Δεν είναι μυστικό ότι το Άσπεν του Κολοράντο είναι μια δημοφιλής παιδική χαρά για τους πλούσιους και διάσημους του κόσμου, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ειδικά για εκείνους που τους αρέσει να κάνουν σκι ή απλά θέλουν να ζήσουν μια στιγμή après-ski.

Οποιαδήποτε μέρα του Δεκεμβρίου, στο κέντρο της πόλης είναι είναι πιθανό να συναντήσετε τον Kevin Costner να περπατάει ανέμελα φορώντας ένα μαύρο καουμπόικο καπέλο, τη Mariah Carey να κλείνει τη μπουτίκ Gucci και την OG Kyle Richards από το The Real Housewife of Beverly Hills να συνομιλεί με τη Rihanna στο high-end western wear emporium Kemo Sabe.

Στο κέντρο της πόλης οι Billy και Julie Macklowe με έδρα τη Νέα Υόρκη πέρασαν ορισμένες ονειρεμένες σεζόν δημιουργώντας ένα κατά παραγγελία τριπλό ρετιρέ που τώρα βγαίνει στην αγορά. Γι’ αυτό το ρετιρέ ζητούν 65 εκατομμύρια δολάρια.

Άσπεν

Το ζευγάρι, που μοίραζε το χρόνο του μεταξύ του Άσπεν, της Νέας Υόρκης και των Χάμπτονς, αγόρασε την τριώροφη κατοικία το 2015 για 13,4 εκατομμύρια δολάρια. Εγκαταλείποντας το ορεινό σαλέ τους που βρίσκεται σε μια γραφική πλαγιά ενός λόφου που πολλοί επιλέγουν στο Άσπεν, η Julie, ιδρύτρια του The Macklowe, του πρώτου αμερικανικού ουίσκι single-malt, είπε στο Colorado Homes &; Lifestyles ότι μισεί ενώ βρίσκεται σε διακοπές να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο και προτιμά να έχει τα πάντα στα χέρια της.

Με τη βοήθεια της σχεδιάστριας Karen White, οι Macklowes ξήλωσαν όλη την ξεπερασμένη και κλισέ αλπική διακόσμηση και εγκατέστησαν έναν καθαρό, λευκό τοίχο διακριτικά ντυμένο με premium φινιρίσματα και εξαρτήματα σχεδιαστών. Ο Billy, προγραμματιστής ακινήτων (και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας ακινήτων), δήλωσε στο CH&L: «Εμπνεόμαστε από καθαρές γραμμές, μορφή, λειτουργία και μινιμαλισμό».

Οι προσπάθειές τους, οι οποίες απαιτούσαν την απομάκρυνση μεγάλου μέρους των επίπλων, παρήγαγαν μια πολυτελή και απλή, φωτεινή σύγχρονη κατοικία σκι που ζωντανεύει με περιπετειώδη χρώματα, πολυτελή υφάσματα και τολμηρά έργα τέχνης. Το έργο ολοκληρώθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Άσπεν

Ένας ιδιωτικός ανελκυστήρας εξυπηρετεί και τους τρεις ορόφους του σπιτιού , το οποίο διαθέτει συνολικά τέσσερα υπνοδωμάτια και τεσσεράμισι μπάνια. Υπάρχουν δύο σουίτες επισκεπτών στον κάτω όροφο, μαζί με μια αίθουσα πολυμέσων, ενώ μια τρίτη σουίτα επισκεπτών μοιράζεται τον μεσαίο όροφο με ένα μεγάλο δωμάτιο ενιαίας διαρρύθμισης διακοσμημένο με ένα πέτρινο τζάκι και μια κομψή κουζίνα σεφ. Ένας γυάλινος τοίχος στο μεγάλο δωμάτιο ανοίγει σε ένα λεπτό μπαλκόνι που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του κτιρίου.

Η κύρια σουίτα καταλαμβάνει τον τελευταίο όροφο του triplex και προσφέρει ένα ευρύχωρο δωμάτιο-ντουλάπα και ένα μαρμάρινο μπάνιο με παράθυρο στο ντους από το οποίο μπορείς να δεις το βουνό Άσπεν.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες φωτογραφίες της 508 East Cooper Avenue.

Πηγή: Robbreport // Φωτογραφίες: SHAWN O’CONNOR / COMPASS