Ο Φρέντι Μπελέρης επικράτησε του Γκιόργκι Γκόρο στις εκλογές της Χειμάρρας, οι οποίες ήταν επεισοδιακές. Ο ίδιος έκανε την πρώτη του δήλωση στα social media.

Ο ομογενής που παραμένει υπό κράτηση, νίκησε του αντιπάλου του, ο οποίος είχε τη στήριξη της κυβέρνησης του Έντι Ράμα.

Νωρίτερα για λίγη ώρα είχε σταματήσει η καταμέτρηση ψήφων, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες από όσους παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι παρατηρητές έχει αποστείλει η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, όπως και ο ΟΑΣΕ.

Στις εκλογές στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29% αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης.

«Νίκησε η Δημοκρατία!»

Την πρώτη δήλωση μέσα από τη φυλακή έκανε ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο Χειμάρρας.

«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χειμάρρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!» έγραψε ο Φρέντι Μπελέρης στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της “τρομοκρατίας”»

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, συνεχάρη τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος αν και οι αλβανικές Αρχές τον φυλάκισαν, εκείνος πήρε την πλειοψηφία μαζί του κι αναδείχθηκε δήμαρχος της Χειμάρρας, του χωριού της Αλβανίας με τους χιλιάδες Ελληνες ομογενείς της Βορείου Ηπείρου.

«Σήμερα, το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της “τρομοκρατίας”. Συγχαρητήρια στο Φρέντι Μπελέρη και τους πολίτες της ιστορικής Χειμάρρας οι οποίοι όρθωσαν περήφανα το ανάστημά τους, γράφοντας τη δική τους σελίδα στο βιβλίο της Ιστορίας αυτού του Τόπου» έγραψε ο τρις χρυσός Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών.