Μόλις τρεις μήνες εκτός φυλακής έμεινε ένας 39χρονος Αμερικανός από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ και επιστρέφει εκεί με σοβαρή πιθανότητα να έρθει αντιμέτωπος και με τη θανατική ποινή, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του που ήταν έγκυος στο παιδί τους.

Ο Μπράντλεϊ Γουέιν Στόουκς αποφυλακίστηκε στις 2 Ιουνίου, αφού εξέτισε 14 από τα 16 χρόνια ποινής που του είχαν επιβληθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια το 2008, με θύμα την τότε φίλη του Κρίσταλ Μπέιλι.

Τώρα συνελήφθη καθώς φέρεται να περίμενε τη σύντροφό του έξω από χώρο που λειτουργεί ως καταφύγιο για θύματα ενδοοικογενειακής και να την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Στόουκς φοβόταν ότι η 37χρονοη Τρέζουρ, πού ήταν έγκυος οκτώ εβδομάδων στο παιδί τους, θα τον κατήγγειλε στις αρχές για ενδοοικογενειακή βία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με επιστροφή στη φυλακή.

Αφού τη σκότωσε, ο κατηγορούμενος μετέφερε το όχημά της πίσω από έναν αχυρώνα για να το κρύψει πριν φύγει με το αυτοκίνητό του.

«Πιστεύω ότι τα στοιχεία σε αυτή την υπόθεση θα δείξουν ότι το κίνητρο του Stokes για το έγκλημα αυτό ήταν ότι είχε καταλάβει πως η Hennessy επρόκειτο να τον καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, γεγονός που θα παραβίαζε την αναστολή του και θα τον έστελνε πίσω στη φυλακή για το υπόλοιπο της ποινής του» δήλωσε επικεφαλής της αστυνομίας.