Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν οι πρώτοι που έφτιαξαν νομίσματα, ήταν όμως οι πρώτοι που είδαν τα πολύτιμα κομμάτια μετάλλου και ως έργα τέχνης, δημιουργώντας το πρότυπο που ευλαβικά προσπάθησαν να ακολουθήσουν οι νεότεροι. Γι’ αυτό η συλλογή Νομίσματα της Αρχαίας Ελλάδας είναι μια από τις πιο ωραίες συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, ένας μοναδικός συνδυασμός Ιστορίας και Τέχνης.

Η συλλογή αποτελείται από 40 τόμους και κάθε τόμος περιέχει ένα πανέμορφο επάργυρο ή επίχρυσο αντίγραφο αρχαιοελληνικού νομίσματος και ένα τεύχος με όλα τα ιστορικά και πραγματολογικά στοιχεία. Μαζί, η συλλογή προσφέρει ένα πρωτότυπο σύστημα αρχειοθέτησης, με δύο άλμπουμ όπου τοποθετούνται νομίσματα και τεύχη, 20 νομίσματα και 20 τεύχη σε κάθε άλμπουμ. Έτσι, τα νομίσματα είναι ταυτόχρονα ευπαρουσίαστα και ευπρόσιτα, ενώ είναι απόλυτα προστατευμένα και ευκρινώς ταξινομημένα. Τα δύο άλμπουμ μοιράζονται δωρεάν στους τόμους 5 και 18.

Ο πρώτος τόμος έχει τιμή γνωριμίας 4,95€ και προσφέρει τον επάργυρο Στατήρας Αιγίνης, 6ου-5ου αι., επάργυρο, με τη χελώνα και το σήμα της Alpha Bank, που είναι το πρώτο ελληνικό και ευρωπαϊκό νόμισμα!

Θες να αποκτήσεις την πιο εντυπωσιακή συλλογή από νομίσματα της Αρχαίας Ελλάδας;

Ο δεύτερος τόμος έχει επίσης τιμή γνωριμίας 9,95€ και προσφέρει το επάργυρο Τετράδραχμο Αθηνών, 5ου αι., το παγκόσμιο νόμισμα του Χρυσού Αιώνα – ήταν το δολάριο της εποχής!

Ο τρίτος τόμος έχει κανονική τιμή 12,95€, όπως και όλοι οι επόμενοι, και προσφέρει ο επίχρυσος Στατήρ Σάμου, 5ου αι., ένα υπέροχο άτυπο νόμισμα που ήταν φτιαγμένο από ήλεκτρον. Στον τέταρτο τόμο το επάργυρο Τετράδραχμο Θράκης, 3ου αι., με το πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ στον πέμπτο το επάργυρο Τετράδραχμο Αιτωλών, 4ου – 3ου αι., με το πορτρέτο του Ηρακλή.

Οι τόμοι κυκλοφορούν από 23 Οκτωβρίου στα περίπτερα ανά 15νθήμερο, έτσι ώστε η συνολική μηνιαία δαπάνη συλλογής είναι 26 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα συνδρομής που προφέρει Ευκολία + Εκπτώσεις + Δώρα, δηλαδή: Δωρεάν αποστολή κάθε μήνα δύο τόμων στη διεύθυνση του συνδρομητή, έκπτωση 5% ως προς την κανονική τιμή, συν δύο υπέροχα δώρα συνδρομής, δύο υπερμεγέθη νομίσματα 2Χ, καθένα με τη δική του πρωτοποριακή “αιωρούμενη” προθήκη – δείτε φωτογραφίες.

Στις συνδρομές οι πληρωμές είναι μόνο μηνιαίες, 24,50€ κάθε μήνα σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα, ενώ σε πληρωμές με αντικαταβολή προστίθενται 2€ έξοδα αντικαταβολής και το ποσόν γίνεται 26,50€ κάθε μήνα. Βεβαίως, ο συνδρομητής μπορεί να διακόψει την αγορά των τευχών όποτε το επιθυμεί.

Μάθετε τα πάντα για τη συλλογή και γραφτείτε συνδρομητής στην ιστοσελίδα www.ancientcoins.gr
Μπορείτε ακόμη να μας τηλεφωνήσετε να σας εξηγήσουμε τα πάντα και να κάνουμε μαζί την εγγραφή συνδρομής στο 211.1825.146, εργάσιμες μέρες 09:00 με 17:00.