι για να απολαύσετε μια μπίρα. Επίσης, είχε υψηλές επιδόσεις για το κρασί, με οκτώ γερμανικές πόλεις να βρίσκονται στην πρώτη λίστα των 30 για το φθηνότερο μπουκάλι, συμπεριλαμβανομένου του Μπόχουμ, όπου ένα μπουκάλι ήταν μόλις 5 ευρώ.

Μαζί με τη Σαραγόσα, περίπου 18 ισπανικές πόλεις κατατάχθηκαν στο top 50, με τη δεύτερη φθηνότερη να είναι η Λας Πάλμας στο νησί της Γκραν Κανάρια, η οποία βρέθηκε λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα του κόσμου με ένα μπουκάλι μπίρα που κοστίζει μόλις 0,91 ευρώ.

Πηγή: The Mirror