Η Natasha Rey είναι ο Alex Jones της Γαλλίας. Όπως δηλαδή ο τελευταίος έγινε στην εποχή του Trump ο διασημότερος συνωμοσιολόγος και πολύ δημοφιλής για διάφορες μπούρδες που υποστήριζε στη ραδιοφωνική του εκπομπή, έτσι και η Ray, μια ακροδεξιά δημοσιογράφος με δική της εκπομπή που φέρει τον τίτλο «Faits & Documents» διαδίδει κατά καιρούς fake news με στόχο το ζεύγος Macron. Στο τελευταίο της επίτευγμα, κατάφερε να διακινήσει στο Twitter ότι η Brigitte Macron, η σύζυγος του Προέδρου, είναι τρανσέξουαλ.

Πιο συγκεκριμένα, η Rey υποστηρίζει ότι η Brigitte Macron γεννήθηκε αγόρι με το όνομα Jean-Michel Trogneux, που είναι και το πατρικό της επίθετο.

Η θεωρία της δεν άργησε να πάρει διαστάσεις και πολύ γρήγορα άρχισαν τα τρανσφοβικά σχόλια στα social media και η κοροϊδία της Πρώτης Κυρίας και φυσικά του Προέδρου. Κάποιος ανάρτησε και φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που θα μπορούσε να είναι η Brigitte Macron σε μικρή ηλικία.

Στόχος fake news η Brigitte Macron

Η Le Monde έσπευσε με άρθρο της να καυτηριάσει αυτή τη διασπορά fake news που συνήθως έχουν στόχο το προεδρικό ζεύγος.

«Όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται. Αυτή την εντύπωση δίνει η βλακώδης φήμη που εξαπλώθηκε στα social media στα μέσα Δεκεμβρίου: σύμφωνα με αυτό το παραμύθι, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Brigitte Macron, ήταν αρχικά άντρας, ονόματι Jean-Michel Trogneux, και στη συνέχεια άλλαξε φύλο και όνομα… Φήμη που προέρχεται από τη σφαίρα των συνωμοσιολόγων της άκρας δεξιάς. Πέρα από την ίδια τη φήμη, το επεισόδιο αποκαλύπτει τον φόβο ότι η προεδρική εκλογή του 2022 μπορεί να δηλητηριαστεί από θεωρίες συνωμοσίας, όπως είχε συμβεί στις δυο τελευταίες αμερικανικές εκλογές…

Yπάρχει κάτι βαθιά αμερικανικό στο τρανσφοβικό παραλήρημα που έχει στόχο την Brigitte Macron. Όπως θυμίζει ο ειδικός Tristan Mendès-France, μια παρόμοια φήμη είχε εξαπλωθεί και για την Michelle Obama, και είχε γίνει σημαία για την συνωμοσιολογική σφαίρα της χριστιανικής και πουριτανής ακροδεξιάς στις ΗΠΑ».

Παλιότερα, η Macron είχε βρεθεί στο στόχαστρο γιατί είχε δήθεν προσλάβει έναν make up artist που κόστιζε 10.000 ευρώ το μήνα, κάτι που σαφώς δεν ίσχυε.

Και ο Emmanuel Macron δεν έχει ξεφύγει από τις διάφορες θεωρίες για τη σεξουαλικότητα του, με δημοσιεύματα στο παρελθόν να υποστήριξαν ότι είναι γκέι και είχε σχέση με πρόεδρο ραδιοφωνικού σταθμού.