Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που δείχνει την πρόσφατη επίθεση που πραγματοποίησε η Ουκρανία, χτυπώντας τη Γέφυρα της Κριμαίας με θαλάσσιο drone, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το CNN.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, γνωστή και ως SBU αναλαμβάνει για πρώτη φορά ευθύνη για τόσο σημαντικό χτύπημα που έθεσε εκτός λειτουργίας μεγάλο τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας και έκοψε τη σύνδεση με το Κράσνονταρ. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει μετά την επίθεση που έγινε τον Ιούλιο, ότι η Γέφυρα της Κριμαίας αποτελούσε στόχο των Ουκρανών, δεδομένου ότι μέσω αυτής γίνεται σε καθημερινή βάση η τροφοδοσία των Ρώσων με πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SBU, Βασίλ Μαλιούκ, το θαλάσσιο drone ονομάζεται Sea Baby και η Ουκρανία άρχισε να το αναπτύσσει λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στο έδαφός της.

«Ετοιμάζουμε μια σειρά νέων επιχειρήσεων με μεγάλο ενδιαφέρον, που αφορούν και σε στόχους στη Μαύρη Θάλασσα. Σας υπόσχομαι, θα είναι συναρπαστικό, ιδίως για τους εχθρούς μας» δήλωσε στο CNN o Μαλιούκ, εξηγώντας πως το Sea Baby έχει χρησιμοποιηθεί άλλες δύο φορές. Στα χτυπήματα εναντίον του δεξαμενόπλοιου SIG, αλλά και στην επίθεση στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ στις αρχές Αυγούστου.