Αναβολή φαίνεται να παίρνει η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Άλβιν Μπραγκ, εισαγγελέας του Μανχάταν, αποφάσισε τελικά να μην ενεργοποιήσει τις διαδικασίες που πιθανότατα θα οδηγήσουν στη σύλληψη του πρώην πλανητάρχη για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Ο Μπραγκ δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση μέχρι στιγμής για την αδράνειά του. Δημοσιογραφικές πηγές από την εισαγγελία τονίζουν ότι η δίωξη θα ασκηθεί τελικά, αλλά σε χρόνο που θα είναι πιο κατάλληλος, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Ο 76χρονος Τραμπ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων, λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη τον Νοέμβριο του 2016, σε μια πορνοστάρ, τη Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου όπως πιστεύεται να εξασφαλιστεί η σιωπή της για τις συνευρέσεις τους.

Απογοητεύθηκε μετά το κάλεσμα υπεράσπισης

Από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, ο Τραμπ , είχε προαναγγείλει τη δίωξή του που θα οδηγούσε σε απόπειρα σύλληψης την Τρίτη. Κάλεσε, μάλιστα, τους οπαδούς του να τον υπερασπιστούν, αλλά μάλλον απογοητεύθηκε από τα αποτελέσματα, καθώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι θα ανταποκριθούν.

Η συνεδρίαση του σώματος ενόρκων, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, τελικά ακυρώθηκε. Το πιθανότερο είναι να γίνει η συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα. Η εισαγγελία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να σχολιάσει ζητήματα που άπτονται του σώματος των ενόρκων, αφού οι εργασίες αυτών των σωμάτων είναι μυστικές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν του ασκηθεί ποινική δίωξη, ο Τραμπ δεν θα συλληφθεί, τουλάχιστον για την ώρα. Θα χρειαστεί να περάσουν ημέρες προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν. Σε αυτή την περίπτωση θα του ζητηθεί να θέσει τον εαυτό του οικειοθελώς στην διάθεση της δικαιοσύνης, προκειμένου να ακούσει τις κατηγορίες. Η μόνη περίπτωση να δούμε αστυνομικούς να μεταβούν στην κατοικία του Τραμπ για να τον συλλάβουν είναι να αρνηθεί να παραστεί στο δικαστήριο, κάτι που σπάνια συμβαίνει με εξέχοντα δημόσια πρόσωπα στις ΗΠΑ.